Print Page | Close Window

Поткровје - ѕидови од гипс

Printed From: build.mk
Category: Главни теми
Forum Name: Изградба и ентериери
Forum Discription: Совети, искуства, едукација, проекти...
URL: http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=4306
Printed Date: 09-Dec-2022 at 17:45


Topic: Поткровје - ѕидови од гипс
Posted By: makaveliz
Subject: Поткровје - ѕидови од гипс
Date Posted: 17-Jul-2022 at 14:16
Здраво,

Пред некое време купив стан во Кисела Вода на поткровје. Станот нема косини од внатре, меѓутоа ѕидовите што се под лимот( вертикални)се од гипс картон. Знам дека најчесто кога има косини се користи гипс, меѓутоа ни на крај памет не помислив дека ѕидовите на кој што се монтирани прозорите и парното би биле од гипс. Дали е ова нормална пракса при градење на ѕидови на поткровје или само јас сум неинформиран и буквално се зезнав при купување на станот? Во едната соба пронајдов трага на влага во делот кај што се спојува профилот на прозорите со гипс плочата. Секако ќе викнам мајстор за да го види оштетувањето и да побарам решение, но прашањето ми е дали е нормално да се ставаат ѕидови од гипс?

Вака изгледа од надвор кровот:

https://imgur.com/a/4PMyMtz - https://imgur.com/a/4PMyMtzPrint Page | Close Window