![]() |
![]() |
![]() |
Телеком арена (арена Филип II Македонски) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 6970717273 209> |
Author | |
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Од денеска
1 И исток се гради дефинитивно, не беше само расчистување ![]() 2 ![]() 3 Запад... ![]() 4 ![]() |
|
![]() |
|
Max ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 3686 |
![]() ![]() |
замина во историјата запад, првпат кога воопшто влегов на стадио тоа беше на оваа трибина, дефинитивно истата беше спектакл, особено порано кога пиротехниката ја имаше во изобилие... сега некако ептен ситно публика ќе делува на градски во домашно првенство, тоа и порано делуваше глуво а не па сега, но затоа на меѓународните утакмици клупски или репрезентативни тоа ќе биде фешта, но ќе биде само два три пати годишно, ако вооптш ои биде толку! ме интересира колку ќе биде атрактивен за изнајмување или купување подтрибинскиот простор. обично стадиони наголемо и од тоа живејат, тика без проблем и два три трговки центри може да собере, но дали за тоа ќе има интерес тоа е друга работа иако реално колку толку е сред град ако се споредува со повеќето арени низ светските метрополи. |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Добро пак ли ќе се вртиме на истиот муабет со публиката. Па ситуацијата со фудбалот е моментално прашање во споредба со долгорочни инвестиции како стадион. Толку ли е сложено да се сфати дека овие две работи немаат врска една со друга. Како е можно низ Европа помали градови од Скопје да полнат поголеми стадиони од градскиов. Како што сега политички сме надвор од случувањата, така утре ќе влеземе во ЕУ ќе не пуштат и нас да поиграме со тим два по европските првенства и ќе го повлечат два три тима цело домашно првенство. Две три апсења у ФФМ и така сега има масовни истраги, ќе се среди. И стварно веќе со фудбалскиве теми ако може у меана да ги третираме или евентуално спорстка нишка во останати. Овдека може да третираме поголеми збиднувања колку поради евиденција за полнење и сликање на стадионов.
Инаку со оглед на времево и дејлајтот овие месеци сум задоволен од темпото. Од друга страна се градат две трибини паралелено. Што треба да биде овој делот полн вода на западна?! |
|
![]() |
|
Дуле ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 17-Jul-2009 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Сликава на ЛСЛ кажува се. бар во иднина подобро да ги заштитат трибиниве, глеј ја јужна као избледела цела од шо врнело. ма да со столици нема да се познае али ипак...
|
|
![]() |
|
Sale SK ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 16-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 258 |
![]() ![]() |
Капацитетот на некој стадион нема врска со ова што ти го зборуваш.А и како може да се вкопува кога Јужна веќе беше направена!?Нема логика.Нашиот стадион е неспоредливо поубав од -маракана-(обична дупка) и нема место за споредба. |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
me raduva stadionot, super ke bide
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Не знам дали сте приметиле, јас дури сега приметив гледајќи ги постарите слики во нишкава, новата трибина е екстензивно опремена со камери за надзор.
![]() Edited by гитардемон - 11-Dec-2009 at 18:50 |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Исток...
![]() ![]() Запад... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
ZZZZ ![]() Newbiе ![]() Joined: 01-Jul-2009 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Odlicni fotki, pocnale da gi podignuvaat stolbovite, rabotava odi poprilicno brzo.
|
|
![]() |
|
Cifra ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 25-Feb-2009 Online Status: Offline Posts: 85 |
![]() ![]() |
дали реално имаме потреба од повеќе капацитет? |
|
![]() |
|
Raisinloaf ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-May-2008 Location: Gevgelija Online Status: Offline Posts: 227 |
![]() ![]() |
едино да се копа теренот т.е да нема атлетска патека и би се одело надоле со трибините би добиле едно 5-7 илјади седишта , ако ме сфаќате да биде нешто како маракана
|
|
www.realmadrid-mk.blogspot.com
|
|
![]() |
|
Cifra ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 25-Feb-2009 Online Status: Offline Posts: 85 |
![]() ![]() |
ама зошто?
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
ne ne gresis
![]() makar da ima za 100 lica mesto samo grd da ne bide, stadion bez atletska pateka e golemo ludilo. spored moeto mislenje
znam sekoj se gordet ko ke spomne deka ima stadion so golem kapacitet vo zemjata ama dzabe ako grda e
![]() stadionov da imase barem za 50 000 luge mesto ke ne bese loso ama zadovolem sum
|
|
![]() |
|
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
Да, според мене грешка е што не ја отстранија атлетската патека, односно да го скратат теренот, и да ја изградат северната трибина едно 20-30 метри поблиску до јужна. Е тоа ќе беше атмосфера. Вака ќе биде „стерилен“ малце стадионот, како оној на јуве или рома, а не како англиските што се врв.
|
|
![]() |
|
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
Прво и јас помислив дека е подобро да нема атлетска патека,атмосферата е навистина поубава.
Но од друга страна пак со атлетскава патека,стадионот е многу пофункционален,онака треба само фудбалски натпрвари да се одржуваат,вака има можност за многу повеќе. Си ја знеме ситуацијата во земјава,вака барем да имаме еден стадион оспособен за се. |
|
build.mk, гради форумска историја
|
|
![]() |
|
Kiki ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2009 Location: Битола Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Според мене со оглед дека е најголем стадион во државава би требало да има патека во случај на некои организирања и слично, макар што колку што јас знам не е никогаш користена за нешто посериозно а и не ми се верува да биде. Kако и да е ако се земи во предвид да се отстрани, тоа место ке остане празно, а за трибината да се донесе поблиску ке треба цел стадион да се сруши комплетно па по нови размери да се гради друг. Сето тоа е екстра пари и време така да, тоа е грешка на оние кој го граделе стадионот од корен...
|
|
Помогнете на Македонската Википедија - слободна енциклопедија
|
|
![]() |
|
Sale SK ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 16-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 258 |
![]() ![]() |
Taka i bese planot na pocetok,ama go ostavija so atletska.A nema da koristi za nisto,niti sme "atleticarska" nacija,niti pak nekogas ke ni dadat da organizirame nesto poseriozno(mislam na atletika). |
|
![]() |
|
SpaceAge ![]() Groupie ![]() Joined: 11-Dec-2009 Location: SWEDEN Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Mislam deka ovoj trebase da ostane kako atletski stadion so malku renoviranje",malku poveke" a sosema nov za samo fudbal ,nesto poveke ke cinese no efektot bi bil golem .
|
|
![]() |
|
zokidac ![]() Newbiе ![]() Joined: 24-Aug-2009 Location: MKD Online Status: Offline Posts: 13 |
![]() ![]() |
![]() ne e problem za altetskata pateka, kje go proshirat terenot po shirina i dozlina za desetici metri pa neka mu ja mislat igrachite |
|
![]() |
|
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
Кога ќе собереш 40000 луѓе на стадион да гледаат треторазредна трка да ми се јавиш! Едноставно кај нас се знае дека стадионот може да се наполни единствено со два настани: 1. Фудбал! 2. Концерт на цеца! ![]() Така да треба да биде прилагоден за тие две намени... Мислам дека немаше да биде градежен проблем да се отстранеше патеката, ќе имавме потесен стадион, но во ред, немаше да биде тоа толку лошо. А добра е иначе и идејаа да се прошири малце теренот... ми личи дека е помал од стандардните. |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 6970717273 209> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |