Print Page | Close Window

La Plaza Kumanovo Mall

Printed From: build.mk
Category: Главни теми
Forum Name: Комерцијални
Forum Discription: Трговски центри, повеќенаменски комплекси, супермаркети, хипермаркети...
URL: http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3770
Printed Date: 13-Apr-2021 at 07:34


Topic: La Plaza Kumanovo Mall
Posted By: JovanOdGjorche
Subject: La Plaza Kumanovo Mall
Date Posted: 29-Aug-2020 at 13:53
Кога веќе се актуелизираше темата за трговски центри, еве што најдов на интернет за Куманово (се надевам дека нема веќе отворена нишка?)

Интернет страната http://www.likoproekt.com/mk/ нема многу информации.

Објектот се наоѓа веднаш до градскиот пазар на влезот во градот. Одноно тука --> 42°07'59.2"N 21°42'38.2"EВеќе е почната градбата, од понеделник ќе сликам, ама мислам дека нема некој позначаен напредок.

Инаку мое лично мислење е дека доколку се организира просторот како што треба со по некој ланец за брза храна или по некој „бутик“ тој дел како што е веќе активен, супер ќе им оди бизнисот. На градот дефинитивно му требаат нови комерцијални содржини.

-------------
And something, somewhere was lost in 1938...Replies:
Posted By: stef4o
Date Posted: 29-Aug-2020 at 14:24
The first shopping center with such dimensions and unique and modern design for the city of Kumanovo ′′ LA PLAZA MALL KUMANOVOhttps://www.facebook.com/likoproektPosted By: stef4o
Date Posted: 29-Aug-2020 at 15:13
LA PLAZA KUMANOVO MALL

Oвој мол е комбинација на модерна архитектура која се состои од трговски центар и станови. Единствениот во градот Куманово со ваква големина што нуди европски стандарди и услови за удобност.

Сместено во срцето на градот, опкружено со јавни услуги како што се зелениот пазар, градинките, основното училиште „Наим Фрашери“, основното училиште „Бајрам Шабани“, гимназијата „Сами Фрашeри“, како и градската болница и многу други јавни услуги што ќе го олеснуваат животот на жителите кои ќе бидат дел од комплексот


ГРАДЕЖНА ИНФРАСТРУКТУРА
Комплексот е замислен во станбен и трговски центар, каде што целиот проект е со модерни линии, со практичен и функционален план, е совршено дизајниран. Исто така, паркирање со автомобили за жители и посетители е планирано на два ката во подрумот. Бројот на паркинзи одговара на бројот на станови и сето тоа само за да се овозможи живеење и престој во нашиот комплекс што е можно полесно и удобно.

Исто така, бројот на паркинзи е доволен и одговара на бројот на апартманите, каде што, освен за станарите, има паркинзи и за посетителите на комплексот, и сево ова само и исклучиво за да се направи што полесно и покомотно живеењето и престојувањето во нашиот комплекс.

Резиденцијата нуди уникатен и модерен начин на живот во исто време. Висококвалитетна конструкција, не само во станот, туку и на фасадата со уникатен декор.

БЕЗБЕДНОСТ
Современата архитектура и стилот на оваа Резиденција ќе ги надмине очекувањата и аспирациите на клиентите, и дефинитивно е сигурна инвестиција.

Карактеристика на нашата резиденција е визуелниот надзор (со видеокамери) и обезбедувањето на објектот 24 часа, каде што за сите тие што ќе одлучат да бидат дел од Комплексот, особено за нашите роднини кои се привремено во странство е големо олеснување со тоа што нивната инвестиција да биде надгледувана и сигурна.

ЗЕЛЕН ПОВРШИНИ
На просторите околу објектот му е дадена посебна важност на организација.

Зелените површини ќе бидат опремени со игралишта за деца, спортски објекти и се што е потребно за да се создаде релаксирачка и пријатна околина за жителите на Резиденцијата.

Целото вакво уредување на овие простори ќе послужи како рекреативно опкружување за жителите на новиот блок, кои ќе се чувствуваат привилегирани и среќни што станаа дел од нашиот комплекс.

likoproekt.mkPosted By: stef4o
Date Posted: 29-Aug-2020 at 15:31
Уште неколку рендери

http://www.likoproekt.com/mk


Posted By: stef4o
Date Posted: 05-Sep-2020 at 17:30
od fb

Posted By: carver91
Date Posted: 20-Nov-2020 at 22:14
имате новости за retail park во Куманово?

https://kumanovonews.mk/vesti/kumanovo-ce-dobie-retail-park


Posted By: stef4o
Date Posted: 29-Dec-2020 at 14:50
Започнаа градежните активности со висока динамика на првиот трговски центар со вакви димензии во Куманово -https://www.facebook.com/HOXHA


Posted By: гитардемон
Date Posted: 29-Dec-2020 at 15:41
Каде е тука трговскиот? Јас гледам станбен комплекс со комерцијален простор на приземје.

-------------
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.


Posted By: user8642
Date Posted: 29-Dec-2020 at 15:56
Да не станува тука збор за некаква забуна помеѓу два проекта. Пошто едното е на автопат голем Mall кој ќе таргетира пазар и во јужна Србија според големината, а другово е стамбена населба. Колку што знам во Куманово нешто се спрема баш во центарот на градот на местото на поранешно жито-стопанство или како и да се вика тоа кај градската автобуска дека ќе има стамбени згради со трговски во склоп.


Posted By: stef4o
Date Posted: 29-Dec-2020 at 16:34
Мислам не е забуна,ова е проектот кој го следиме од почеток проектиран од Лико Проект и изведувач ќе бидат Хоџа Инженеринг(види пост #5) а тој поголемиот мол незнам како изгледа и за каде е планиран,нема никаде инфо за тој проект.


Posted By: stef4o
Date Posted: 14-Jan-2021 at 15:32
od instagram

Posted By: stef4o
Date Posted: 26-Jan-2021 at 13:20


https://www.facebook.com/HOXHA-


Posted By: stef4o
Date Posted: 02-Feb-2021 at 16:27
https://www.facebook.com/HOXHA


Posted By: stef4o
Date Posted: 20-Feb-2021 at 17:48


https://www.facebook.com/HOXHA-


Posted By: stef4o
Date Posted: 04-Mar-2021 at 17:17


https://www.facebook.com/HOXHA-


Posted By: stef4o
Date Posted: 22-Mar-2021 at 18:30


https://www.facebook.com/HOXHA


Posted By: stef4o
Date Posted: 31-Mar-2021 at 15:56


https://www.facebook.com/Concrete-Beton


Posted By: stef4o
Date Posted: 11-Apr-2021 at 15:37
Монтажа на кранhttps://www.facebook.com/likoproekt/Print Page | Close Window