![]() |
![]() |
![]() |
Ентериер - семејна куќа во Охрид |
![]() |
Post Reply ![]() |
Author | |
IvePalikuka ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 13-Feb-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() Posted: 18-Feb-2009 at 10:24 |
Renderi za privatna semejna kuka vo Ohrid
Cisto da vidite i iskomentirate... |
|
![]() |
|
IvePalikuka ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 13-Feb-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Иве мене посебно ми се допаѓа на првите слики како дизајнерот успеал да извлече екој модерен стил од стрите традиционални ентериери. Посебно ме плени традиционални уметности во ново руво! Сега пошто се рендери вероватно не е све до детали разработено, но ме интересира да не знаеш каква розета се планира, дали е тоа резбана или е само парче мазно дрво и ништо повеќе! Исто така ми се свиќа и користењето на ограничен спектар на бои односно по неколку нијансики на кафеави по нешто сиво и плус како детаљ црвено како потенцирање на некои делови. Сега малку мебелот е разнолин во зависност од просториите. Приметувам една соба има класична трпезариска маса, а друга соба модерни столици кои исто така се изведени од постари дизајни на мебел, ама пак не кореспондираат со периодот кои го симболизира поконвенционалниот мебел. Единствено што ме нервира и ме тера да се чувствувам нелагодно во просторов е поткровјето. Досна и од такви катакомби!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Po baranje na investitorot e da sekoj kat ima razlicen ambient i razlicen stil.Na prvite sliki e prizemjeto koe e inspirirano od stara Ohridska kuka.Rozetnata e od drveni profili od hrast,ima edna ramka, a vo sredina se kruzni profili so razlicna visina i se smaluvaat nadole po dijametar,a vtorata tenka ramka e od nikel.
A sto se odnesuva na potkrovjeto e po zelba na mlada tinegjerka... Kako sto se vika MUSTERIJATA E SEKOGAS VO PRAVO. POzdrav |
|
![]() |
|
Max ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 3686 |
![]() ![]() |
избалансирано, уште цветни муабети и рурална ограда и фали ![]() |
|
![]() |
|
Max ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 3686 |
![]() ![]() |
поткровјето сигурно би олабавило доколку е пошаренолико ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
минималистичка инвентивност на која сепак и фали топлина [1] ко таква најлесно остварлива вон отколку во Охрид [2] та и потака [3] ~ патем рендериве можело да ги намакаш со посветли тонови во фотошоп, можеби и некој портокалов филтер за да замириса и на зајдисонце, бидејќи вака атмосферата е налик адвокатска канцеларија |
|
![]() |
|
Staro Skopje ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2692 |
![]() ![]() |
Не е лошо
|
|
Градот убав никна, но го откорнаа
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |