![]() |
![]() |
![]() |
Деловен објект на местото на старата Народна банка |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2223242526 41> |
Author | |
Keeray ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 27-Sep-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Proektov izgleda premnogu tesen.. na tenderite izgledase mnogu posirok ili .. bese slikan nekako od agli pa finti da ni praat
![]() |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
А повторно ми се актуелизира забуната што ја имавме пред неколку поста, а ја имавме и на првата страна од темава. (http://www.build.com.mk/forum/forum_posts.asp?TID=173&PID=4276#4276)
Постои ли нешто било што под тој кеј?! Edited by lslcrew - 18-Oct-2009 at 00:54 |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Објектов нема да биде всушност толку гломазен и масивен како што изгледа на рендерите. Вака на терен ми се гледа доста помал од тоа што очекував, барем според оној предниот полукружен дел или може би тоа е сега така без тие четирите столбови, само што не гледам причина да со тие се доцни. Па и тие да се пак не изгледа големо. Очекував да биде доста поголемо и пошироко па да фаќа поголем дел од кејот, а вака воопшто не пречи на кејот. Но ќе остане проблемот со саклите на кеј. Ќе мора во догледно време да се мисли и на тоа. Како најприфатливо ми изгледа полукружно да се направи и на некој начин да биде огледалчно со плоштадот Карпошово востание од каршија. Еве една слика сега навечер сликана, ако може да се забележи нешто во темницава.
![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Просторот ќе биде пополнет со катна гаража висока 12m. Маркицата си фигурира во ДУП-от, а според информациите што протекоа низ медимуите, и зад катната гаража стојат истите фирми како за банкава. Логично, пристапот би бил низ подземната сервисна улица. Јас лично имам два големи прашалници. Дали на крај навистина ќе добиеме катна гаража, или како што кај нас тоа бидува, деловен објект делумно наменет за паркинг. И доколку навистина се работи за катна гаража, каков ќе биде екстериерот, затоа што обjектот сепак ќе може да се види и од плоштад и од кеј. ![]() |
|
![]() |
|
Max ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 3686 |
![]() ![]() |
и јас истото го помислив пред некој ден, но секогаш ми стои во глава онаа дека еден профил може да држи и цела кола, но нормално е од куландрисвање штрафовите да се олабавуваат, сепак по овие скали народ врви а не пилиња, но мислам дека нема фрка освен ако некој (недај Боже) не ја сврти на саботажа... ај па и ти, ќе плаќа и изведувачот и градот отштета во спротивно. инаку од таа висина човек ептен треба да биде малер за нешто исчаши при колапс на коснтрукцијата, плус ова ако се откачи нема да се истроши надолу туку ќе се растегне, но за постари во секој случај е опасно, сепак за оние кои имаат страв од малку акробаланс под петици има друга приземна патека од кај метропол, дури техномаркетот нормално си работи... ме чуди зошто овој дел не го пополнија со нешто, за греота го оставија така штуро да зјаее! сигурно се воделе по тоа правилниците за отстап помеѓу две соседни парцели, но такво нешто во случајов е глупост, понекогаш некои работи навистина не ми се јасни! а може и урбанистите да веруваат дека каде и да е, метропол ќе треба да оди јабана, па евентуално за тогаш да ја сочувале таа локација, во спротивно нелогично празна затка ќе остане истата, нешто налик думп сајт за цел трговски, како што беше и досега, само незнам сега од каде камион таму ќе влегува, може со она малите киперчиња ќе го собираат? Edited by Max - 17-Oct-2009 at 02:48 |
|
![]() |
|
Keeray ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 27-Sep-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
CCCC ...fino e brz progres ... inaku vecerva pominuvav po onie skalite so se nad objektot so se gradi... MISLEV KE SE SRUSHAT VO SEKOJ MOMENT !!!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
IN_MOTION ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Jul-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() Ти изгледа имаш место во ложа за набљудување на ова градилиште ![]() |
|
![]() |
|
IN_MOTION ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Jul-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
Нешто ново, сликано денеска. 1. 2. 3. Сликано од 4 ти спрат од Стопанска.. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
ми се допаѓа овоа.... нека се попуни што побрзо грдана дупка на плоштад ... и се надевам дека ке испадне според плановите модерно...да не се премислат пак на некое антиквизирање или по плановите шо се од 1915та хах..... само некако ситна ми изглеа банкичкава....
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Гледав кога ја армираа и бетноираа најдолната плоча и баш ме зачуди многу е дебела сигурно е над метро ипол, луѓето кога стоеја до неа до раменици им беше. |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() Супер, секогаш е интересно да се видат алтернативни погледи од оние на кои сме навикнале ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Па така и се трудев, да ги фатам камени мост, зградите и калето во позадина.. Сепак кога се ќе се изгради ке изгледа мн по убаво за разлика од порано што беше.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Еве тука се познава некоја дупка одстрана вероватно не го доотвориле стариот подрум целосно од народната банка!
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
woow tretata slika me ispirira ne samo gradilisteto tuku i gradot sto e prekrasen
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Еве неколку слики од 5 ти октомври сликано од Стопанска Банка. Сега бетонирана е и горната плоча. 1
2 3 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Мај Мацедониа колку што знам тука нема тунел, треба накнадно да се напраи. Нели у најавите беше дека изградбата на тунелот ќе започне кога објектов ќе се доведе до карабина. А тоа што личи на дупка незнам што може да биде.
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Се согласувам во потполност. Тоа доле што се гради е најверојатно простор за паркинг кој има пристап до подземната улица. А горе претпоставувам ќе ја зафати целата површина.
|
|
![]() |
|
Max ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 3686 |
![]() ![]() |
алекс кај нас луѓе се тепаат и за еден квадрат, а не па волку да се заборават, може ако изведувач им е некој поет како стојан тарапуза |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2223242526 41> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |