build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Плажи и бродови на Вардар

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 89101112 64>
Author
Message Reverse Sort Order
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #181 Posted: 06-Sep-2015 at 21:29
Originally posted by Navigator

Originally posted by zabegan

Не знам зошто се надоврзувате на мојот коментар кога не давате одговор на тоа што го прашувам. Ок е zabegan, јасно ни е на сите дека си противник на проектот, дека и бродовите како и сите останати објекти за тебе немаат смисла, дека се ужасни, дека не се изработени професионално... јасно ни е сето тоа, го читаме во секој твој коментар.
Моето прашање е друго: ти доаѓа клиент, ти вика ќе градам објект во форма на брод, ќе биде ресторан, и секако меѓудругото, ќе ми треба HVAC систем. Кое ќе биде твоето решение за климите? Само немој да ми кажеш дека нема да се нафатиш да го сработиш проектот.
ама јас ти давам одговор на тоа што го прашуваш, само размисли...
не мислиш ли дека не е ни малце ретардирано тоа да не знаеш кај да ставиш клима уреди на објект? они тргнаа со желбата да имаат брод на вардар, и тука застанаа нивните мозочни капацитети за размислување... затоа што за ресторани, хотели и слични угостителски објекти, потребно е многу повеќе отколку да наредиш столчиња и маси и да направиш тоа да изгледа убаво

ти го давам коренот на проблемот и ти ја давам причината за тоа зошто ни јас ни ти не знаеме каде ќе стојат клима-уредите, затоа што се работи за недоквакани, детски идеи кои немаат основен осет за реалност и начин на функционирање... само затоа што на некој набитно му беше да има бродови во вардар, без разлика што ќе содржат и како ќе бидат изведени, само лупај идеа во реализација како ќе ти прдне...

Не ми одговараш во никој случај, напротив, немаш одговор. Само ја отсликуваш целава ситуација со СК14 in a nutshell. Носителот на моќ (власта) испланирал нешто и го спроведува, тебе/вас не ви се допаѓа, ама не нудите алтернатива или решенија, туку само детектирате проблеми/пропусти и критикувате, некогаш издржано, некогаш не. Исходот - актуелното секојдневие.
оооо, абе како на дрво да збори човек...
еве едно прашање за тебе, каде би го ставил уредот кога би ставил клима уред на точак?
која црна алтернатива бре човече, клима уред на точак нема, исто како на барака во вид на галија што нема и не е воопшто природно да има, затоа што дури и да сакаш, нема простор каде да ја сместиш без да изгледа како огромен чир... а поентата на Ск2014 да го разубави Скопје, а не да го опсипе со чиреви нели?
само што некој мисли на тоа дури откако проектот е во фаза на реализација и ги наоѓа најглупите решенија

...технички, галијава воопшто не треба да постои, а он ми бара клима кај да поставам, ама ај нема везе...

Edited by zabegan - 06-Sep-2015 at 21:30
Architects create dreams...politicians create nightmares
Back to Top
Navigator View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Navigator Quote  Post ReplyReply #182 Posted: 06-Sep-2015 at 21:22
Originally posted by zabegan

Не знам зошто се надоврзувате на мојот коментар кога не давате одговор на тоа што го прашувам. Ок е zabegan, јасно ни е на сите дека си противник на проектот, дека и бродовите како и сите останати објекти за тебе немаат смисла, дека се ужасни, дека не се изработени професионално... јасно ни е сето тоа, го читаме во секој твој коментар.
Моето прашање е друго: ти доаѓа клиент, ти вика ќе градам објект во форма на брод, ќе биде ресторан, и секако меѓудругото, ќе ми треба HVAC систем. Кое ќе биде твоето решение за климите? Само немој да ми кажеш дека нема да се нафатиш да го сработиш проектот.
не мислиш ли дека не е ни малце ретардирано тоа да не знаеш кај да ставиш клима уреди на објект? они тргнаа со желбата да имаат брод на вардар, и тука застанаа нивните мозочни капацитети за размислување... затоа што за ресторани, хотели и слични угостителски објекти, потребно е многу повеќе отколку да наредиш столчиња и маси и да направиш тоа да изгледа убаво

ти го давам коренот на проблемот и ти ја давам причината за тоа зошто ни јас ни ти не знаеме каде ќе стојат клима-уредите, затоа што се работи за недоквакани, детски идеи кои немаат основен осет за реалност и начин на функционирање... само затоа што на некој набитно му беше да има бродови во вардар, без разлика што ќе содржат и како ќе бидат изведени, само лупај идеа во реализација како ќе ти прдне...

Не ми одговараш во никој случај, напротив, немаш одговор. Само ја отсликуваш целава ситуација со СК14 in a nutshell. Носителот на моќ (власта) испланирал нешто и го спроведува, тебе/вас не ви се допаѓа, ама не нудите алтернатива или решенија, туку само детектирате проблеми/пропусти и критикувате, некогаш издржано, некогаш не. Исходот - актуелното секојдневие.
Back to Top
fichot View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote fichot Quote  Post ReplyReply #183 Posted: 06-Sep-2015 at 19:49
Originally posted by phenomenon

Те прашав затоа што се изнагледав слики од бродот и не можев да најдам погодно место за толкави клими, кое патем се неопходни. Инаку и јас не сум инженер, ама сум сигурен дека нема бројни начини да се замаскира клима на ваков објект.

Не се само климите, има повеќе неправилности!

1. Тенда на влезот.
2. Кована ограда на скалите.
3. Испод тендата и испод скалите идат два метални профила кои влегуваат во бетон на тротоар.
4. Галија е брод кој се користел при војување и тргување (https://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%98%D0%B0_(%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B4))
5. Галија нема прозорци.
6. Галија не поседува ни метални, ни било какви скали за влез и излез, туку во неа се влегува и излегува со помош на чамец, кој е врзан со јажиња за самата галија.
7. Галиите се ниски долги бродови, придвижувани со помош на весла и едра, а не кратки и високи како што се овие скаламерии.

Мислам дека инспирацијата им е од посовремени бродови како каравела, карак, галеон.

---------------

Што се однесува до климите можеле да ги стават на задниот дел, замаскирани со дрво.
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #184 Posted: 06-Sep-2015 at 16:53

Back to Top
Navigator View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Navigator Quote  Post ReplyReply #185 Posted: 06-Sep-2015 at 16:46
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #186 Posted: 06-Sep-2015 at 16:12

Те прашав затоа што се изнагледав слики од бродот и не можев да најдам погодно место за толкави клими, кое патем се неопходни. Инаку и јас не сум инженер, ама сум сигурен дека нема бројни начини да се замаскира клима на ваков објект.
на тоа требало да се мисли пред да се реализира глупавата идеја... на бродот не можеш да најдеш простор за климите затоа што на некој тоа му текнало дури откако завршиле се друго
цело Ск2014 е полно со нечии грешки, импровизации и крпеници, затоа што секој проект прво го прават од покрив па надоле... најбитно фасадата да им се допаѓа, другото се е гола вода и обични формалности...
понекогаш се прашувам дали воопшто постојат нацрти и рендери за „проектите“
Back to Top
<Fresno> View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote <Fresno> Quote  Post ReplyReply #187 Posted: 04-Sep-2015 at 20:41
И кај поубавата галија климата е решена на ист начин. Се надевам планираат маски.
Back to Top
King View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote King Quote  Post ReplyReply #188 Posted: 04-Sep-2015 at 20:07
Па ти очекуваш оргинална галија да видиш? Има многу мешање на стилови, и тоа баш на влезот, но за мене оваа *Галија‘ е најубава.
Back to Top
King View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote King Quote  Post ReplyReply #189 Posted: 04-Sep-2015 at 20:05
Па ти очекуваш оргинална галија да видиш? Има многу мешање на стилови, и тоа баш на влезот, но за мене оваа *Галија‘ е најубава.
Back to Top
Teglarot View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Teglarot Quote  Post ReplyReply #190 Posted: 04-Sep-2015 at 17:17
Originally posted by phenomenon

1. Тенда на влезот.
3. Испод тендата и испод скалите идат два метални профила кои влегуваат во бетон на тротоар.
4. Галија е брод кој се користел при војување и тргување (https://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%98%D0%B0_(%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B4))
5. Галија нема прозорци.
6. Галија не поседува ни метални, ни било какви скали за влез и излез, туку во неа се влегува и излегува со помош на чамец, кој е врзан со јажиња за самата галија.
7. Галиите се ниски долги бродови, придвижувани со помош на весла и едра, а не кратки и високи како што се овие скаламерии.

Ај па и ти па, се фаќаш за ситници
Back to Top
Navigator View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Navigator Quote  Post ReplyReply #191 Posted: 04-Sep-2015 at 16:27
Добро е што за коментирање не се бара преглед, затоа што некој ќе си има многу проблеми.
Back to Top
xnx View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote xnx Quote  Post ReplyReply #192 Posted: 04-Sep-2015 at 15:44
otsega sekoj sto ke saka da bide politicar na visoka funkcija zadolzitelno da ima psiholoshki pregled pred da bide docna
Back to Top
phenomenon View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote phenomenon Quote  Post ReplyReply #193 Posted: 04-Sep-2015 at 12:36

1. Тенда на влезот.
5. Галија нема прозорци.

開始されていないだけの戦いが失われ、
Back to Top
Petar Skopje View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Petar Skopje Quote  Post ReplyReply #194 Posted: 04-Sep-2015 at 12:09
Супер си е вака. Одлично се уклапа во целосниот хаос, безредие и ѓубре.
Back to Top
Navigator View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Navigator Quote  Post ReplyReply #195 Posted: 04-Sep-2015 at 12:05
Back to Top
Џоле View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Quote Џоле Quote  Post ReplyReply #196 Posted: 04-Sep-2015 at 11:59
Не сум инженер да предлагам решенија, веројатно некој зема плата за тие работи. Јас со друго се занимавам во животот. Најпосле, постојат бројни начини да замаскираш клима-уред. Само треба да ти работи мозокот.
За сè има вторпат
Back to Top
phenomenon View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote phenomenon Quote  Post ReplyReply #197 Posted: 04-Sep-2015 at 11:58

Не им е рамен ни Летечкиот Циркус на Монти Пајтон.

開始されていないだけの戦いが失われ、
Back to Top
Navigator View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Navigator Quote  Post ReplyReply #198 Posted: 04-Sep-2015 at 11:50
Не велам дека убаво изгледа, напротив, но кое би било твоето решение за климите на бродов?
Back to Top
Џоле View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Quote Џоле Quote  Post ReplyReply #199 Posted: 04-Sep-2015 at 10:45
Отсекогаш естетиката била на ниво - да живее Скопје 2014!

преземено од off.net.mk
За сè има вторпат
Back to Top
Cibi View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Cibi Quote  Post ReplyReply #200 Posted: 01-Sep-2015 at 22:28
Забележувам дека е поставено скеле покрај бродот спроти Холидеј Инн. Дали тоа нчи дека продолжуваат КОНЕЧНО со работа на тој брод. Навистина доста време стоеше како макета.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 89101112 64>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.281 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.