![]() |
![]() |
![]() |
Кривичен суд - Скопје |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 14> |
Author | |||||||||||||||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() Posted: 16-Jul-2008 at 08:29 |
||||||||||||||||
Денес се шуњаа некои багери меѓу МТВ и судска палата каде што треба да се гради уште една зграда за судовите (изградбата требаше да почне пред скоро една година) и нешто подработуваа.
На момент помислив дека се работи за припреми за проширување на Гоце Делчев но сепак не верувам дека е за тоа. Да се надеваме дека судот конечно ќе почне да се гради. |
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||||||||||||||||
Да не случајно зградата ќе биде на управниот суд?! Сега знам дека имаат простории во пошта.
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||||||||||||||||
Еве најдов за што се работи. Барем според оваа информација од Јануари 2007 година. Дефинитивно го отстранија споменикот кој се наоѓаше таму баш денеска загледав кога проаѓав.
Извор: Утрински весник |
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||||||||||||||||
Edited by lslcrew - 06-Nov-2009 at 07:01 |
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
||||||||||||||||
deneska zabelezav deka celiot prostor pred MOB e ograden sto znaci ke se gradat site tie zdanija koi ke go pokrijat MOB i filharmonijata. bravo... mozda trebase animacijata da izleze godina dena otkako ke se izgradi sve, da mozeme da si diskutirame na vreme.
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||||||||
Еве и рендер...
![]() ![]() www.pravda.gov.mk Edited by lslcrew - 16-Feb-2010 at 14:44 |
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||||||||
Уште има...
01. ![]() 02. ![]() 03. ![]() 04. ![]() 05. ![]() www.pravda.gov.mk Edited by lslcrew - 16-Feb-2010 at 14:52 |
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
||||||||||||||||
хехе, како ги штанцаат...
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
||||||||||||||||
ova e veke naglost.ako za gradbive vo centar kakov takov argument bese deka sakaat da dobijat edna celina,tuka ne znam kako bi se opravdal vakov objekt
|
|||||||||||||||||
build.mk, гради форумска историја
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
||||||||||||||||
pbanks мислам дека и тема можеш да отвориш па да јадеме трици таму т.е да ни ја елаборираат нашите елоквентни колеги членови на форумов и оваа фантастична креација...колку да не ја загушиме оваа тема...
Edited by Dave Gahan - 16-Feb-2010 at 16:05 |
|||||||||||||||||
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||||||||
Овој кич метастазира и во поширокиот центар со несмалено темпо и продолжува да биде немилосрден кон контекстот и окружението.
Ако некој имаше дилеми дали современа архитектура е компатибилна со Калето и турската чаршија не би знаел да кажам кои ќе бидат дилемите тука. Како овој објект на било кој начин се вклопува со прометен булевар, зградата на МТВ, Мавровка, постоечките судски палати или универзитетскиот комплекс? Имам впечаток дека ова што го гледаме на рендерите е помалку кичесто од некои од другите објекти (принципелно се исто ѓубре но барем спрема мене постојат нијанси помеѓу ова и оној стравотен рендер за хотелот на плоштад). Но дури и да го почитував овој тип на архитектура, неможам да разберам што бара на даденава локација. Edited by pbanks - 19-Feb-2010 at 23:40 |
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
||||||||||||||||
proektot mi se dopaga. Sudot izgleda kako site sudovi niz evropa.
Maneski ima pravo, ova nema nisto rabota so anticki stil, vakvi stilovi ima i vo svajcarija.
sto ne mi se topaga e okolinata.
Vo site strani ima moderni zgradi samo ova ke bide nekako nesto sto izlegalo od moda.
lokacija za ova bi rekol nekade kade nema nisto vo okolinata
mozebi i ova bi bilo ubava lokacija:
41°59'47.05"N 21°26'54.75"E
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
||||||||||||||||
Јас не знам пак дали очи да си вадиме на темиве...пак се презентираат фасади (никако основа некоја да видевме, пресек не дај Боже) и тоа во момент кога се е решено...има ли потреба да се коментира!?
Некој забележува дека нема конструктивна критика и не се коментира обликување и архитектура, туку се води партиско препукување - што да коментираш „види го ритамот на столбовите?„ или „колку јака профилација!!!“...тие муабети се вртеле пред 3000 години...и после не била антиквизација - нема посоодветен и поточно употребен термин, опис пар екселанс....2010-та е ова и дали сме ние ова? Булшит од објект, ако сака од злато нека го напраат - генерална 0 од мене и не го коментирам веќе... |
|||||||||||||||||
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
||||||||||||||||
тука нема ни плоштад (нели сакаме убави плоштади), нема ни историја, ниту пак има локации од објекти од старо Скопје ![]() Edited by zabegan - 16-Feb-2010 at 20:06 |
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||||||||
За објектов, прво не ми е јасно каде е точно, гледа ли према булевар или не?! Колку што гледам слободно место има само повнатре и према мтв карши факултетот. Стилот е тој, го имаме дискутирано. Стаклово некако, неможам да просудам какво е, ама ми изгледа на некое плаво или зелено рефлектирачко. Сутвари зградава повеќе ми личи како за да биде хотел, одколку суд.
Edited by pbanks - 19-Feb-2010 at 23:42 |
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
алек ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 23-Mar-2009 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||||||||||||||||
Само колку за споредба:
ако во сите земји судовите биле во антички стил,(иако најголем дел се, заради тоа што и се градени кога преовладувал таков стил), зошто тогаш во Хаг би се одлучиле за ваков објект ![]() Building of the International Criminal Court in The Hague И зошто на конкурсот за новата зграда повторно не бираат некое решение во антички стил. Во прилог наградените трудови за новата зграда на Кривичниот суд во Хаг http://www.icc-architectural-competition.com/pages/results/prize-winners.php ![]() ![]() ![]() |
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
Max ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 3686 |
![]() ![]() |
||||||||||||||||
за кога ќе те судат да се чувствуваш опуштено! јасно а судиите да имаат специфично технократска атмосфера а следствено и таков аршин! да ние имаме абер за ваков проект но можеби како макета, за десет милиони ни кровот од вакви конструкции нема да може да го покриеме!
|
|||||||||||||||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 14> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |