![]() |
![]() |
![]() |
Веро Центар |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1617181920 32> |
Author | |
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Max ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 3686 |
![]() ![]() |
естетика бе кло, не треба ни да си уметник ни урбанист ни архитект за да сконташ дека вакво нешто сред центар не поминува, ма колку сиромав и бил, а капак па и државна институција! зошто ете мнт или кјуби не ги оставија арпаџик, па ова не го бивало ни тогаш да ги заборават, а не па сега, има пример на нуб на терасите штрчат анкери се гледа дека требало пример таму да се фасадира со нешто но нормално ја заглавиле па сега си тера онака како што си тера! абе немам јас ништо против нека ја остават и вака нбм, но бар прозорите бе да ги исчистеја ептен е запуштена надоворешно зградата! ај партерно што ја утнаа, бар можат околу светлото малку од малку нешто да сменат, него тоа логорските рефлектори што ги користат! |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
најгрдо нешто на СОК се старите прозори и најразновидните ролетни, а згора на тоа и клима уреди, да го средат нема ама баш ич да изгледаа „комунистички“
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Макс, навистина доста веќе со изместување на тези и извртување на кажаното.
Јас и сам реков дека НБРМ треба да се среди, ама ти рече дека со новиот закон ќе морало, затоа што фасадата наводно и била недовршена. Еве и по трет пат ти викам, чим било така, оди извести ги надлежните. Edited by Cloverstack - 03-Mar-2010 at 22:14 |
|
![]() |
|
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
Фасадата е довршена, што не значи дека е убава. Мислам дека кога тогаш ќе дојде на ред, како што Нова Македонија се обнови, градска болница, еве сега собрание, така ќе мора да се обноват и МТВ, НБРМ, и други од тој период што не се реновирани одамна.
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Мене лично НБРМ ми се допаѓа најмногу од сите бруталистички градби во СК.
А за евентуалната доградба сметам дека е ретардиран проект. Поради повеќе причини, ајде со ред: 1 (и најбитно). Ќе ја уништи секоја шанса за продолжување на бул.Крушевска Република. 2. Нема шанса доградбата да ја следи бруталистичката архитектура на оригиналниот објект. Во превод, ќе лупнат или лименка или аквариум како кај библиотеката. 3. Потпишаните соработници на проектот ги познавам лично (на жалост), и можам да констатирам дека се (соодветно) самобендисан професор на приватен факултет, и бубалица која вчера искочила од факултет, кои немаа искуство и знаење да ја испроектираат доградбата на мојата куќа, а камоли за ваков (слободно ќе речам капитален) објект. Во однос на оваа нишка (Веро), работата е утната, меѓутоа не во целост, бидејќи сеуште немаме поим како би се развивал тој кварт (ново маало). Можеби ќе (ама најверојатно нема да) се вклопи во целата околина. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
1. Не ја засега „Крушевска“. Би се надградувало само врз постоечкиот објект.
2. Го делам твојот страв Забегавме со НБРМ... |
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Еј да, сеа видов дека сум го сфатил ова за 180 ротирано... Веројатно бидејќи првите слики покажуваат објект доградба источно од постоечкиот. Енивеј... не, дефинитивно не треба да се доградува. |
|
![]() |
|
Skopje ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 28-Nov-2009 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
луѓе до каде е центерот ? има ли некој информации..гледам дека од надвор е скоро готов но за внатрешноста богами има работа како што разбрав ке има 120 дуќани...
|
|
![]() |
|
The Man ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 135 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
1
![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() |
|
![]() |
|
Мартин ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 366 |
![]() ![]() |
Има интересна репортажа во новиот број на Капитал баш за овој објект. Дефинитивно можеме да го очекуваме Jambo, New Yorker, Bershka, Betty Barclay, Office Shoes, Oxette, Feydom и Extreme Intimo. Мене само првите три ми се познати, но се надевам дека на оние кои се подобро запознаени со овие работи им се и останатите. Има уште интересни работи, но немам начин како да го закачам овде, додека на сајтот на Капитал ми бара user и password, за да добијам пристап до веста.
|
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
Е ова веќе е вест! Ако влегува Бершка, треба да се знае дека ИНДИТЕКС никогаш не влегува сам, а во група со ЗАРА, Пул енд Бер, Страдивариус и Массимо Дути. Тоа би било супер за локалната шопинг економија на Македонија и Солун останува со еден последен адут-ИКЕА. Ако може некој да купи Капитал и да скенира, во овој број има и интервју со Миле-Ко*иле и со Симеон Дјанков, што мене ме интересира. Се знае ли веќе кога конечно ќе се отвори Верото? Несериозно е што никогаш не излегоа со датум!
|
|
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Ме радува веста за New Yorker. Не дека патам да ги има сите светски брендови во МК, туку фактот дека ниту вакви елементарни брендови нема кажува многу за нас. New Yorker во моментов работи во цела европа освен. Британија, Ирска, Грција, Албанија, Македонија, Црна Гора, Молдавија, Украина и Белорусија. |
|
![]() |
|
Мартин ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 366 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
И Мартин, Office Shoes е српски ланец за кондури кој 10на години работи во Македонија. Барем мислам дека е српски ланец, проширен е во голем дел од источна европа
http://www.officeshoes.rs/sadrzaj/ofc-region/118 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ако имаш дигитален апарат и тоа ќе заврши работа |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Приземјето да биде паркинг? Како тоа го решава проблемот со паркирањето не ми е јасно? Демек ако имаше две подземни нивоа паркинг потешко ќе се наоѓаше, или пак ако имаше и на покривот паркинг? Ми личи глупаво што го узурпираат просторот за паркинг.
А и текстот ми е некако чудно преувеличен, како демек да се гради архитектонско чудо, невидено досега. Нема збор дека очекувам добра изградба, ама муабети од типот дека било нешто светско чудо, особено фурната која била да падни човек на газ (а ќе сме можеле дури да гледаме и лебот како се печи, ееееј замислете!?), се смешни за весник кој цели да биде најдобар економски информатор во Македонија. P.S. Очекував повеќе од весникот Капитал, а дури ни мотото не можеле на кирилица да си го напишат: "SAMO IDEJATA E KAPITAL, A SÈ DRUGO E PARI". mhm! btw, ланецот се вика JUMBO не JAMBO. Edited by гитардемон - 08-May-2010 at 17:18 |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Се работи за нормален PR текст гитар, секаде во светот се прават вакви. Пренагласувањето на страна, текстот си носи неколку нови интересни информации и тоа е сосема доволно.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1617181920 32> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |