Print Page | Close Window

Тврдина Штип - Жан Митрева болница

Printed From: build.mk
Category: Главни теми
Forum Name: Здравствени
Forum Discription: Болници, клиники...
URL: http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=919
Printed Date: 12-Jul-2020 at 19:42


Topic: Тврдина Штип - Жан Митрева болница
Posted By: Makedonij
Subject: Тврдина Штип - Жан Митрева болница
Date Posted: 16-May-2010 at 08:44
Овоа се наоѓа на другата страна од Исарот, работи се за тврдина која ја гради докторот Жан Митрев. Според информацијите који ги добив, тај ке правел болница таму. Не можев да влезам оти има ногу големи кучиња .

http://img263.imageshack.us/i/32073933.jpg/">
http://img204.imageshack.us/i/20087881.jpg/">
http://img64.imageshack.us/i/56784709.jpg/">
http://img31.imageshack.us/i/11298068.jpg/">
http://img43.imageshack.us/i/81739349.jpg/">
http://img265.imageshack.us/i/33508389.jpg/">
http://img297.imageshack.us/i/83859306.jpg/">
http://img63.imageshack.us/i/30287131.jpg/">
http://img25.imageshack.us/i/92530891.jpg/">

Има машинерији во тврдината но не видов никој да работе внатре.
 

-------------
ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ КАКО ПОЛЕ НА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВReplies:
Posted By: La Linea
Date Posted: 16-May-2010 at 09:51
Значи сакаш да ми кажеш,Жан Митрев изградил тврдина без некоја посебна причина, и во тврдината ќе гради болница? 

-------------
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!


Posted By: Makedonij
Date Posted: 16-May-2010 at 10:01
Види шо знаев кажах, тоа нее официална информација но така ми кажаа. Под тврдината се наоѓа и здравственото СУ........

http://img341.imageshack.us/i/66662017.jpg/">-------------
ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ КАКО ПОЛЕ НА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ


Posted By: pbanks
Date Posted: 16-May-2010 at 10:12
Originally posted by La Linea

Значи сакаш да ми кажеш,Жан Митрев изградил тврдина без некоја посебна причина, и во тврдината ќе гради болница? 


И јас се фрапирав и колку што побарав на интернет, изгледа е greenfield тврдина Nuts


Posted By: Andrej_LJ
Date Posted: 16-May-2010 at 12:06
Кај нас и интелектуалците не се нормални, или треба да се прават на такви за да им угодат на властите. ОуЕмЏи видете каков огромен селски монумент со сонценца и камен во сто бои, кој му дал дозвола за ова???

-------------
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте


Posted By: lslcrew
Date Posted: 16-May-2010 at 14:12
Од втор пат укапирав што треба да биде таа шарата на ѕидините што на прв поглед делува неартикулирана. Тоа уствари е мотив од народен вез, колку што можам да го декодирам. Две опции ми се вртат низ глава, едната е дека сака да го користи плацов и за резиденцијална намена и за работа, а втора опција е дека ќе биде само болница со контролирана безбедност на пациентите. Е сега што за огра одбрал тоа да биде тврдина тоа е лично прашање на избор. Не дека правпат се случува некои да се одлучи за камена ограда околу куќа, но најчесто или е обичен ѕид што често може да се види во селата низ северо-западна Македонија, или па е комбиниран камен со ковано железо што е некоја вака поотворена опција. Е сега првпат го имаме во толкави размери и да е класична тврдина, а да ја гради приватен сопственик. Имаме и предходно еден случај во нетолкави размери, тоа е резиденцијалниот комплекс на Архиепископот на Кале. Тука има некои мини ѕидини во многу помала форма од овие со два портали.

Е сега ова нема од одма ниту да го пофалам ниту да го осудам. Пред се зашто не знаеме кој е финалниот проект, а од друга страна се работи за локација вон град на приватен имот. За сега само можам да кажам нетипично, друго понатаму да ми "легне матерјалот".


Posted By: Dave Gahan
Date Posted: 16-May-2010 at 17:33
АААААААУУУУУУ....за какви интелектуалци зборуваме овде!?! Ова е мајка Тереза No.2...сигурни сте околу сопственикот, намената итн?!?

-------------
MAKE CAPITALISM HISTORY


Posted By: pbanks
Date Posted: 16-May-2010 at 17:41
Не ми е јасно како волкаво чудо може да помине под радар. Јас до денеска немав слушнато за вакво нешто. Ова делува поголемо од Кале или Самуиловата тврдина. 


Posted By: lslcrew
Date Posted: 16-May-2010 at 21:11
И тврдината во Охрид со неолитската населба на вода е гринфилд?! Или тоа беше некоја реконструкција на остатоци?


Posted By: Cloverstack
Date Posted: 16-May-2010 at 21:15


Таму имало остатоци од неолитска наколна населба, а тврдината била римски каструм.


Posted By: lslcrew
Date Posted: 16-May-2010 at 21:20
А може ли координати од оваа тврдина?! Македониј?


Posted By: Dave Gahan
Date Posted: 17-May-2010 at 08:06
41°43'40.59"N
22°11'59.95"E

мислам дека е ова +/-...има некакви слики Shtip Fortress

-------------
MAKE CAPITALISM HISTORY


Posted By: Zelenikovo
Date Posted: 20-Jun-2020 at 13:35

уште да тврдат шчипјани дека месноста ќе ја наречат Тврдо, но неразбрав функционира таму сега некаков Болнички Објект на др.ЖанМ или само му било во план да праи Рихаб Коронарен Центар!?

https://issuu.com/stipskiglas/docs/broj44/8 - https://issuu.com/stipskiglas/docs/broj44/8
Print Page | Close Window