![]() |
![]() |
![]() |
Мојата куќа |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678 |
Author | |
MACK ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 23-Nov-2017 Online Status: Offline Posts: 18 |
![]() ![]() |
Ubavo izlegla celava rabota . ke mozes li sega da pises eden finalen esap kolku sto te cinesepo pozicii i vo total
|
|
![]() |
|
Влатко ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Aug-2016 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 518 |
![]() ![]() |
Отприлика сумата би била следнава:
- Плац 0 евра/наследен од татко ми, - Карабина околу 25000 евра/по 12500 од страна, - Внатрешно уредување 10000 евра, - Дворно место и подрум 2000 евра, Тотал: околу 25000 евра по страна или околу 50000 евра севкупно што би било еднакво на некое двособно станче. Сепак, предноста е во наследениот плац и тоа што сами си ја изведовме карабината. Сметам дека куќа секогаш е предност со услов да не е предалеку од централното градско јадро. Во мојот случај, оддалечен сум од плоштад на 7км што не е воопшто многу. |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() |
|
Влатко ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Aug-2016 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 518 |
![]() ![]() |
Не знам дали е збунувачка фотката но тоа е другиот двор на сестра ми и зет ми. Ајде една слика за да е појасно, сликано од горе....десната страна е моја, левата се гледа малку во долниот лев агол. Оградата се гледа одозгоре. Значи станува збор за два двора а всушност ако ја погледнеш темата отпочеток ќе видиш дека објектот е еден но поделен во две огледални станбени единици.
![]() Edited by Влатко - 31-Jan-2018 at 10:24 |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
ааа во ред, мислев дека се е твое затоа прашав
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
ironm ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2018 Location: Frankfurt Online Status: Offline Posts: 886 |
![]() ![]() |
Браво, многу убаво изгледа
![]() ![]() |
|
![]() |
|
philldm ![]() Newbiе ![]() Joined: 03-Feb-2018 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Секоја чест.
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Имам едно местенце позади куќата каде што не фаќа сонце и не ми растеше тревата па го уредив со работи што ми се најдоа при рака.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
hcitrS ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2015 Online Status: Offline Posts: 893 |
![]() ![]() |
Бравос, супер дворче! (освен скулптурата
![]() Мој предлог: можиш по ѕидот кај што викаш не ти фаќа сонце лазач да пуштиш, има многу убави зимзелени лазачи кои не бараат многу сонце, и ќе добиеш елегантен зелен ѕид наместо сив кој и на зима ќе „отвора“ . |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Скулптурата (каријатидата).....ја најдов испокршена цела, нели се од бетон во калап. Се занимавав со неа цела зима во подрум поправајќи ја и мораше некаде да ја ставам. Сега на горното постоље има и сакасија со цвеќенце. Инаку за ѕидот позади, па да не е лоша идејата покрај тоа што треба да ставам и три светлечки тела, можеби се гледаат каблите на сликите.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Јас имам сличен ваков ѕид, му закачив трска и насадив леандри пред него, а за ноќе поставив рефлектори одоздола... ќе поставам слики деновиве, да сликнам.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ајде, секоја идеја е добредојдена. Инаку мене во план ми беше ѕидот да се обложи со буња или камени штангли како што ми е план за цоклето на куќата ама тоа веројатно ќе почека
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() и јас имав милион планови, ама за некои позиции едноставно не ми се даваат толку пари и кога ги имам, а има убави начини да се облагороди просторот со многу поразумен буџет.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678 |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |