![]() |
![]() |
![]() |
Споменици и скулптури (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 172173174175176 209> |
Author | |
tiberix ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Aug-2011 Location: Sofia Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
Прво, јас не сум авторот на делото.
Второ... дај да видам нешто што работиш ти... архитектура... сликарство... поезија пишуваш... водиш судски дела... ставаш вакцини... мешаш малтер..? Дај да видам што фактор си ти што така со леснотија судиш за нечие авторско дело... и го квалификуваш како ТЕЖОК ШИТ! Дереџето уствари знаеш од кај ни е? Од такви експерти како тебе. |
|
![]() |
|
<Fresno> ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Jun-2010 Online Status: Offline Posts: 1161 |
![]() ![]() |
Па што ако го квалификува како тежок шит? Не му се свиѓа и што сака ќе каже. Мене ми е ок скулптурава, ама мислењето не ми е валидно пошто не сум експерт? |
|
![]() |
|
Tony Martin ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Aug-2012 Location: EU Online Status: Offline Posts: 124 |
![]() ![]() |
tiberix
Ajde, te molam, ti, kako expert, objasni mi ja mene, kako na laik, simbolikata na deloto, koe od samo malku podaleku izgleda kako obicno isuseno drvo, sto spored mene, odnosno laicki, nemase da izgleda nevkusno i ke se ispocituvase trudot na avtorot, dokolku ne bese smesteno vo park so zivi drva. Za razlika od skopskoto drvo (simbiozata) koe moze da bide postaveno i vo park, ova (esensko drvo) ne smeese da bide postaveno na ova mesto. |
|
We shape our buildings; thereafter they shape us.
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
мислам дека премногу се возбудувате од една скулптура која може и да се дислоцира некој ден во иднина...
|
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
ant11 ![]() Groupie ![]() Joined: 29-Mar-2011 Online Status: Offline Posts: 38 |
![]() ![]() |
Vo tenderskoto baranje imase pozicija za dislokacija na spomenikot na Car Samoil. Kade ke se nosi i dali e nesto smeneto okolu ova baranje, ne znam. |
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Град Скопје: Цар Самоил ќе се сели, но сечењето на дрвјата е коинциденција
Објавено: 13:25, 31/03/2015 Прегледано: 432 пати. carSamoil-spomenik 59 0 Од Град Скопје потврдуваат дека ќе се дослоцира споменикот на Цар Самоил неколку метри поназад на улица Македонија, но велат дека тоа не е причината утринава да се исечат повеќедецениските костени кои повеќе ги нема пред кафеаната „Пелистер“. Од таму посочуваат дека станува збор за коинциденција тоа што дрвјата се исечени во ист ден кога зад нив се врши ископување за новата местоположба на споменикот. „Споменикот на Цар Самоил се дислоцира поради реализација на ДУП и реконструкција на градскиот плоштад. Сечењето на двете стебла и дислокацијата на споменикот немаат никаква меѓусебна врска. - Експертизата за состојбата на стеблата е извршена пред неколку месеци и врз основа на тоа е донесено решение за сечење. Едноставно се работи за коинциденција при изведбата на повеќе комунални и урбанистички активности на Град Скопје во исто време“, велат за А1он од Град Скопје. Веќе исечените дрвја беа едни од најстарите на улица Македонија. Нивните богати крошни на пролет и преку лето формираа дебела сенка над клупите каде граѓаните се засолнуваа од сонцето. Маја Васева http://a1on.mk/wordpress/archives/471408 |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
случајните нешта НЕ се случуваат случајно-марфиев закон
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
јас како човек што везе си нема од биологија на дрвата, можам со голо око да видам дека дрвото е сосема здраво... не постоеше никаква опасност од него... со години ни гранка се нема скршено од него
|
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
Z|evzek ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Jun-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 423 |
![]() ![]() |
Новото место на Царо
![]() ![]() |
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Неее бе дрвата немаат врска со поместувањето на Самоил....
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Ova bese isklucitelna moznost Car Samouil da dobie nekoja posoodvetna mesto polozba.
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Pred ulica?? Ajdee srekja sto ne go stavat vo sredina na ulica makedonija.Ili pokrivot na pelister e istotaka edna opcija, zosto da ne bas kje dojdat stranski arhitekti i vednas kje im se dopagja ideata. ah drzavoo...
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Кога ќе излезеш на тераса/прозор ќе можеш муабет со Самоил да си праиш...
|
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
Z|evzek ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Jun-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 423 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
Па оваа локација е бетер бре.
![]() |
|
![]() |
|
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
Јуриј Гагарин во Општина Карпош.
![]() |
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
Та нели имаше веќе споменик од Гагарин во Козле?
Патем, плочава многу ми личи на, кхм, вечно почивалиште. ![]() Edited by fichot - 16-Apr-2015 at 16:52 |
|
![]() |
|
citizenK ![]() Newbie ![]() Joined: 06-Dec-2014 Online Status: Offline Posts: 27 |
![]() ![]() |
Не можам да прочитам убаво ама да не пишува ОВДЕ ПОЧИВА....
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
За сè има вторпат
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 172173174175176 209> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |