![]() |
![]() |
![]() |
Фасади (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 7273747576 165> |
Author | |
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
![]() |
|
Bojan10 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 21-Jun-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 504 |
![]() ![]() |
ТОП!
Бомбона реконструкција, за наши услови. |
|
Од чаламот си патиме!
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Убаво изгледа!!
|
|
![]() |
|
Roops ![]() Groupie ![]() Joined: 29-May-2014 Online Status: Offline Posts: 62 |
![]() ![]() |
Прекрасно е у пм
|
|
![]() |
|
Tzar_28 ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2014 Online Status: Offline Posts: 95 |
![]() ![]() |
Убаво изведено, малку би сакал посветли бои, но сепак е ОК и вака
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
kaj vidovte ubavo vo "renovacijava" ziti sve. videte gi boite, a potoa i tipot na prozori i vrati. beli pvc? really?
|
|
![]() |
|
stratus ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Aug-2010 Location: Bitola/Skopje Online Status: Offline Posts: 755 |
![]() ![]() |
И оригиналните биле бели, само дрвени. Не сваќам што е лошо во реновирањето на фасадата?!
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
Jas nevidov deka gi vadea prozorite.trebs odblizu da proveram kakvi se.malku i mene mi e čudno što se završi fasadata a ramkite od starite prozori seušte bea na mesto
|
|
![]() |
|
Roops ![]() Groupie ![]() Joined: 29-May-2014 Online Status: Offline Posts: 62 |
![]() ![]() |
Прозорите изгледаат гланц нови.
Edited by Roops - 17-Jun-2014 at 12:03 |
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
koga ke ja vidam ne mi deluva na stara renovirana kukja tuka na nova napravena. dali boite deka se jaki, ili prozorite deka se novi, ili sve zaedno |
|
![]() |
|
Dzeksi ![]() Senior Member ![]() Joined: 01-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 413 |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
Четири нови фасади во строгиот центар на Скопје – вака ќе изгледа Сити галери!![]() Советот на Град Скопје на денешната седница ги разгледува проектите за четири нови фасади во централното градско подрачје, меѓу кои и двете страни на трговскиот центар „Сити галери“, кои исто така треба да добијат барок-лик. Со одлуката која се очекува да биде усвоена од советниците, се утврдува изгледот на фасадите на објекти во централното градско јадро на подрачјето на градот Скопје, кои се од значење за градот Скопје согласно Програмата за реконструкција и доградба на објекти во Централното градско подрачје на градот Скопје, и тоа:
3. Објект на Сити Галери на плоштад Македонија („Маршал Тито“ бр.1), Скопје на ГП 1.3.3, КП 12070/3, КО Центар 1 4. Објект на Сити Галери на плоштад Македонија („Маршал Тито“ бр.1), Скопје на ГП 1.3.3.1, КП 12070/3, КО Центар 1
Одлуката за промена на изгледот на фасадите градските власти ја образлагаат со член 67-а од Законот за градењево кој е утврдена можноста советот на општината, советот на општината во градот Скопје односно советот на градот Скопје, со одлука да го утврди изгледот на фасадата на еден или повеќе објекти кои се ставени во употреба, кои се наоќаат во централното градско јадро, доколку утврдат дека тоа е од значење за општината, општината во градот Скопје односно градот Скопје. „Советот на Град Скопје со Програма за реконструкција и доградба на објекти во Централното градско подрачје ја утврди потребата од реконструкција на објекти во централното градско подрачје, нагласувајќи го значењето за градот Скопје. Објектите чии фасади се предмет на реконструкција и предмет на оваа Одлука се опфатени и со Програмата за реконструкција и доградба на објекти во Централното градско подрачје на градот Скопје (“Службен гласник на Град Скопје” број 19/12)“, стои во образложението. извор: фактор.мк |
|
23ka.wordpress.com
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
ма додека не измислат барокен монитор, не давам да ја менуваат фасадата на Сити галери
![]() ![]() |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
Сити Галери и не е така голем проблем, но мене ме интересира за објектот Стар Метропол. И тој ќе оди во барок, а токму ова здание е првиот/еден од првите објекти на модерната во Скопје. Дали овој објект е заштитен од Управа за културно наследство? Знам дека многу објекти од почетокот на 20 век се заштитени. Многу би сакал да најдам подетални податоци во врска со ова!
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
од сите објакти на кои им се сменија фасадите, највеќе срце ме боли за тоа што му го спремаат на Метропол ама тоа е, кога 80% од јавноста мисли дека тоа е злобен комуњарски бјект излезен од пеколот... |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
site ovie objekti bea pod zastita, ama im ja simnaa(se znae zosto) i sega ostana samo kameni most
|
|
![]() |
|
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
Кога се има случено ова? Кој ја симнал заштитата на еден објект како културен споменик? Ова е многу интересна тема бидејќи многу малку е пишувано за неа. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
se sluci predhodnive nekolku godini ne znam tocno koga, mislam deka kamcevska bese minister
|
|
![]() |
|
I.M. ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 15-Jan-2014 Online Status: Offline Posts: 60 |
![]() ![]() |
http://www.ymrawaat.com/gjw_uploads/10200-decorative-baroque-mirror-white.jpg Еве ти,само место огледало замисли монитор ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
ne be boli tolku rekonstrukcija na obejktite vo centarot, megutoa tie sto se simbol na gradot i sto imaat dobieno nagradi treba da se zacuvaat (gtc, posta, mepso, evn)
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 7273747576 165> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |