![]() |
![]() |
![]() |
Фотографирање - совети и искуства |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678910 16> |
Author | ||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
фала, нормално дека ќе го користам за апдејти, таман деновиве ќе шетнам низ градов да видам што се случува
![]() |
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
честито забеган, гледам веќе си се дал во акција
![]() |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Забеган ај и ја да ти честитам!
![]() |
||
![]() |
||
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
|
па повеќето нови апарати би требало да имаат оптички стабилизатор, од кои кaj средната класа на панасоник е нај извикан http://panasonic.net/avc/lumix/popup/iis/index.html [1] меѓу другото затоа и го форсирав лумиксот fx12, но дури сега ми текна зошто и покрај повисоката цена сум го рангирал најдобро во моите споредби за dmc летово, исто има и добра опција за автоматска панорама, малку смешно но функционално итн... мислам дека панасоник за разлика од останатите многу брзо граби напред, еве една весела информација која ќе биде уште еден добар новитет кај дигиталците AUTO HDR Panasonic sensor tackles key photo problem -- dynamic range , со еден клик hdr фотка! малку идиотски но за повеќето луѓе како рандом опција ќе биде прилично интересна работа... |
||
![]() |
||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
|
![]() Па и не би рекол идиотски, само колку јак процесор ќе треба да има апаратот? На компјутерот не му зема многу време, но сепак не „лета“. Како би идело тоа на апаратот не знам. А, со оглед на тоа колку е досадно да ги местиш вредностите за хдр, ова ми звучи како супер идеја! |
||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
||
![]() |
||
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
|
@ лсл ako ти преминало во навика да штедиш на експозиција следниот пат потпалиго малку бршленот за да бидат сликите појасни www.photoxels.com/tutorial-night-photography.html www.ephotozine.com/article/Night-photography |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
добро тука се изоставени советите за папараци и воено фоторепортери како најдоходовен, но и крајно неизвесен и опасен начин да се дојде до екстра бонус. според мене она со stock photo опцијата ми е некако нај прифатлива, јасно пример со пристапна цена сигурно некој ќе загриза, само човек редовно треба да го ажурира портфолиото и понудата и како рибар да чека без многу да му се замара, значи екстра приход од немајкаде. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
http://www.pushpullbar.com/forums/architectural-photography/8190-best-camera-settings.html Edited by beTon - 10-Mar-2009 at 22:56 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Објектив Canon TS-E 17mm f/4L
"Дизајниран за архитектонско фотографирање" www.canon.com.mk/For_Home/Product_Finder/Cameras/EF_Lenses/Tilt-and-Shift_Lenses/TS-E_17_mmf_f4_L/index.asp www.slashgear.com/pma-2009-canon-ts-e-17mm-f4l-quick-look-1037155/www.dpreview.com/news/0902/09021806canon17mm24mmtselenses.asp http://photo.net/casual-conversations-forum/00SgBvwww.eurohitech.com/p_6933932.asp |
||
![]() |
||
волан ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Dec-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 192 |
![]() ![]() |
|
Долното го нареков “Фото-шминкање“ ...
![]() Горната слика е работена на база на долната слика ... ![]() |
||
волан
|
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
![]() навистина убаво одработено ![]() |
||
![]() |
||
волан ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Dec-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 192 |
![]() ![]() |
|
сега е појасно зошто жените се шминкаат ...
![]() |
||
волан
|
||
![]() |
||
igorius ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-Nov-2008 Online Status: Offline Posts: 187 |
![]() ![]() |
|
ako se macite so sklapanje na nekolki fotki vo edna(kako bi dobile poubava i popregdna panorama) bi vi predlozil da procitate malce okolu tehnikata narecena stiching...koja sto pomaga vo lepenje na nekolku fotografii bez nekoja pogolema maka.
eve eden od mnogute linkovi koi bi vi pomognale i bi vi ja olesnile rabotata. http://www.phong.com/tutorials/photostitch/ Edited by igorius - 15-Aug-2009 at 22:54 |
||
![]() |
||
Max ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 3686 |
![]() ![]() |
|
екстра поука, проследете го цел напис... Edited by Max - 29-Sep-2009 at 18:36 |
||
![]() |
||
YuGa ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 25-Sep-2009 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Бате не знам дал си прочитал упатство во кое се вели дека литиумска батерија ако стои повеќе од 2 недели и да не се користи апарат се празни 50% е сеа со тек на време што викаш ти ако се постари се троши и повеќе... Затоа јас секад пред некое шетање кај што знам дека ке испукам повеќе фотки си ја полнам батеријата за секој случај ![]() |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Фала на инфото
![]() |
||
![]() |
||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
|
Секој батерии имаат број на полнења и со време „попустаат“, од друга страна секој апарарат троси минимална струја за датумот и сатот иако е исклучен. И со еден збор - нови батерии ![]() |
||
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
||
![]() |
||
Max ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 3686 |
![]() ![]() |
|
горилаподот е попрактична направија и од водотпорни муабети [1] фали уште комбиниран мултипрактик '
јас би додал и www.digideep.com/english/underwater/photo/housing www.instructables.com/id/String-Tripod/ - http://woodgears.ca/tripod/ www.build.com.mk/forum/forum_posts.asp?TID=76&PID=18262#18262 Edited by Max - 02-Dec-2015 at 18:42 |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678910 16> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |