![]() |
![]() |
![]() |
Фасади (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2425262728 165> |
Author | ||
makonix ![]() Senior Member ![]() Joined: 08-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 520 |
![]() ![]() |
|
многу добра слика си направил!
инаку ме интересира тој споменикот презентиран на видеото, дали ќе се поставува одозгора на пелистер, или ќе се иде само на средување на кровот како што веќе тргнаа...? |
||
![]() |
||
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
|
http://www.kurir.mk/makedonija/vesti/68860-Proekt-za-obnova-na-poveke-od-250-fasadi |
||
![]() |
||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|
najjak mi e zborot "конзервација" vo ovoj slucaj. osobeno "konzervacijata" na mepso, gts, evn i mepropol mi se omileni
|
||
![]() |
||
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
|
eve link za nekoj od fasadite
http://www.kurir.mk/makedonija/vesti/68907-FOTO-Obnova-na-fasadite-na-pet-objekti-niz-Makedonija |
||
![]() |
||
Граѓанин ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 29-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 233 |
![]() ![]() |
|
Станува збор за конзервација/реконструкција на фасади на стари помали објекти во чаршија или други места што датираат од кралството и поодамна, а се опишани во објавата на toasumjas над ова. Нема врска со преработката на фасадите на објектите кои ти ги спомнуваш. Edited by Граѓанин - 25-Apr-2012 at 13:02 |
||
![]() |
||
ciseaux ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 11-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Mislam deka treba i malku pogolemo vnimanie da mu posvetat na Veles vo pogled na konzervacija/rekonstrukcija na fasadi, so ogled na toa deka gi ima vo ogromen broj nezashtiteni skoro pred raspagjanje, no sepak prekrasni objekti.
|
||
![]() |
||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|
vo red, gresno razbrav, mozebi zatoa sto ja staile na naslovna pelister) novinarive imaat li pojma od nesto?? |
||
![]() |
||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
|
|
||
23ka.wordpress.com
|
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
|
||
Македонија - Земја на чудата!
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Нова фасада над кафулето „Тренд“ Скопје | 3. мај 2012 - 13:13 Град Скопје почна со реализација на проектот за реконструкција на фасадата на зградата на улица Никола Вапцаров број 2, објект над кафулето ТРЕНД. Share3 Со проектот е предвидено да се реконструира челниот дел на објектиот кој гледа кон градскиот плоштад. Реконструктивните зафати ќе се изведат на површина од 210 метри квадратни, при што со градежните работи ќе се уреди површинскиот дел на фасадата со природен материјал и соодветна изолација. Проектот за реконструкција на оваа фасада, по спроведениот јавен конкурс, го изработи „Жагра ком“ од Скопје. Градежните работи за реконструкција на фасадата, по спроведената тендерска постапка, ги доби „БАУЕР БГ“ од Скопје и истите треба да завршат во рок од 90 дена. Реконструкцијата на оваа фасада ќе чини околу 3,5 милиони денари. |
||
![]() |
||
makonix ![]() Senior Member ![]() Joined: 08-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 520 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
За тие што не знаат за кои објекти станува збор; Изгледа ќе има надградба
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
osobeno e interesno sto erkondishnite gi mrzelo da gi sredat u photoshop... a mozebi i ne e do modelot, tuku navistina ke gi ostavat kako na pelister
![]() Edited by xnx - 03-May-2012 at 13:37 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
на рендерот линиите од заштитениот дел над тренд продолжуваат и кон новата фасада. Ме радува што се создава некоја целина. Но не ми е јасно како ќе се постигне тоа. Таму каде што се се га прозорци, тој дел според рендереот треба да биде затворен..
![]() |
||
![]() |
||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|
Тоа е така бидејќи се работи за две посебни згради. Не верувам дека го имаат земено предвид тоа. Незнам како сосила ќе "ги изнивелираат". Инаку, не се работи за надградба, туку според рендерот би требало да се изврши рушење на тој израстокот горе лево. Друга работа што ме збунува е: зарем ќе ја средуваат фасадата само од плоштад, а од Никола Вапцаров ќе ја остават? |
||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
||
![]() |
||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|
Подобро да си ја остават како што си е сега, затоа што ова од сликава на рендеров е глупост. Мислев дека ќе се иде со фасадата што беше прикажана на видеото Скопје 2014, каде што фасада за Тренд изгледа многу убаво, симетрично и прикладно. односно ова ... ![]() И што е со уличните канделабри на кровот горе ? ![]() Edited by HugoGoulding - 03-May-2012 at 22:39 |
||
![]() |
||
ciseaux ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 11-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
![]() Se soglasuvam ! |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
рендеров нема врска со реалната ситуација, прозорците не се на исто ниво на двете згради, следствено не можат двете згради да имаат иста фасада. зградата на лево е повисока од другата до неа, канделабри на кровот? украсен барокен елемент на кровот, а фасадава во најмала рака нема врска со барок. Повеќе ми изгледа на лоша фото монтажа него ли на нешто реално...
|
||
![]() |
||
buco55 ![]() Newbiе ![]() Joined: 20-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 12 |
![]() ![]() |
|
Сега ја приметив лимената настешница над делот со името на пелистер. Дали некој знае дали настрешницата е дел од самиот проект и изведба или пак се работи за нешто привремено?
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
boze mili, se nadevam ke ja napravat staklena ili pak ke ja trgnat, kakvi se ovie neseriozni renovacii, posle klima uredite uste ova falese. na tolku milioni frleni vo voda, mozat da investiraat vo premestuvanje na klimite, unificiranje na stolarijata i obnova na nastreshnicata
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2425262728 165> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |