build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Комерцијални
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Веро Центар

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 1617181920 32>
Poll Question: Оценка
Poll Choice Votes Poll Statistics
1 [1.45%]
0 [0.00%]
6 [8.70%]
6 [8.70%]
11 [15.94%]
12 [17.39%]
10 [14.49%]
15 [21.74%]
4 [5.80%]
4 [5.80%]
You can not vote in this poll
Total votes: 69   Average: 4.68

Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Online Status: Offline
  Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #341 Posted: 03-Mar-2010 at 21:43
Originally posted by Max

ако сами не сконтаат што има јас да ги известувам!
Затоа што освен тебе никој не може да сконта вакви работи.
Back to Top
Max View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Max Quote  Post ReplyReply #342 Posted: 03-Mar-2010 at 22:00

естетика бе кло, не треба ни да си уметник ни урбанист ни архитект за да сконташ дека вакво нешто сред центар не поминува, ма колку сиромав и бил, а капак па и државна институција!

зошто ете мнт или кјуби не ги оставија арпаџик, па ова не го бивало ни тогаш да ги заборават, а не па сега, има пример на нуб на терасите штрчат анкери се гледа дека требало пример таму да се фасадира со нешто но нормално ја заглавиле па сега си тера онака како што си тера!

абе немам јас ништо против нека ја остават и вака нбм, но бар прозорите бе да ги исчистеја ептен е запуштена надоворешно зградата! ај партерно што ја утнаа, бар можат околу светлото малку од малку нешто да сменат, него тоа логорските рефлектори што ги користат! 

Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #343 Posted: 03-Mar-2010 at 22:05
најгрдо нешто на СОК се старите прозори и најразновидните ролетни, а згора на тоа и клима уреди, да го средат нема ама баш ич да изгледаа „комунистички“
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #344 Posted: 03-Mar-2010 at 22:14
Макс, навистина доста веќе со изместување на тези и извртување на кажаното.

Јас и сам реков дека НБРМ треба да се среди, ама ти рече дека со новиот закон ќе морало, затоа што фасадата наводно и била недовршена. Еве и по трет пат ти викам, чим било така, оди извести ги надлежните.

Edited by Cloverstack - 03-Mar-2010 at 22:14
Back to Top
krale View Drop Down
Senior Member
Senior Member

БАНИРАН

Quote krale Quote  Post ReplyReply #345 Posted: 03-Mar-2010 at 22:28
Фасадата е довршена, што не значи дека е убава. Мислам дека кога тогаш ќе дојде на ред, како што Нова Македонија се обнови, градска болница, еве сега собрание, така ќе мора да се обноват и МТВ, НБРМ, и други од тој период што не се реновирани одамна.
Back to Top
alexgizh View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Quote alexgizh Quote  Post ReplyReply #346 Posted: 04-Mar-2010 at 00:26
Мене лично НБРМ ми се допаѓа најмногу од сите бруталистички градби во СК.

А за евентуалната доградба сметам дека е ретардиран проект. Поради повеќе причини, ајде со ред:

1 (и најбитно). Ќе ја уништи секоја шанса за продолжување на бул.Крушевска Република.

2. Нема шанса доградбата да ја следи бруталистичката архитектура на оригиналниот објект. Во превод, ќе лупнат или лименка или аквариум како кај библиотеката.

3. Потпишаните соработници на проектот ги познавам лично (на жалост), и можам да констатирам дека се (соодветно) самобендисан професор на приватен факултет, и бубалица која вчера искочила од факултет, кои немаа искуство и знаење да ја испроектираат доградбата на мојата куќа, а камоли за ваков (слободно ќе речам капитален) објект.

Во однос на оваа нишка (Веро), работата е утната, меѓутоа не во целост, бидејќи сеуште немаме поим како би се развивал тој кварт (ново маало). Можеби ќе (ама најверојатно нема да) се вклопи во целата околина.
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #347 Posted: 04-Mar-2010 at 01:01
1. Не ја засега „Крушевска“. Би се надградувало само врз постоечкиот објект.

2. Го делам твојот страв

Забегавме со НБРМ...
Back to Top
alexgizh View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Quote alexgizh Quote  Post ReplyReply #348 Posted: 04-Mar-2010 at 01:24
Originally posted by Cloverstack

1. Не ја засега „Крушевска“. Би се надградувало само врз постоечкиот објект.

2. Го делам твојот страв

Забегавме со НБРМ...

Еј да, сеа видов дека сум го сфатил ова за 180 ротирано... Веројатно бидејќи првите слики покажуваат објект доградба источно од постоечкиот.

Енивеј... не, дефинитивно не треба да се доградува.
Back to Top
Skopje View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote Skopje Quote  Post ReplyReply #349 Posted: 26-Mar-2010 at 22:31
луѓе до каде е центерот ? има ли некој информации..гледам дека од надвор е скоро готов но за внатрешноста богами има работа како што разбрав ке има 120 дуќани...
Back to Top
The Man View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote The Man Quote  Post ReplyReply #350 Posted: 21-Apr-2010 at 08:19
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #351 Posted: 05-May-2010 at 23:09
1

2

3

4

5

6

7

Back to Top
Мартин View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Мартин Quote  Post ReplyReply #352 Posted: 08-May-2010 at 15:20
Има интересна репортажа во новиот број на Капитал баш за овој објект. Дефинитивно можеме да го очекуваме Jambo, New Yorker, Bershka, Betty Barclay, Office Shoes, Oxette, Feydom и Extreme Intimo. Мене само првите три ми се познати, но се надевам дека на оние кои се подобро запознаени со овие работи им се и останатите. Има уште интересни работи, но немам начин како да го закачам овде, додека на сајтот на Капитал ми бара user и password, за да добијам пристап до веста. 
Back to Top
Andrej_LJ View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Andrej_LJ Quote  Post ReplyReply #353 Posted: 08-May-2010 at 15:33
Е ова веќе е вест! Ако влегува Бершка, треба да се знае дека ИНДИТЕКС никогаш не влегува сам, а во група со ЗАРА, Пул енд Бер, Страдивариус и Массимо Дути. Тоа би било супер за локалната шопинг економија на Македонија и Солун останува со еден последен адут-ИКЕА. Ако може некој да купи Капитал и да скенира, во овој број има и интервју со Миле-Ко*иле и со Симеон Дјанков, што мене ме интересира. Се знае ли веќе кога конечно ќе се отвори Верото? Несериозно е што никогаш не излегоа со датум!
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #354 Posted: 08-May-2010 at 15:56
Originally posted by Мартин

Има интересна репортажа во новиот број на Капитал баш за овој објект. Дефинитивно можеме да го очекуваме Jambo, New Yorker, Bershka, Betty Barclay, Office Shoes, Oxette, Feydom и Extreme Intimo. Мене само првите три ми се познати, но се надевам дека на оние кои се подобро запознаени со овие работи им се и останатите. Има уште интересни работи, но немам начин како да го закачам овде, додека на сајтот на Капитал ми бара user и password, за да добијам пристап до веста. 

Ме радува веста за New Yorker. Не дека патам да ги има сите светски брендови во МК, туку фактот дека ниту вакви елементарни брендови нема кажува многу за нас.

New Yorker во моментов работи во цела европа освен.

Британија, Ирска, Грција, Албанија, Македонија, Црна Гора, Молдавија, Украина и Белорусија.

Back to Top
Мартин View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Мартин Quote  Post ReplyReply #355 Posted: 08-May-2010 at 15:58
Originally posted by Andrej_LJ

Е ова веќе е вест! Ако влегува Бершка, треба да се знае дека ИНДИТЕКС никогаш не влегува сам, а во група со ЗАРА, Пул енд Бер, Страдивариус и Массимо Дути. Тоа би било супер за локалната шопинг економија на Македонија и Солун останува со еден последен адут-ИКЕА. Ако може некој да купи Капитал и да скенира, во овој број има и интервју со Миле-Ко*иле и со Симеон Дјанков, што мене ме интересира. Се знае ли веќе кога конечно ќе се отвори Верото? Несериозно е што никогаш не излегоа со датум!
Во Капитал пишува дека отворањето ќе биде на 1 септември. Инаку го имам Капиталот, но не располагам со скенер. Ќе се обидам да тркнам до кај едно другарче до вечер, ако успеам ќе го скенирам и ќе го ставам.
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #356 Posted: 08-May-2010 at 16:02
И Мартин, Office Shoes е српски ланец за кондури кој 10на години работи во Македонија. Барем мислам дека е српски ланец, проширен е во голем дел од источна европа

Danas OFFICE SHOES ima više od 120 maloprodajnih objekata u 13 država sirom Evrope sa tendecijom daljeg širenja,

Države u kojima postoji OFFICE SHOES su: Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Hrvatska, Slovenija, Albanija,Bugarska, Rumunija, Ceška, Slovacka, Madjarska i Poljska

http://www.officeshoes.rs/sadrzaj/ofc-region/118
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #357 Posted: 08-May-2010 at 16:03
Originally posted by Мартин

Во Капитал пишува дека отворањето ќе биде на 1 септември. Инаку го имам Капиталот, но не располагам со скенер. Ќе се обидам да тркнам до кај едно другарче до вечер, ако успеам ќе го скенирам и ќе го ставам.

Ако имаш дигитален апарат и тоа ќе заврши работа
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #358 Posted: 08-May-2010 at 16:26
Еве средив јас работа

1.

2.

3.

Edited by pbanks - 08-May-2010 at 16:28
Back to Top
гитардемон View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #359 Posted: 08-May-2010 at 17:16
Приземјето да биде паркинг? Како тоа го решава проблемот со паркирањето не ми е јасно? Демек ако имаше две подземни нивоа паркинг потешко ќе се наоѓаше, или пак ако имаше и на покривот паркинг? Ми личи глупаво што го узурпираат просторот за паркинг.

А и текстот ми е некако чудно преувеличен, како демек да се гради архитектонско чудо, невидено досега. Нема збор дека очекувам добра изградба, ама муабети од типот дека било нешто светско чудо, особено фурната која била да падни човек на газ (а ќе сме можеле дури да гледаме и лебот како се печи, ееееј замислете!?), се смешни за весник кој цели да биде најдобар економски информатор во Македонија.

P.S. Очекував повеќе од весникот Капитал, а дури ни мотото не можеле на кирилица да си го напишат: "SAMO IDEJATA E KAPITAL, A SÈ DRUGO E PARI". mhm!

btw, ланецот се вика JUMBO не JAMBO.

Edited by гитардемон - 08-May-2010 at 17:18
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #360 Posted: 08-May-2010 at 17:32
Се работи за нормален PR текст гитар, секаде во светот се прават вакви. Пренагласувањето на страна, текстот си носи неколку нови интересни информации и тоа е сосема доволно. 
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 1617181920 32>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.270 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.