![]() |
![]() |
![]() |
ДЦ Аркадија |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 7> |
Author | ||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
ова испадна нешто како осхридска архитектура
![]() шала на страна, дури сега сфатив дека обектов е застрашувачки близу и привидно над коловозот ![]() |
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
1
![]() 2 ![]() |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
кога го видов полукругот одозгора ми се стемни
|
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
Иако ваквите згради мене не ми се баш лични, мислам дека мора да се сложите дека во секој случај е подобра од сите глупости што ги нарекуваат згради што се градат низ државата. Во секој случај ќе биде подобра од тоа лево од неа на последната слика.
Инаку грдосиите низ македонските градови ме тераат да се запрашам, дали игра улога изгледот на зградата (ако е блиску цената и локацијата горе-долу со другиот избор) кога некоја фирма или пак семејство би сакале да се вселат негде? Дали тогаш не би бил супер исплатлив бизнис да се градат убави згради? ![]() Edited by гитардемон - 04-Apr-2009 at 14:29 |
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
mene mi se dopaga, super e i lokacijata e dobra
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Па не се слижувам, овој објект е за мене утнат урбанистички по сите можни критериуми а имам исклучиво ниски очекувања за финалниот изглед. Исто така не би се сложил дека станбените блокови (како оној од лево) се грди и дека вакви транзициски зградичиња накитени со малку стакло се споредливи со нив.
Јас мислам дека во 99% случаи нема врска изгледот со изборот на купувачите. Барем во Скопје имам впечаток дека главен критериум се стереотипите за населбите (ако се работи за семејства) и луѓето во нив и секако куповната моќ. Се друго е второстепено. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
не се сложувам дека објектов е нешто прекрасен, очекував повеќе од обична транзициона зграда
|
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() Еве подобра слика. Овие се во длабока хибернација, градилиштето е напуштено сигурно едно месец дена. ![]() |
||
![]() |
||
mama ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 12-Jul-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
denes nesto se rusese na objektov
![]() forumasi sto dobro slikate napravete nekoja fotka
|
||
mama
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
mama, еве го усликав денеска, мада челната страна е сосема покриена, а и светлото не беше „на моја страна“. Од фоткиве не се приметува кај било рушено. Успеа ли колку-толку да видиш што поточно се случувало?
Во секој случај ни беше потребен апдејт ![]() 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Овде е нешто во застој. Горе полукружниот дел на кровот е нешто срушен, па сега има поставено некои монтажни полукружни греди...
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Каков олош од објект
![]() Вирусот на Бојо Андревски изгледа го зафати и остатокот од улицава ![]() 1 ![]() 2 ![]() |
||
![]() |
||
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
|
Ми го расипа денов! |
||
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
||
![]() |
||
dacito ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Sep-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 131 |
![]() ![]() |
|
Аууууу каква катастрофа, ццццццц.....
|
||
![]() |
||
Keeray ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 27-Sep-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Barem da bideme srekjni so go rascistija gjubrarnikot so bese tamu predhodno...
|
||
![]() |
||
Max ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 3686 |
![]() ![]() |
|
карабина да го оставеа ќе беше полично
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Зграда на Семос? |
||
![]() |
||
Max ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 3686 |
![]() ![]() |
|
лапсус, на сет компјутери старата, а и семос е во зграда ама стамбена, ех, да закачеа и како оние од скопјанка немаше волку лошо да изгледа! а што очекуваме кога транзицијата сеуште не завршила! во тоа опкружување може и не би штрчела толку да ја средеа со црвена фасадна цигла, вака во бело ептен е невклоплива, на пост #63 некако потаман изгледа дури и како карабина за разлика од финалниов резултат, и тоа на фотка, не можам ни да замислам како изгледа на лице место во однос на цела околина, инаку на бојо привремениот универзитет фактички е реадапртирана стaрата зграда на печатницата на НМ и мислам дека воопшто не е споредливо со вакво новопечено промашување! искрено таа на бојо каква беше претходно сега е десетка и тоа за стара зграда е топ нашминкана, дури и со тоа џиш сините прозори(daylight wavelength) а споредено со оваa кутија, па дури и со повеќето обновени фосили во скопје, како мтц, хотел к.мост или онаа на пивница до ристичева... |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 7> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |