Print Page | Close Window

Hotel Macedonia - Скопје (под Кале)

Printed From: build.mk
Category: Главни теми
Forum Name: Хотели и одморалишта
Forum Discription: Хотели, хостели, одморалишта, кампови...
URL: http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3681
Printed Date: 04-Dec-2020 at 21:56


Topic: Hotel Macedonia - Скопје (под Кале)
Posted By: stef4o
Subject: Hotel Macedonia - Скопје (под Кале)
Date Posted: 16-Mar-2020 at 08:02
На овој потег под Кале веќе извесен период се прави ископ за објективе а на едно од градилиштата е поставен кран...па еве издвоив посебни нишки за двата хотела кои се најавени и за кои на сајтот на Helena Mojsic Architects пишува дека се во изградба...


видео презентација за хотелот+рендери

[tube]5QjYtEgX7Ls[/tube]

...

]http://hma.com.mk/hotel-macedonia/Replies:
Posted By: FT
Date Posted: 16-Mar-2020 at 10:45
Изгледа интересно и може да испадне интересно доколку се употребат добри материјали и има квалитетна изведба.


Posted By: Џоле
Date Posted: 16-Mar-2020 at 11:10
Под Кале дефинитивно има некакви градежни активности, само информации за тоа тешко се наоѓаат.

-------------
За сè има вторпат


Posted By: MKDSTRUGA
Date Posted: 16-Mar-2020 at 11:20
Dali znaete kade kje se gradi S-Gate? Ako toa se realizira i izgleda kako na renderite, kje bide ogromen napredok za Skopje. Falat takvi moderni kancelariski pa i stambeni resenija.


Posted By: stef4o
Date Posted: 16-Mar-2020 at 11:47
Originally posted by MKDSTRUGA

Dali znaete kade kje se gradi S-Gate? Ako toa se realizira i izgleda kako na renderite, kje bide ogromen napredok za Skopje. Falat takvi moderni kancelariski pa i stambeni resenija.


Кај Агросервис во Ченто(види страна 159 од нишката за станбени и станбено деловни објекти)


Posted By: stef4o
Date Posted: 16-Mar-2020 at 11:51
Originally posted by Џоле

Под Кале дефинитивно има некакви градежни активности, само информации за тоа тешко се наоѓаат.


Да тоа проблем,барем да знаевме кој е изведувач бидејќи обично дел од нив имаат фб профили и супер се за следење на активностите но незнам во која фаза е моментално градбата,завршија ли со ископ ако се почнати со бетонирање тогаш за 2-3 месеци би требало да се видливи над тарабите...


Posted By: stef4o
Date Posted: 16-Mar-2020 at 12:52
Малку збунка ми прават овие инфо табли,прашањето ми е колку градилишта се имаат отворено под Кале..4 или...?
Print Page | Close Window