![]() |
![]() |
![]() |
Македонска Каменица |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123> |
Author | |
пеперутка16 ![]() Newbiе ![]() Joined: 02-Feb-2023 Online Status: Offline Posts: 19 |
![]() ![]() Posted: 02-Feb-2023 at 20:31 |
Леле, прекрасна е!
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Тие жолтите „предмети“ се веројатно рударски колички, сепак Македонска Каменица е рударски град, па сигурно се ставени како реквизити и атракција.
За плоштадот мислам дека државата го финансираше, но не ме држете за збор. |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
hcitrS ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2015 Online Status: Offline Posts: 893 |
![]() ![]() |
Супер средено околу црквата. Што се тие жолтите објекти во левиот дел на сликата, низ паркот над црквата? Исто така ме инстересира дали има црковна инвестиција во паркот и плоштадот или се е државно?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Strumica_City ![]() Newbiе ![]() Joined: 19-May-2012 Location: Strumica City Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Искрено после сликиве добив желба да го посетам
|
|
What we think we become.
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Многу средено ми личи оваа гратче. Барем од фотографиите. Мислам дека ако се обезбеди солидна егзистенција и подобра инфраструктурна поврзаност во ваквите места може многу поквалитетно да се живее отколку во главниот град.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Kid_A ![]() Senior Member ![]() Joined: 24-Nov-2014 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 452 |
![]() ![]() |
Ова градче навистина изгледа убаво и средено. Само не ми се допаѓаат тие досадни недовршени касаби што ги градат луѓето за домување.
Edited by Kid_A - 04-Jan-2016 at 20:53 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() фото: Драган Костовски |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Nikogas ne sum bil vo Kamenica no od fotografii a eve i od ovaa Panorama mi lici na preubavo gradce za ziveenje so mnogu ubava mestopolozba.
|
|
![]() |
|
Kid_A ![]() Senior Member ![]() Joined: 24-Nov-2014 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 452 |
![]() ![]() |
Треба да ги реновираат фасадите на старите згради во центарот на градот. Не е скапа инвестиција за таа општина, а градот многу би се разубавил. Не знам дали има, но ако нема фалат 4-5 убави ресторани на самото езеро. Сигурно би го раздвижиле градот со туристи, а и економијата ќе има бенефит.
|
|
![]() |
|
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
![]() |
|
FT ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Jun-2010 Location: Kocani Online Status: Offline Posts: 574 |
![]() ![]() |
Според кажувањата на другар од М.Каменица, градчето било навистина пријатно за живеење. Среден, чист, убав.
Рудникот давал на општината месечно по 250.000 евра, секако поголемиот дел е во џебот на градоначалникот. Edited by FT - 05-Jun-2015 at 08:19 |
|
![]() |
|
ѓорче ![]() Groupie ![]() Joined: 28-Feb-2014 Online Status: Offline Posts: 58 |
![]() ![]() |
Сепак мислам дека миграцијата е пресудна за тоа што е празен.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ова е мал рударски град, така што не гледам ништо страшно во тоа што нема луѓе на сликите. Можеби се направени во неработен ден или за празник, а можеби луѓето се на работа и не дремат по улици и кафулиња како во други наши градови. |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
King ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Apr-2015 Online Status: Offline Posts: 654 |
![]() ![]() |
Не сум бил десетина години во Каменица, ме изненадува среденоста на градчето, незнам кој е локално на власт, ама добро се потрудиле локалците...
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Vo ova gradce treba da sadat palmi. Osobeno zatoa sto e vednas do ezero sto samo po sebe nosi po umerena i povlazna Klima.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |