![]() |
![]() |
![]() |
Аеродроми |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 108109110111112 124> |
Author | |
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Јасно ми е дека има и луѓе кои егзистенцијата им зависи од земјиштето. Секако тоа ќе се реши но ќе се игубат многу време во години и живци. Ама има и голем дел кои не се во право. До нова година овде земјиштето се препродаваше со невидено темпо и се крена а цените на нивите на некој начин намерно. Ова е веќе чист бизнис во Македонија. Купуваш ниви кај што има проект во најава и после кукаш пред медиуми. Е сега покрај ваквите има и онакви кои страдаат ни криви ни должни. Лично познавам луѓе кои го направија ова токму со ова земјиште, затоа и си земам слобода да ги рогам прилично големпроцент од овие луѓе тука! Целата процедура сама по себе е дупка во закон и практично све е легално, а цената на земјиштето расте до плафон. Ова треба да се третира како проблем и да се замрзне катастерски било каква купопродажба од најава до експропријација.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ајдеееее пак истите жалопојки......
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Па изгледа тоа беше непосредно пред да се сруши, пред 4-5 години тука некаде! Инаку ако се срушил покривот, тогаш е вероватнно и кај нас да има таква опасност да се сруши! Да не знаеш поради кои причини се срушил покривот?! Јас убаво се сеќавам дека стаклата ми изгледаа онака како прљави, онака како да беше се зарѓано од надвор. Ме изненади дека една толку реномирана држава, првиот поглед што го добив за нејзе не беше баш позитивен токму поради аеродромската зграда!
|
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Не знам дали е ова офтопик, но ти најверојатно си бил таму пред да го реновираат. Пред 4 години отприлика покривот се срушил и загинале 4 лица. Сега е реконструиран и затоа ти изгледа нов |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Токму тој терминал што го посочуваш Linea го имам искусено пред неколку години. Просториите внатре што се чекалниците и фришоповите се онака некако интересни како да се наоѓаш во некоја оранжерија. Башка тој аеродромот CDG е испреплетен со некои автопати со некои клучки и изгледа како по иста клучка да се движат и автомобили и авиони што слетуваат/полетуваат!
![]() |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
напиов проект делува како микс од двата. самиот терминал е ист како оној во Дубаи додека модуларниот дел со капиите се како во Париз.
Како и да е не ми го нарушува сето ова впечатокот. Многу малку аеродроми во светов се вистински архитектонски ремек дела според мене поголемиот дел се градат според шаблон. |
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
За споредба: планираната реконструкција на „Александар Велики“
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Дечки, можеби аеродромот во дубаи ве потсеќал на нашиот, но терминалот 2е (Шарл де Гол) е скроз на скроз идентичен: зборам за планираната реконструкција
1. ![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() Edited by La Linea - 07-Feb-2009 at 17:22 |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Го видов јас аеродром уште рееска кога го постираше. Да стварно има сличности! |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
luge sto vi e
![]() neli licit kako nasiot?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
misam deka slikata sto ja imame od aerodromot sto treba da se gradi e od dubai ili lici na nego pisuva na germaski ama imat sliki od aerodromot kaj dubai videteja prvata slika
izvolite:
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Оваа кампањава веќе толку за кратко време се излити некако! Практично и нема ефекти повеќе. Пораката е пратена, ама џабе што е пратена. Пред некој ден слушам еден владин член (ај да не кажам кој да не ме докачи и мене руката железна па да излезам национален предавник.....) изјавува како некоја си компанија дошла тука поради профит. Ама го кажува она со тон како да дошол ѓаволот у Македонија и да ги осиромашува локалниве граѓани. Слушам и се чудам, не ми се верува, чоече што кажува типов!!! Малку може би избегав офтопик ама нека не ве чуди инвестицијава кога комплет ќе си отиде одтука и воопшто нема да се реализира како и дузина други најави! Тоа што еден будала ќе заеба за 4 години, 100 паметни за 4000 години нема да можат да оправат!
|
|
![]() |
|
kire85 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2007 Location: Düsseldorf Online Status: Offline Posts: 400 |
![]() ![]() |
![]() apsolutno se soglasuvam!!! da se reklamira edna zemja so svoite uslovi za biznis i investiranje e del od politikata na sekoja zemja i site evropski zemji porano ili podocna imaat pominato niz toa! Nema apsolutno nikakov prostor za zamerka na ovoj plan! |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Кампањите за привлекување на инвеститори се нормални за сите земји, нема ништо просјачко во оваа кампања. Офтопик |
|
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
мене ова инвест ин маседониа ми личи на последен крик за помош, просиме во стилот: Дај жити се пет денари господ да те благослови
|
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
Еве неколку мои слики од Аеродром Скопје...За баксуз, апаратот ми тресна на аеродром во Загреб и сликите се со ужасен квалитет но тоа е тоа... Некои од моите впечатоци се-
1) Скалите за качување во авион немаат покрив, многу се високи, што претставува проблем за постарите. 2) Нема никаков превоз од терминалот до авионот. И во Загреб нема цевки-излези но има минимум 10тина одлични автобуси кои те носат до авионот. Кај нас мораш да одиш пешки. Дополнителен резил беше и замрзнатата писта зимоска, при што едно службено лице ги предупредуваше сите патници со ВНИМАВАЈТЕ-МНОГУ СЕ ЛИЗГА...А знам дека има еден доста солиден зглобен автобус (со супер дизајн, бело-портокалово-син), но тој стои паркиран. Какава функција има никој не знае! 3) Пунктовите за пасошка контрола се само 2 на број. Плус има некакво идиотско разделување на ДОМАШНИ и СТРАНСКИ (ЕУ И НЕ-ЕУ), кое патем никој не го почитува, ниту патници ниту надлежни. ![]() ![]() ![]() И последниот резил- ИНВЕСТИРАЈТЕ ВО МАК: Ја поздравувам кампањата НО: да напишеш дека Македонија е земја со EXCELLENT INFRASTRUCTURE (Wi Fi country) си е срамно и чиста лага, небаре на секој странец не му станува јасно колку е ОДЛИЧНА ИНФРАСТРУКТУРАТА кога ќе го види мизерното зградуле на аеродромот. ![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
41°49'36.85"N 22° 3'41.20"E
Насока на писти 13/31 ![]() Edited by Cloverstack - 21-Jan-2009 at 17:21 |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 108109110111112 124> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |