![]() |
![]() |
![]() |
Деловен објект на местото на старата Народна банка |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1516171819 41> |
Author | |
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
pa i model od zgradava ima(SLIKATA)
ДУРИ ЕДНА ГОДИНА ОТКАКО БЕШЕ ОГРАДЕН ПРОСТОРОТ Почна изградбата на објект на местото на Народна банка Од фирмите "Дивелоп" и "Латис" инвеститори зградата велат дека градежните работи доцнат бидејќи им се појавиле неочекувани проблеми под змеја, односно работеле на дислокација на подземните инсталации
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Види види.....
![]() |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
hehe, ja sledav so kamerata nekolku minuti
i jas sakav da ja slikam od individi no rekov aj ostaj...
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Грешиш ![]() Без разлика како изгледа од некој агол, или до каде се стигнати со градежните работи, биди сигурен дека од маркицата нема да остане неискористен ниту еден метар квадратен. Мислам наскоро ќе биде сосема јасно. |
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Само што се вратив од B2, каде што е отворен еден нов дел од клубот кој гледа директно кон кејот, односно се наоѓа директно врз градилиштето. И морам да кажам дека непријатно се изненадив кога увидов дека стравовите искажани од My Macedonia можеби се реалност. Просторот кој што се гради е малку поголем од црвената маркица на неговата слика, но сигурно не е колку целата сина маркица... Дали тој простор ќе го доградат потоа незнам, меѓутоа моменталната ситуација е таква каква што е.
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() Дечки, сакате да удриме по една кладба? ![]() |
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Не сум изгубил кладба одамна ![]() Работата е во тоа што, моменталната ситуација укажува дека не се зафаќа планираната маркица. Исто така, јас сум лаик кој нема увид во изградбата ![]() Можеби тој делот позади го планираат за подоцна, со цел евентуално да коинцидира со изградбата на подземната улица и соодветно да се спои... |
|
![]() |
|
Max ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 3686 |
![]() ![]() |
алекс кај нас луѓе се тепаат и за еден квадрат, а не па волку да се заборават, може ако изведувач им е некој поет како стојан тарапуза |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Се согласувам во потполност. Тоа доле што се гради е најверојатно простор за паркинг кој има пристап до подземната улица. А горе претпоставувам ќе ја зафати целата површина.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Мај Мацедониа колку што знам тука нема тунел, треба накнадно да се напраи. Нели у најавите беше дека изградбата на тунелот ќе започне кога објектов ќе се доведе до карабина. А тоа што личи на дупка незнам што може да биде.
|
|
![]() |
|
IN_MOTION ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Jul-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
Еве неколку слики од 5 ти октомври сликано од Стопанска Банка. Сега бетонирана е и горната плоча. 1
2 3 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
woow tretata slika me ispirira ne samo gradilisteto tuku i gradot sto e prekrasen
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Еве тука се познава некоја дупка одстрана вероватно не го доотвориле стариот подрум целосно од народната банка!
|
|
![]() |
|
IN_MOTION ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Jul-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
Па така и се трудев, да ги фатам камени мост, зградите и калето во позадина.. Сепак кога се ќе се изгради ке изгледа мн по убаво за разлика од порано што беше.
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() Супер, секогаш е интересно да се видат алтернативни погледи од оние на кои сме навикнале ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Гледав кога ја армираа и бетноираа најдолната плоча и баш ме зачуди многу е дебела сигурно е над метро ипол, луѓето кога стоеја до неа до раменици им беше. |
|
![]() |
|
Keeray ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 27-Sep-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
ми се допаѓа овоа.... нека се попуни што побрзо грдана дупка на плоштад ... и се надевам дека ке испадне според плановите модерно...да не се премислат пак на некое антиквизирање или по плановите шо се од 1915та хах..... само некако ситна ми изглеа банкичкава....
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1516171819 41> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |