Print Page | Close Window

København, Копенхаген, Данска

Printed From: build.mk
Category: Останати теми
Forum Name: Патеписи
Forum Discription: Патеписи од Македонија и светот
URL: http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3628
Printed Date: 12-Jul-2020 at 21:06


Topic: København, Копенхаген, Данска
Posted By: ironm
Subject: København, Копенхаген, Данска
Date Posted: 23-Jul-2019 at 14:47
Овој патепис е дел од тура што ја направив низ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3626 - Гетеборг , http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3627 - Малме , Копенхаген, http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3629 - Орхус и http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3630 - Олборг . Ќе гледам да не ги трупам темите со слики за да нема се и сешто.

Копенхаген е главен град на Данска и најголем град со околу 800.000 жители. Областа првпат е населена во 10ти век од страна на Викинзите, но во меѓувреме градот претрпел многу промени и различни развои предизвикани од пожари, болести и војни, па денешниот изглед е оформен во 18ти и 19ти век.

Еден од најголемите финансиски центри во северна Европа и седиште на Копенхашката берза, а исто така и голем студентски центар со универзитетот на Копенхаген, Данскиот технички универзитет, ИТ универзитетот на Копенхаген и Копенхашката бизнис школа.

Познат и како град на велосипедите, не ја пропуштив приликата да го извозам попреку и напреку целиот град со велосипед Big%20smile Воодушевен од велосипедската инфраструктура, нешто што не мислам дека ние во Македонија би го имале во следниве 50 години. Буквално секоја улица е со патеки во двете насоки (и во центар и на периферија) и ширина за најмалку два велосипеди, а мнозинството патеки со ширина за 4 велосипеди. На многу места коловозот стеснат во корист на промовирање велосипедизам и пошироки патеки, насекаде паркинг места, велосипедисти со кациги и неверојатна култура за сигнализација.

Патем, со велосипед ги возев сите градови, а не само Копенхаген, користејќи ја Donkey Republic. Најдолу последната слика е од нив, портокалови велосипеди, ви ја препорачувам кај и да одите во западна Европа, функционира беспрекорно.Replies:
Posted By: ironm
Date Posted: 23-Jul-2019 at 14:49
https://flic.kr/p/2gF5xWM"> https://flic.kr/p/2gF5xWM - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF5v6X"> https://flic.kr/p/2gF5v6X - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF4Mi2"> https://flic.kr/p/2gF4Mi2 - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF5pdz"> https://flic.kr/p/2gF5pdz - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF5m6C"> https://flic.kr/p/2gF5m6C - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr


Posted By: ironm
Date Posted: 23-Jul-2019 at 14:51
https://flic.kr/p/2gF4BVp"> https://flic.kr/p/2gF4BVp - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF5e22"> https://flic.kr/p/2gF5e22 - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF59z6"> https://flic.kr/p/2gF59z6 - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF4onT"> https://flic.kr/p/2gF4onT - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF4XNb"> https://flic.kr/p/2gF4XNb - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr


Posted By: ironm
Date Posted: 23-Jul-2019 at 14:54
https://flic.kr/p/2gF4et5"> https://flic.kr/p/2gF4et5 - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF4bQ4"> https://flic.kr/p/2gF4bQ4 - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF3AV5"> https://flic.kr/p/2gF3AV5 - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF48E1"> https://flic.kr/p/2gF48E1 - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF4cCx"> https://flic.kr/p/2gF4cCx - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr


Posted By: ironm
Date Posted: 23-Jul-2019 at 14:56
https://flic.kr/p/2gF467v"> https://flic.kr/p/2gF467v - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF43bL"> https://flic.kr/p/2gF43bL - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF3YWj"> https://flic.kr/p/2gF3YWj - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF4BsG"> https://flic.kr/p/2gF4BsG - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF4yR4"> https://flic.kr/p/2gF4yR4 - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr


Posted By: ironm
Date Posted: 23-Jul-2019 at 14:58
https://flic.kr/p/2gF4ww4"> https://flic.kr/p/2gF4ww4 - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF47Ai"> https://flic.kr/p/2gF47Ai - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF3PG7"> https://flic.kr/p/2gF3PG7 - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF3nrg"> https://flic.kr/p/2gF3nrg - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF4rUP"> https://flic.kr/p/2gF4rUP - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr


Posted By: ironm
Date Posted: 23-Jul-2019 at 15:00
https://flic.kr/p/2gF3KG8"> https://flic.kr/p/2gF3KG8 - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF4oZf"> https://flic.kr/p/2gF4oZf - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF3GLJ"> https://flic.kr/p/2gF3GLJ - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF4jBh"> https://flic.kr/p/2gF4jBh - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF5gya"> https://flic.kr/p/2gF5gya - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr


Posted By: ironm
Date Posted: 23-Jul-2019 at 15:03
https://flic.kr/p/2gF5ahc"> https://flic.kr/p/2gF5ahc - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF559M"> https://flic.kr/p/2gF559M - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF52Hj"> https://flic.kr/p/2gF52Hj - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF4ZnY"> https://flic.kr/p/2gF4ZnY - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF4X3H"> https://flic.kr/p/2gF4X3H - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr


Posted By: ironm
Date Posted: 23-Jul-2019 at 15:05
https://flic.kr/p/2gF4UXf"> https://flic.kr/p/2gF4UXf - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr

https://flic.kr/p/2gF3Z8x"> https://flic.kr/p/2gF3Z8x - København by https://www.flickr.com/photos/97304438@N07/ - ironm , on Flickr


Posted By: ironm
Date Posted: 23-Jul-2019 at 15:06
Последните 7-8 слики се направени со троа полоша камера, па затоа квалитетот им е послаб.Print Page | Close Window