![]() |
![]() |
![]() |
Мост на Уметноста |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 910111213 19> |
Author | |
deko ![]() Groupie ![]() Joined: 06-Mar-2012 Location: makedonija Online Status: Offline Posts: 86 |
![]() ![]() |
E veke kaj shto napravija vakov most, valjda ne ocekuvavte mesingena ograda.
|
|
![]() |
|
Block ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 18-Dec-2011 Location: Карпошово Online Status: Offline Posts: 377 |
![]() ![]() |
Дозволено е на народот и кич да му се допаѓа,никој не вика дека тоа е забрането. Убеден сум и дека нашиов народ не заслужува подобро. Но мене кич не ми се допаѓа и како што гледаш не критикувам веќе,критикував некогаш,сега исмејувам. Edited by Block - 28-Aug-2012 at 19:34 |
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
Не, битно е на се да се верува и да се перат тони пари! И се разбира да се нема ниту трунка вкус!
|
|
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
|
![]() |
|
Block ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 18-Dec-2011 Location: Карпошово Online Status: Offline Posts: 377 |
![]() ![]() |
Бољи кажи каков мост треба да се стави. ![]() |
|
![]() |
|
Clint Eastwood ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 13-Aug-2012 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Уште не ти е јасно , не е битна оградата , битно е да се критикува .
|
|
no signature
|
|
![]() |
|
Makedon PV ![]() Newbiе ![]() Joined: 28-Aug-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
A kakva ograda treba da se stavi po tebe.
I ne vrejgaj sto pravat iselenicite. |
|
![]() |
|
Makedon PV ![]() Newbiе ![]() Joined: 28-Aug-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Веќе не се ни нервирам,сега само се смеам.
А ова ми личи на мотелот на газда митра гастербајтерот по ибарска магистрала. Типично гастербајтерска ограда по терасите што се става. |
|
![]() |
|
makonix ![]() Senior Member ![]() Joined: 08-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 520 |
![]() ![]() |
![]() плусинфо извор |
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
Вие сте виделе албанска куќа во Струшко или Кичевско?
Епа ако сте ја пропуштиле таа можност сега во центарот на Скопје можете да ја видите. За жал Ск2014 излегува дека е погрозен, дегутантен и простачки и од нашите најлуди и најтемни очекувања и прогнози. ![]() ![]() |
|
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
|
![]() |
|
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
Gledam rekonstrukcijava na mostot dobro napreduva
![]() Znae nekoj vo koj vek e izgraden mostov??? ![]() |
|
![]() |
|
Clint Eastwood ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 13-Aug-2012 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Види види , мостов е скоро готов , а во какви лавиринти заглави оној другиот веќе година дена не мрда .
|
|
no signature
|
|
![]() |
|
arso ![]() Newbiе ![]() Joined: 07-Sep-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Нема да ме изненади ако им текне и на камени мост да наредат скулптури , секако нема да им се вклопува со новите мостови .
|
|
no signature
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ако мислиш тоа што го викам за мостот... За ваков кич од мост за кој се фрлени милиони во неповрат и кој треба да стои во централното јадро на градот треба некој да се истепа а не да се исфрла негативна енергија на форум. Неможев да се воздржам ама разочарувањето и негативната енергија во мене е огромна. Сериозно,ова не е нормално! Сега ќе видите кога ќе ни го спакуваат и другиот мост. Па тркалото,па меморијалниот комплекс со лавовите,па мајка тереза,па другите споменици кои не памтам уште колку се најавени... Edited by Block - 12-Aug-2012 at 01:17 |
|
![]() |
|
mirakuliks ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Feb-2010 Location: New York Online Status: Offline Posts: 831 |
![]() ![]() |
кој знае можеби следново старо-кинеско здание е инспирација за бројноста на статуите:
http:// ![]() Edited by mirakuliks - 12-Aug-2012 at 00:45 |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
@ Block, MyMacedonia & milena
Браво! Каква „фасцинантна“ дискусија. ![]() Мислам дека и сами знаевте дека ќе оди во канта, па не ми е јасно која ви беше поентата, можеби имавте потреба да се ослободите од малку негативна енергија? Ве молам тоа правете го на друго место. туку milena, што се случи со тебе, нели пред неколку саати токму ти држеше лекции за куќен ред и добро однесување? Всушност преферирам да не ми одговориш, бидејќи мислам дека ми е јасно за што се работи(ше)... Edited by Cloverstack - 12-Aug-2012 at 00:31 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Во Скопје бе,го завршија Око
![]() Рим http://en.wikipedia.org/wiki/Ponte_Sant%27Angelo Edited by Block - 11-Aug-2012 at 23:54 |
|
![]() |
|
Max ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 3686 |
![]() ![]() |
не бре ова не е ни приближно! прво католчки архив, сетне камени скулптури, ап и ангели ем едноставен мост и постаменти, капак не е воопшто ново, дури постаро и до тоа норвешкиот пример што го постирав, ова би требало да бараме на тајландски или перуански по гугл ако нешто би нашле, дури и африка не верувам да се волку инвентивни ко нас!
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Kade se naogja ova? Cudoviste... |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 910111213 19> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |