![]() |
![]() |
![]() |
Спомен куќа на Мајка Тереза |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1011121314 23> |
Author | |
Б.Ѓ.Т ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 311 |
![]() ![]() |
си се изнасликал
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Финална тура фотографии од мене. За естетските и архитектонски карактеристики на објектов мислам дека нема повеќе што да се коментира. Можам само да останам и понатаму со подотворена уста во чудење.
Околу и внатре вриеше од луѓе. Поголемиот дел од нив веројатно никогаш порано не стапнале во музеј но ете дошле да ја видат Мајка Тереза. Имаше такви што се воодушевуваа на креативноста а гордите новопечени кустоси црвенееа околу од среќа. Кога се качував под скалите едни двајца џибери разгаќени во тренерки коментираа цитирам "Конечно нешто културно се направило во градов. До сега немало... ![]() Како и да е. Да тргнеме 1 ![]() 2 ![]() 3 Колку што разбрав ова ќе бидат четири фонтани ![]() 4 Ако ги гледаме две по две асоцираат на нешто друго ![]() 5 ![]() 6 Кратка прошетка околу куќата ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() 12 Официјалниот влез ![]() 13 Предворјето дополнително декорирано со разводната табла на Гранит на нели завршениот објект ![]() 14 "Завршениот објект" секако уствари значеше една завршена соба за пред избори. Поголемиот дел од скалилата и собите беа заклучени вклучувајќи го и молитвениот стаклен ден кој го коментиравте вчера. Отворена беше само собата со поставката ![]() 15 ![]() 16 Лифтот кој води... ![]() 17 ...до собата со поставката. Не погледнав дали лифтот работи и дали воопшто внатре има лифт ![]() ![]() 18 Две фотки од таа соба ![]() 19 ![]() 20 Идеме назад по живописните скали ![]() 21 По сосема други скали се стига до т.н. молитвен дел кој како што реков беше затворен. После слушнав дека имало проблеми со незнам какво стакло и веројатно ќе ставале дополнителни стакла..... дека сме биле стока народ и ваква "софистикација" не била за нас... чув недочув муабетот беше во тој контекст. Иако е тешко да се одбере мислам дека овој елемент ми е "омилен" од целава каша ![]() 22 ![]() 23 ![]() 24 Поглед кон зградата кон Рекорд ![]() 25 Веројатно единствената добра страна на овој проект. Имаме нова позиција за правење слики на ул. Македонија ![]() 26 ![]() 27 Се враќаме надвор. Фамозното катче за културни збиднувања. Баш ме интересира како некој рецитал таму ќе и парира на вревата на дивите кафеанџии од спротива. Дали еден вакво олицетворение на кичот конечно ќе биде мотив да се среди барем проблемот со кафеаните? ![]() 28 Да го разгледаме малку партерното уредување. Еве ја подлогата на куќата која е во форма на круг. Секако тука е и неизбежното сонце кое очигледно има врска и со Мајка Тереза. Немаше да ме зачуди ако се поставеше и сонцето од Вергина. ![]() 29 Предниот дел кај фонтаните е пак различно уреден. Може да го погледнете поубаво на сликите со фонтаните на почетокот на репортажава. Овдека е прикжан "умесно направениот" судир на партерното уредување на делот со фонтаните, ул. Македонија и платото пред домот на АРМ ![]() 30 Овдека ја имаме пак средбата помеѓу платото пред арм, фонтаните и самата куќа ![]() 31 Како и со секој "завршен" проект во Македонија има уште доста остатоци од градилиштето. За враќање на околината во првобитна состојба пак да не говориме ![]() 32 ![]() 33 Скапиот мермер на Аларова за улица Македонија отиден по ѓаволите. Но се за повисоката цел ![]() 34 Што уште да се каже... коментарот во следната слика (#35) кажува се ![]() 35 ![]() На здравје нека ни е... |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
GreatMakedon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2007 Online Status: Offline Posts: 186 |
![]() ![]() |
Od onie 4 stilovi koj objektot gi ima.. barem najgrdiot od niv koj jas mislam e ona sareniloto so okrugli prozorci, barem toj da se otsrani i eden od drugite tri stilovi da se vmetnat na negovo mesto, taka so 3 stilovi objektot moze kolku tolku da lici na nesto.. vaka lici na sarena dzamija, kuka od 18ti vek i butik.
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Превисока оценка |
|
![]() |
|
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
Нема да коментирам пошто дефинитивно грубо ќе ги прекршам правилата на форумот, па само ќе гласам за објектов.
Оценка : 1
Објаснување :
![]() ![]() |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Тука си во право, но тоа важи за сите наши големци (колку е мајка Тереза наша, друга приказна). Мене ме интересира колку ќе се наплаќа за влез во чудово, бидејќи нема смисла да е бесплатно, и што е финтата со рипките, тие се во бунарот? Па има една прегрда метална цевка таму, можеле барем да ја скријат...
Инаку јас ја немам видено во живо, но од тоа што гледав на сликите помала ја замислував. На сликата каде што се внатре во стаклениот дел изгледа огромен тој дел! Edited by гитардемон - 30-Jan-2009 at 22:58 |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
ArchiTechTone ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 280 |
![]() ![]() |
Нема ни да се обидам да ја естетизирам оваа градба за да можам полесно да ја голтнам. И стаклениот дел е грд... Се врзано со објектов- е грдо!
вангел божиновски официјално е ненормален. Аман нека сфатат дека Мајка Тереза си отишла од земјава и не се свртела назад. Станала голема личност заради тоа што ја напуштила саканата татковина! Но сега ја славиме, зошто одеднаш таа е голема македонка. Праење драми безвезе! Одвратно.... |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Б.Ѓ.Т ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 311 |
![]() ![]() |
e vaka toa staklenikot na ovie sliki podobro izgleda.
@zabegan mnogu ke beshe bolje da beshe vo eden stil eve maksimum do dva pak ke se trpeshe ![]() |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
вау, стаклениот дел ми се допаѓа од внатре, изгледа многу модерно, да беше целата куќа во таков стил ќе сфатев, или пак ќе ја сфатеф да беше во друг стил, ама само во еден стил
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
МИА фото
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ајде еве уште по некоја слика!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
и официјално ја добивме новата куќа на дизниленд
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
neznam toa staklenoto pa mene mi e mnogu mracno nekako,e sea moze do slikite e
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Еве уште една серија од отворањето на објектов! За прв пат слики од внатрешноста! Морам да бидам објективен и да признаам дека барем од телевизија добив чусвство дека од внатре дстаклената коцка изгледа убаво. Интересно е да си внатре во коцката. Ама објектов уште еднаш пу!
01. ![]() 02. ![]() 03. ![]() 04. ![]() 05. ![]() 06. ![]() 07. ![]() 08. ![]() 09. ![]() 10. ![]() 11. ![]() 12. ![]() 13. ![]() 14. ![]() 15. ![]() 16. ![]() 17. ![]() 18. ![]() 19. ![]() 20. ![]() Нормално премиерот охридски и македонски не беше изоставен во ниеден кадар! Тоа што го фатив измеѓу ете го! Edited by lslcrew - 30-Jan-2009 at 16:05 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Еве го гледам отворањето на мтв1 и на мтв3 има! Поннува вака: "Почитуван претседател на собрание господинот тралала, понитуван господинот тралала, почитуван архиепископ, почитуван штоти ја знам кој.........мајка тереза никаде"! Ете чив спомен дом е ова! Симптоматично, неофицијални кандидати за избори во прв ред!
Англискиов изговор на водителкава е како speech recognition алатката на windows! Edited by lslcrew - 30-Jan-2009 at 13:29 |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() Тој објект сега има достоен ривал но во центарот на Скопје ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Малку е офтопик, но тој објект стварно нема никаква архитектонска логика! Треба да го евидентриаме во транзициона! |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1011121314 23> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |