![]() |
![]() |
![]() |
Marriott Skopje |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1314151617 28> |
Author | ||
Еден Дечко ![]() Senior Member ![]() Joined: 24-Nov-2013 Online Status: Offline Posts: 277 |
![]() ![]() |
|
Во првиот дел од постот објаснив дека објектот е историски и дека како таков е апсурдно истиот да се менува мислам дека такви работи ни во Индија не се случуваат,како ќе постапат надлежните и како тие ги перцепираат прашањата од областа урбанизам јас незнам, ете и на собранието имаше модификации, за владата да не правиме муабет каков објект упропастија тоа е страшно, кога ја гледам на сликите од членовите имам впечаток дека гледам еден објект изграден од еден куп лего коцки, за жал многу несериозен пристап кон еден таков објект. Во вториот дел од мојот пост (за куполата) бев само малку саркастичен, мислам дека лесно се забележува.
|
||
![]() |
||
Dzeksi ![]() Senior Member ![]() Joined: 01-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 413 |
![]() ![]() |
|
Ne te razbiram vikas Ne! pa posle spomnuvas nekakva si kupola ![]() Sto se odnesuva do prasanjeto mi e sosema na mesto koga sme za promeni i dogradbi sto se sluci so fasadata na sobramnie vladata itn. a deka e istoriski ( zastiten so zakon ) objekt sto bara togas reklaman na skopsko na pokrivon a??? ![]() Edited by Dzeksi - 23-Jan-2014 at 00:54 |
||
![]() |
||
Еден Дечко ![]() Senior Member ![]() Joined: 24-Nov-2013 Online Status: Offline Posts: 277 |
![]() ![]() |
|
Не! Објектот е исориски веќе осмислен онаков каков што бил, не ми е јасно како можете да поставите такво прашање, како воопшто мислите дека е тоа вклопливо и изведливо пред се, ајде де и јас што трескам ајде да и закачиме една џиновкса купола на врвот, бидејки Ристиќева тоа го заслужува, барем куполата ќе и достигне приближно високо колку мериот. Ќе компензираат де. Edited by Еден Дечко - 22-Jan-2014 at 19:24 |
||
![]() |
||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|
ne, ne mislele na toa, "normalno", mislele na profit |
||
![]() |
||
Dzeksi ![]() Senior Member ![]() Joined: 01-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 413 |
![]() ![]() |
|
Site nie znaeme zasto e preterano so visinata + 3 sprata na site markici znaci i gradska kuka ke bide cudo od 9 kata!!!! Toa e koga ne go izmerile dobro Voinot na konj i ristikieva deka e 5-6 kata!!!!! Mene mi e slednovo koga ke se izgradat site objekti na mal ring dali ke bidat naredeni zgradite kako aptekarski sisinja ili ne mislele ni na toa??? ili ke ima dogradba na ritikivea i ostanatite ????
![]() |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
|
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
WhyNot ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Jan-2014 Online Status: Offline Posts: 114 |
![]() ![]() |
|
да... ама за жал веројатно тоа било условот за да дојде што веруваме signature брендот, нешто што го нема ниту еден град од поранешна Југославија... уште од сега ги гледам конференциите на регионално ниво и малку повеќе high-end гости/туристи. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Ма секако јас и покрај тоа што не спомнувам сум свесен за фактот дека нема да биде идентично, рендерите секогаш лажат и тоа не само кај нас туку насекаде во светов, единствен проект кој барем мене не ме разочарал туку напротив позитивно ме изненадил (зборувам за на светско ниво) е World Trade центарот во Њујорк, но ајде да не ги мешам, смешно е да ставам два тотално различни проекти во ист контекст, а се светлосни години оддалечени (во буквална смисла на зборот). Постот ми беше наменет дека од старт кога веќе напнаа со класични стлови оваа имаше подобри шанси да изгледа подобро од другите, но самото огромно одскокнување од висината на објектите од околината (кои притоа се историски и многу повредни, не смеат во никој случај да се доградуваат) барем за мене го направи една голема урбанистичка утка, во секој случај многу невкусно. И тоа дека од мериот до мериот има разлика е секако точно.
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
инаку, од мериот, до мериот, има разлика... не е мала франшизата |
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Јас сум свесен дека е навистина репрезентативен и е добра работа да го имаш во сопствениот град, но висината е претерана, фасадата на рендерите за мене барем беше задоволителна (мислам дека беше најавена како Арт Деко, мене ми нема никаква врска со Арт Деко, штознам дури и како повеќе да емитира некој Југендстил, но ајде сепак за мене е многу позадоволителна од другите згради за кои не можеш ни да претпоставиш кон што конкретно целат) не видов рефлектирачко стакло, ниту јонски капители веднаш пред него и бев убеден дека ќе биде еден од колку толку по коректните, но за жал висината премногу одскокнува. Повторно да не се лажеме јас сум тој што најмногу сака големи, огромни хотели (толку големи што ќе стекнам чувство дека ќе се изгубам), но ова не е во склад со другите згради во центарот (на плоштадот). Урбанистички за мене е крајно невкусно, а ентериерот секако дека очекувам да биде беспрекорен се надевам дека немам преголеми очекувања барем од него.
|
||
![]() |
||
WhyNot ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Jan-2014 Online Status: Offline Posts: 114 |
![]() ![]() |
|
освен ако не е некој courtyard...барем во споредба со IHG holiday inn би дошол двојно повреден... во секој случај доволно претставителен за секој главен град на држава
|
||
![]() |
||
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
|
si bi nema greska i tocno podobra rabota od hotel na skopje ne moze da mu se sluci!
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
сум бил во повеќе хотели од marriott брендот... подобра работа за Скопје не можеше да се случи... хотелов самиот по себе е реклама за Скопје и Македонија... инаку никој од овие хотели немал висина на соба над 240... веројатно идат и помалку
Edited by WhyNot - 14-Jan-2014 at 22:11 |
||
![]() |
||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|
aj be ne bidete babi, super si e visinata sho i fali
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Тргнувајќи од висината со која страшно добро се вклопува со околината па натаму...
|
||
![]() |
||
Gogomk ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 18-Apr-2013 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
"Of, lele" , ke bide super!!!
Kako nekoi babi ste, sve nesto mrcite, sve vi fali! Ova ke bide eden od poubavite objekti vo centar na Skopje ![]() |
||
Mayor of the Lazy Town
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
of lele sto ne ceka...
|
||
![]() |
||
marko.kostoff ![]() Senior Member ![]() Joined: 10-Oct-2013 Online Status: Offline Posts: 104 |
![]() ![]() |
|
![]() Edited by marko.kostoff - 29-Jan-2014 at 20:04 |
||
![]() |
||
marko.kostoff ![]() Senior Member ![]() Joined: 10-Oct-2013 Online Status: Offline Posts: 104 |
![]() ![]() |
|
![]() Edited by marko.kostoff - 29-Jan-2014 at 19:58 |
||
![]() |
||
lupo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
|
Eve osnovi fasadi preseci...
http://www.a2-hotelconcept.com/projects-2/hotel-marriott-skopje/?lang=en Edited by lupo - 25-Dec-2013 at 19:37 |
||
...kaj si kapelo pak ke si kape...
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1314151617 28> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |