Print Page | Close Window

Gold Land-Прилеп (земјоделско-сточарски комплекс)

Printed From: build.mk
Category: Главни теми
Forum Name: Индустриски
Forum Discription: Индустриски зони, фабрики, лесна индустрија...
URL: http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3679
Printed Date: 01-Jul-2022 at 02:39


Topic: Gold Land-Прилеп (земјоделско-сточарски комплекс)
Posted By: stef4o
Subject: Gold Land-Прилеп (земјоделско-сточарски комплекс)
Date Posted: 10-Mar-2020 at 07:39
Горди сме да Ви го претставиме еден од нашите најнови проекти, инвестицијата од групацијата „ВезеШари“, еден од најголемите проекти со кофинансирање од Европските ИПАРД фондови во Република Северна Македонија. Земјоделскиот сточарски комплекс ГОЛД ЛАНД сместен во селото Славеј, Прилеп ќе се протега со вкупна површина од 300.000 m2, предвидува градење на модерна фарма која ги исполнува највисоките европски стандарди за одгледување на добитокот. Во првата фаза со површина од 100.000 m2, со производство од 1080 грла, првата година и со 4000 тона силоси капацитет за почеток, за собирање на различни земјоделски култури. Овој комплекс се стреми директно да придонесува во развојот на сточарството и намалување на увезувањето на месото. Овој проект беше вистински предизвик за нас и нашето архитектонско студио, но воедно за целиот тим којшто беше дел од него, во посебни фази. Клучна улога во овој проект беше преплет на европските искуства и нивното спроведување во нашата земја. По многу напорна и интензивна работа од две години, почнувајќи од првите скици, ете кај сме денес до успешен проект и модел за аграрниот сектор.
Све почнува од една точка....
14.02.2020https://www.facebook.com/pikaarkitekt/Replies:
Posted By: stef4o
Date Posted: 15-Oct-2020 at 16:19
По осум месеца од претходниот апдејт

https://www.facebook.com/pikaarkitekt


Posted By: stef4o
Date Posted: 10-Feb-2021 at 16:56
update February 2021

https://www.facebook.com/pikaarkitekt/videos/427700431683255/


Posted By: stef4o
Date Posted: 11-May-2021 at 09:45
Изградба на штали за тов, Агрокомплекс ГОЛД ЛАНДhttps://www.facebook.com/pikaarkitektPrint Page | Close Window