![]() |
![]() |
![]() |
Градски парк Скопје |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 16171819> |
Author | |
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
![]() ![]() https://www.facebook.com/CityofSkopje/ |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Дронот за ловење загадувачи е супер за сликање пред избори.
|
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
user8642 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-May-2020 Online Status: Offline Posts: 2041 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
ehrlich ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 31-May-2012 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 1365 |
![]() ![]() |
За мене само покажува колку ич не се замараат градските власти со Градскиот парк, па така сликава за патекава само покажува колку е сува тревата и колку нема дрва во најголемиот парк.
Edited by ehrlich - 24-Jul-2021 at 19:51 |
|
![]() |
|
FT ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Jun-2010 Location: Kocani Online Status: Offline Posts: 574 |
![]() ![]() |
На прв поглед сликата изгледа врв, ама на втор... ![]() |
|
![]() |
|
user8642 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-May-2020 Online Status: Offline Posts: 2041 |
![]() ![]() |
Еве една идеја во контекс на осушениот градски парк. http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3863&PID=253533#253533 Како да се донесе чиста вода до Градски Парк, неограничено наводнување и чисти езера да може човек и да се бања во нив.
|
|
![]() |
|
stef4o ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2015 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 21563 |
![]() ![]() |
ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА И ВТОРАТА ТАРТАН ПАТЕКА ВО ГРАДСКИОТ ПАРК
Екипите на ЈП "Улици и патишта"- Скопје по налог на Град Скопје ја изградија и втората тартан патека во градскиот парк. https://www.facebook.com/JPUIP/videos/572509187528869 |
|
![]() |
|
skopskodete ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 17-Feb-2017 Online Status: Offline Posts: 926 |
![]() ![]() |
Чекај бе, нели ја пуштија патекава (вторава) веќе еднаш?
Па да, гледам горе во темава е постот за новиот дел од тартан патеката. Добро, очигледно дека мислат дека народот нема грам мозок и дека и по 100 пати промовирање на едно направено (и тоа промовирање како да е прв пат) ќе им донесе политички поени. Гревови... Edited by skopskodete - 18-Sep-2021 at 12:17 |
|
![]() |
|
hcitrS ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2015 Online Status: Offline Posts: 893 |
![]() ![]() |
Не мислат, така е. Да имаше грам мозок немаше да ги избира 30 години истите говеда.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Да, и мене ми падна сумљиво тоа.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
skopskodete ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 17-Feb-2017 Online Status: Offline Posts: 926 |
![]() ![]() |
Вака за се' се прави.
Така и се направи за кејот „13 Ноември“. Незавршен се „отвори“. Два месеца се доправуваше. Вчера гледам уште не е до крај завршен. Булевар „Никола Карев“ исто така се „отвори“, а гледам уште не е дозавршен. Галиите „100 пати“ се рушеа. Ете ги се' уште стојат. Итн. |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
не можев да фотнам дека бев навечер, ама ја имаат поплочено патеката што оди од влезот на луна парк, покрај зоолошката со бетонски плочи?
|
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
stef4o ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2015 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 21563 |
![]() ![]() |
Мултифункционалната сцена ќе биде новата гордост на Градски Парк. Местото каде ќе се одржуваат најубавите настани, градски фестивали, местото каде многу скопски уметници за прв пат ќе застанат на сцена и каде публиката ќе има можност да ужива во незаборавни моменти.
Оваа сцена е избрана на јавен конкурс во конкуренција на 12 други трудови и беше претставена на изложба заедно со сите останати примени трудови минатото лето. Ова е првата од трите летни сцени наменети за одржување на културни настани на отворено. Станува збор за монтажна и мултифункционална сцена на отворено, со движечки челични профили, идеална за одржување на музички настани, изложби, театарски претстави, уметнички перформанси и разни други собири. ![]() ![]() ![]() ![]() https://www.facebook.com/photo/?fbid=436131934547871&set=pcb.436132127881185 |
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Никако да сфатат дека со популистички проекти пред избори не се фаќаат плус гласови.
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
Јас тоа не можам да го сватам, кога веќе секој вработува нови луѓе во администрација нека вработат таму каде би имале тие луѓе некоја функција.
Патролни служби 24 часа на ден по паркови, градинки и персонал... |
|
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
За жал, реконструкцијата на патеките во вториот дел на паркот, веќе неколку месеци, си остана на само, можеби, 5-6 % од целата должина на сите патеки во тој дел. Се надевам дека ќе ги реконструираат сите и по целата должина. Вака, на ништо не личи.
Искрено, не ни знам што е толку голем зафат, кога треба само да се стави нов асфалт и сл. Edited by skopskodete - 19-Nov-2021 at 01:18 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() КОЛА ПАДНА ВО ЕДНО ОД ЕЗЕРЦАТА ВО ГРАДСКИ ПАРК ВО СКОПЈЕ ![]() Кола утрово е најдена падната во едно од езерцата во Градскиот парк во Скопје. Возилото е паднато кај новата тартан патека што пролетва ја направи Град Скопје. Mинувачи ја виделе колата во водата, но во неа немало никој. Најверојатно, возилото паднало во каналот од езерцето синоќа. Од Министерството за внатрешни работи велат дека се испитува случајот. „Утрово е пријавено дека ‘пежо 206’ со скопски регистерски таблички паднало во каналот во Градски парк, кај мостот. Досега нема пријава за повредено лице. Упатени се полициски службеници на лице место“, велат од МВР. Во Градскиот парк постојано коли слободно си влегуваат, возат низ патеките и се паркираат во зеленилото. Никаде нема редарска служба или комунлни редари да казнуваат. https://sdk.mk/index.php/dopisna-mrezha/kola-padna-vo-edno-od-ezertsata-vo-gradski-park-vo-skopje/ Edited by Џоле - 09-Dec-2021 at 09:38 |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
...
Тоа е кога, кој сака си вози низ паркот. A иначе, овој мост не знам што им е толку тешко да го прошират за да биде и за велосипедисти и пешаци, а не само за велосипедисти. Вака ептен грдо изгледа и е нефункционален. |
|
![]() |
|
Phiko ![]() Senior Member ![]() Joined: 24-Aug-2020 Online Status: Offline Posts: 209 |
![]() ![]() |
Тартан патеката е ова, така да технички е само за пешаци / трчачи (?), ама да, во право си, треба да е за двете групи, |
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
koga i da pominam niz park navecer a nekogas i preku den koli slobodno si vozat i si se parkiraat kade sakaat. ne znam sto ve cudi ova, prasanje na vreme bese koga ke se sluci vakvo nesto ili koga nekogo ke zgazat niz park.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 16171819> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |