![]() |
![]() |
![]() |
Скопје - најдобри фотки |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 89101112 22> |
Author | |
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
![]() Не знам за Вас, ама за мене ова е убавината на Скопје. Штета што не ми е уште поквалитетен апаратот. Од коа ја направија Илинденска, кога и да поминам по пешачкиот се воодушевувам од оваа глетка. И конечно земав апарат да ја овековечам глетката, ама изгледа сајбер шотот не ми е најбољи па малце е мутна сликата. Од вакви слики го сакам Скопје. Edited by N23 - 05-Jul-2011 at 13:34 |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Хаџивасилев Мито Јасмин го возев пред малку. Улицата спие, нешто што требаше да се направи многу оддамна. Денеска се доасфалтираа приоди, раскрници, автобуски но сите ленти беа под сообраќај, задоволство да ти е да возиш.
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
Н23, што виде толку убаво на сликата?
|
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
Ми се свиѓа Скопје преку оваа слика. Ме воодушевува оваа глетка. Доста ми е од клише фотки на чаршија, кале, св. спас, камени мост, плоштад. Јас со задоволство го сликам Дебар Маало, Аеродром, Карпош, Капиштец, Козле, долгите булевари и сл. Едноставно ме воодушевува таа слика. Пробај застани на средина од булеваров и гледај во двете насоки. За среќа има секогаш и други луѓе до мене на кои им се допаѓа глетката. Зашто ова е Скопје, за мене.
Edited by N23 - 12-Apr-2011 at 00:36 |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
![]() Малков Ристо Земена од ССЦ преку Срџан |
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
Новиот визуелен идентитет на Алфа го става акцентот на Скопје. Толку јаки кадри не се гледаат често.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edited by maestro - 11-Oct-2011 at 11:40 |
|
![]() |
|
macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Feb-2008 Location: Lerinsko Online Status: Offline Posts: 754 |
![]() ![]() |
Can someone PLEASE make the same photo again? It would be nice to see how much this area changed since 2010.
![]() Edited by macedonia - 24-Jan-2012 at 01:11 |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Max ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 3686 |
![]() ![]() |
нешто hdr зима тнко, зато има пролет-лето http://www.pixoto.com/virtualartist
туку овде ем снег, ем виножито посреди снегот, ех http://flickrhivemind.net/Tags/crkva,skopje/Interesting ![]() Edited by Max - 19-Sep-2016 at 12:04 |
|
![]() |
|
Max ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 3686 |
![]() ![]() |
![]() на горната фотка во кадар Врвниот Крст на врвот Крстовар на Водна планина со поглед кон северо-истпчниот дел од Масивот Јакупица односно планините Китка и Караџица, фотките се со поголема резолуција а можете да ги зумирате на https://picasaweb.google.com/100036939007357994712/VodnoSneg12JanuariSabota# следната иста но малку изротирана кон потенцијалното "скопско сљеме" а кадарот кон северозападниот дел од масивот Јакупица скоро кон планините Осој, Ивање и Сува... ![]() ![]() нa следната повеќе смог наместо снег, малку хдр, фотошоп, итн. но кадарот и штимоите си се ептен на место http://www.trekearth.com/gallery/Europe/Macedonia_FYR////photo1318597.htm не сум сигурен само кој е кој од врвоите на Шар(цар) планина, може оној што ѕирка високо позади да е Царев Врв, за вака да го фати капиштец најверојатно сликано е од кулите во кисела вода!? ![]() ![]() Edited by Max - 17-Dec-2014 at 08:22 |
|
![]() |
|
OCB ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: 54 Online Status: Offline Posts: 921 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() Како што може да се види, првата слика е од извесен Дејан Соколовски, 25 годишен македонец кој живее во Шведска. http://dejansokolovski.com/ http://www.flickr.com/photos/dejjisch/ Втората и третата слика се од Срѓан Адамовиќ. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
@OCB Бев присутен во создавањето на панорамите на Срџан |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
OCB ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: 54 Online Status: Offline Posts: 921 |
![]() ![]() |
Cool. Можеш ли да ни кажеш нешто повеќе за него? Има ли до сега изложувано во Македонија? Би бил среќен да направи изложба, неговите фотографии будат едно сосема поинакво чувство за Скопје.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Едноставно сликите на Срџан го прават овој град сеуште жив! Ако немал изложба не е лошо да направи, а ние како општествено-одговорен форум да го поддржиме. |
|
![]() |
|
tomi_z ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Oct-2010 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 196 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
Edited by FoSsiL - 07-Feb-2012 at 11:22 |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Можеби не е најдоброто, но барем не е направен со фитошоп
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 89101112 22> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |