Print Page | Close Window

Општинска зграда Прилеп

Printed From: build.mk
Category: Главни теми
Forum Name: Административни
Forum Discription: Државни органи и јавни институции...
URL: http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=375
Printed Date: 19-Jul-2025 at 08:12

Topic: Општинска зграда Прилеп
Posted By: ovaj_stariov
Subject: Општинска зграда Прилеп
Date Posted: 25-Aug-2008 at 15:34
Пред околу месец во Прилеп почна да се гради нова општинска зграда,зградата не е наполно нова туку реконструкција на поранешниот дом на АРМ.

Само овој рендер го најдов,но деновиве ќе одам до зградата има истакнато нови рендери,па воедно ќе видиме до кај е стигната реконстукцијата.

Replies:
Posted By: Cloverstack
Date Posted: 25-Aug-2008 at 15:54
Дали можеби се работи за зградата што по малку се гледа зад дрвјата на оваа фотографија? (ја позајмив од твојата колекција Big%20smile)

Date Posted: 25-Aug-2008 at 16:07
Да баш таа e,браво Clover

Posted By: pbanks
Date Posted: 26-Aug-2008 at 09:25
Проектов го видов во претпоследниот број на Порта 3 но квалитетот на рендерот таму беше тапа па не го ни постирав. Ова е веќе подобро.

Date Posted: 26-Aug-2008 at 12:43
Meне многу ме иритират зелените стакла.
Се надевам дека во живо ќе биде подобро.

Date Posted: 27-Aug-2008 at 17:53
Eве ја и таблата што е извадена пред зградата,дава малку подобра слика како ќе изгледа објектот,се извинувам за лошиот квалитет(не по моја вина)

Дури некој успеал и да скине дел од неа Wallbash

Date Posted: 14-Sep-2008 at 03:20
Од веб сајтот на општината. Овој рендер е малку различен и повеќе ми се допаѓа. Се надевам дека се прави според оваа варијанта...

Posted By: La Linea
Date Posted: 14-Sep-2008 at 03:27
Previous

Овој делува пак многу гломазно со страниве што ги додале. Требале да се држат до оригиналниот рендер, што според мене е сосема достоен и нема никакви детали што ти бодат очи како на новиов.

-------------
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!

Posted By: maestro
Date Posted: 14-Sep-2008 at 10:51

Не ми се допаѓаат многу ни едниот ни другиот рендер, но се надевам дека поубаво ќе излезе кога ќе го направат.

А чекајте малце, ова е некаде спроти чаршијата во Прилеп?? Или барем блиску?

-------------

Date Posted: 17-Sep-2008 at 01:15
blisku e do carsijata na 200 metri

Date Posted: 18-Apr-2009 at 11:40
Ајде малку освежување.
Има мали измени од рендерот.

-------------
build.mk, гради форумска историја

Posted By: Dragan
Date Posted: 18-Apr-2009 at 14:20
ova ce bide mnogu dobra zgradaThumbs%20Up

Date Posted: 18-Apr-2009 at 15:46
@ ovaj stariov

Претпоставувам на градилиштето нема табла со рендер од новава верзија иначе ќе си ја регистрирал.

Немаа ставено ни некој прозор за проба? Од искуство ме фаќа параноја, замислувам најлоши можни комбинации.

Date Posted: 18-Apr-2009 at 16:27
Стои стариот рендер,се надевам дека зелените стакла се само за на слика,ако ги постават ќе биде страшно лошо.

Малку ми заприличува зградава на бункер,но се надевам дека по целосното завршување,кое треба да биде летово нема да биде лошо.

-------------

Posted By: La Linea
Date Posted: 18-Apr-2009 at 17:15
Зградава ми изгледа како дете на Рамстор и некоја трафика... Многу пати се имам изјаснето против (прекумерно) користење на алуминиумски профили, па можам да кажам дека кога ќе дојде до гласање објектов не добива над 2...

-------------
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!

Date Posted: 10-Jul-2009 at 19:40
Бев на поминување па направив една слика со телефон.
Почнале да ставаат и стакла,не изгледаат лоши.

Само ме интересира дали некој може да предпостави што можи да е онаа кула,целата е алуминиумска,без стакло.Question

-------------

Posted By: shyes
Date Posted: 11-Jul-2009 at 09:58
Кулата по мое може да е за лифт.

п.с. баш ме интересира зошто толку форумѓии мразат зелени стакла. хехе

Date Posted: 27-Jul-2009 at 23:04

-------------

Posted By: vardar
Date Posted: 28-Jul-2009 at 02:04
Многу подобро одколку на рендерите али малце претерале со алуминиумските профили, од едната страна личи на складиште а не деловна зграда.

Posted By: pbanks
Date Posted: 28-Jul-2009 at 11:48
Ти тргна со сликите овај_стариот Thumbs%20Up

Немам високо мислење за објектов но немам ни некое изразито негативно мислење.

Date Posted: 23-Sep-2009 at 20:34
Да ја искористиме оваа фотка што ја постираше Владимир во фото галеријата за Прилеп, како апдејт за нишкава  Big%20smile

Posted By: Vladimir P
Date Posted: 23-Sep-2009 at 22:06
Тогаш еве уште една од друг агол

-------------
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ - https://www.facebook.com/767277056651521/

Date Posted: 09-Jan-2010 at 00:46
две слики од кола

-------------

Date Posted: 09-Jan-2010 at 00:58
Се чини кај да е наскоро ќе се всели општинската администрација   Cheers

Date Posted: 11-Jan-2010 at 22:48
Во споредба каква беше на рендерите,не излезе лошо зградиче.

-------------

Posted By: S.P.Q.R.
Date Posted: 03-Apr-2010 at 00:53
Информативно гласило на Општина Прилеп број 1

СЕ ИНТЕНЗИВИРААТ ГРАДЕЖНИТЕ ЗАФАТИ ОКОЛУ ИЗГРАДБАТА НА НОВАТА ГРАДСКА КУЌА

Се интензивираат градежните зафати на поранешниот дом на АРМ кој ќе биде општинска здграда, заеднички проект на Владата на Р. Македонија и Општината.
       Претстојат завршните работи околу поставување на потребните инсталации, и средување на санитарните јазли, на што претходеше изведбата на фасадата, односно, застаклувањето и поставувањето на алуминиумските фасадни површини кои се како апликации по гарабитнити површини од надворешната страна на зградата. Подобрена е статиката на објектот и направена е внатрешна преадаптација на зградата во која ќе бидат сместени сите служби на општинската администрација.
        Објектот ќе има три дела, официјален дел каде што ќе бидат сместени канцелариите на градоначалникот и советот на општината со големата сала, во вториот дел се канцелариите на административниот дел: сектор за урбанизам, општ сектор, правен сектор и инспекторат заедно со сите пратечки простории (сали за состаноци,...), а во третиот дел ќе биде сместен едношалтерскиот систем односно ќе има истурени единици за секој од секторите посебно и простор за разговор со странки.
          Градежните работи ќе завршат наскоро, по што ќе следи внатрешното уредување на општинската зграда. Изведувач на работите е фримата "Карпа", а проектот е на ЈП за Просторно и урбанистичко планирање.

01.04.2010

Date Posted: 09-May-2010 at 23:08
Еве направив неколку слики набрзина, за жал беше пред стемнување и ми беше баш тогаш при рака апаратотот. Ветувам дека ќе направам подобри кога ќе можамBig%20smile
01.

02.

03.

04.

05.

06.

Date Posted: 08-Aug-2010 at 20:51
Еве подобри слики. Ситуацијата на терен изгледа непроменета.

01.

02.

03.

04.

05.

06.

07.

08.

09.

10.

11.

12.

-------------
Македонија е во дилема дали да одбере ужас без крај или ужасен крај

Posted By: lslcrew
Date Posted: 14-Aug-2010 at 20:31
И кафе ќе препакуваат внатре, или општина ќе водат?!

Posted By: Addvert
Date Posted: 14-Aug-2010 at 20:42
"lslcrew: И кафе ќе препакуваат внатре, или општина ќе водат?!"

Komentar na mesto... Supermarket "Opstina Prilep"... katastrofa e ...

Posted By: гитардемон
Date Posted: 15-Aug-2010 at 01:04
Јас би рекол лош и ефтин обид за модернизам или уатевр се обидувале да постигнат. Не ко за кафе, ко погон на Витаминка

-------------
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.

Date Posted: 20-Dec-2010 at 14:46
Мислам дека новава Општина е супер во споредба со она што досега го имаме.

-------------
Македонија е во дилема дали да одбере ужас без крај или ужасен крај

Posted By: Тркало
Date Posted: 07-Jan-2011 at 12:34
А тек која збунувачка слика добиваш ако ги видиш новава зграда и зградата на Т-компанијата до неа

Posted By: lslcrew
Date Posted: 23-Mar-2011 at 16:17
При крај е внатрешното уредување на новата општинска зграда 23.03.2011.

При крај се активностите околу уредување на ентериерот во новата општинска зграда како и на корективните градежни зафати околу објектот. Интензивно се работи на уредување на просторот, кој треба да биде по најсовремени стандарди, со простории од отворен тип кои значително ќе влијаат на подобрување на ефикасноста на општинаката администрација, истакна градоначалникот Ристески.

Според она што го кажа градоначалникот Ристески пред новинарите зградата би требало да биде готова пред велигденските празници, кога би било и свеченото пуштање во употреба. Новата општинска зграда е со површина од околу три илјади метри квадратни корисна површина, функционално искористена за чија реализација потрошени се еден милион и петстотини илјади евра средства од Владата на Р.Македонија и буџетот на Општината. Недостасува само канцелариски мебел кој во текот на месецот треба да биде поставен.

01.

02.

03.

04.

05.

06.

07.

08.

09.

10.

11.

12.

13.

14.

http://www.prilep.gov.mk/index.php?option=com_content&task=view&id=1129&Itemid=1

Posted By: alienwords
Date Posted: 25-Apr-2011 at 12:51

Еве како изгледа општината некој ден пред отварање

Posted By: nouseforname
Date Posted: 25-Apr-2011 at 14:14
WoW mn ubavo!Steta sto i vo Skopje ne se vakvi zgradite od sk 2014!

Posted By: alexgizh
Date Posted: 25-Apr-2011 at 14:26
Воопшто не сум за стиловите кои се фураат во СК2014, меѓутоа ова е ужасно. Личи на фабрика за јајца во индустриска зона.

Зошто мора да лупаат алуминиумски профили??? Сфаќаат ли дека не е модерно (нивниот омилен аргумент)?

-------------
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

Posted By: HugoGoulding
Date Posted: 25-Apr-2011 at 15:45
Originally posted by nouseforname

WoW mn ubavo!Steta sto i vo Skopje ne se vakvi zgradite od sk 2014!

Па не сум преголем фан на ваквиот модернизам, но за поздрав е тоа што се гради и низ другите градови.

Posted By: zabegan
Date Posted: 25-Apr-2011 at 18:34
што сакале да постигнат со поставување на еден ред неонки на само дел од фасадата?
ништо не постигнале, само глупаво изгледа

Date Posted: 25-Apr-2011 at 20:41
e da sto napraivte!!fabrika za jajca??!!moze ne e bas naj naj,ama od sk2014 e Mn poubava!

Posted By: Рок-Барок
Date Posted: 26-Apr-2011 at 14:40

e da sto napraivte!!fabrika za jajca??!!moze ne e bas naj naj,ama od sk2014 e Mn poubava!

Kako не..од Уставен суд или од Театарот поубава ..Nuts  Неартикулирани аргументи,тотално..
А иначе овака ОК ми е зградава,ни премногу лоша ни премногу добра

Date Posted: 26-Apr-2011 at 18:07
Не е толку лоша зградата,колку шо е натрапник во сите други објекти околу неа(Зградата на Телеком,Комерцијална Банка,Стопанска Банка-Битола итн.)

Премногу е различна од другите ,огромен минус и е ова .

Posted By: HugoGoulding
Date Posted: 27-Apr-2011 at 00:16
Супер е објектот. Ми се допаѓа, изгледа модерно и европски.

Date Posted: 27-Apr-2011 at 00:56
не ми ејасно што е толку супер, не е ни модерно што е најтрагично, туку е само ефтино решение што користи застарени методи...
се работи за општина во центар на градот, не за некое деловно објектче без големо значење, ако административните објекти ни се волку мизерни, тогаш како очекуваме да ги искорениме дилајлите низ државава?

Posted By: Observer
Date Posted: 03-May-2011 at 11:32
Го видов во живо објектот, одличен е. Еве ја и сликата

-------------
http://www.facebook.com/suvenirimakedonija

Posted By: N23
Date Posted: 03-May-2011 at 13:55
Денес поминав од кај дилајла и по малку и овој објект ми заличува на него.

Date Posted: 06-May-2011 at 14:00
teatarot si bil izgraden porano ova e rekonstrukcija a i taa ja zeznaa zosto imal mn poubavi crti edinstveno filharmonijata ama taa ja zatvorija so zidot na kicot i veke ne se gleda a od ustavniot sud a i od toj drugiot sto se pravi kaj sudska pala e mn po ubava,moze vo sporedba so drugi zgradi od ovoj stil e 0 ama barem toa e stiolot deneska ne se navraka na nisto!

Date Posted: 06-May-2011 at 14:02
izvinete zaboraviv a sto vo burel opstinata da ne e podobra pa bas toa mene mi lici na nekoj mal pogon kako tie nakaj dracevo!!!!!!!!

Posted By: buildz
Date Posted: 09-May-2011 at 21:50
Тоа се бара! Прилеп треба да се стреми кон МОДЕРНИЗАМ, а не кон Скопски Барок.

Date Posted: 09-May-2011 at 22:17
Скопски барок! Big%20smile Good one!

-------------
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.

Posted By: nylon
Date Posted: 10-May-2011 at 10:41
Ова модернизам?
Обична хала за во индустриска зона.

Date Posted: 10-May-2011 at 21:18
buildz:haahhahahahaahah da da pa ne li ste znaele toa e nov pravec vo arhitekturata hahahahahahahahahahah
pa poarno vakvo da bea zgradite vo skpje nego kavi sto se
BRAVO za prilepcani!

Date Posted: 23-May-2011 at 13:24
Originally posted by nylon

Ова модернизам?
Обична хала за во индустриска зона.

Хала??? Мислам дека знаеш како изгледа хала!
Нема врска! Важно е дека објектот е убав и среден.

Date Posted: 23-May-2011 at 13:32

buildz:haahhahahahaahah da da pa ne li ste znaele toa e nov pravec vo arhitekturata hahahahahahahahahahah
pa poarno vakvo da bea zgradite vo skpje nego kavi sto se
BRAVO za prilepcani!

Подобро да знаеме да ПИШУВАМЕ ПРАВИЛНО, и да КОРИСТИМЕ КИРИЛИЦА, одколку да коментираме за "Скопје 2014".

Date Posted: 10-Jun-2011 at 15:23

Date Posted: 10-Jun-2011 at 15:29
Е на пример тука тревата е бомбона, како на сликите од '60-тите! Праша што ѓубриво користат? Не дека е којзнае што хортикултурното опкружување, но дефинитивно е многу пријатно.

-------------

Date Posted: 10-Jun-2011 at 15:32
Originally posted by гитардемон

Е на пример тука тревата е бомбона, како на сликите од '60-тите! Праша што ѓубриво користат? Не дека е којзнае што хортикултурното опкружување, но дефинитивно е многу пријатно.
тоа е она што им треба на нашите градови и веднаш ќе се промени сликата за нив
доволно е само зеленилото да е беспрекорно, пешачките простори (барем централните) да се реновирани и да се одржуваат и да има урбана опрема на задоволително ниво
во тоа според мене се состои убавината на градовите, објектите, без разлика дали се комиблокови, стакларници или некакви бароци, си симаат своја вредност и се атрактивни се додека личат како да се нови Smile

Date Posted: 10-Jun-2011 at 15:39
Една многу позитивна работа во Прилеп,во последно време се ископаа многу бунари за техничка вода,како во центарот така и во перифериjата,и како што се гледа на сликата резултот не закасна

-------------

Print Page | Close Window