build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Инфраструктура > Градска инфраструктура
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Скопски сообраќај (општо)

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 151152153154155 159>
Author
Message Reverse Sort Order
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #3041 Posted: 23-Jun-2008 at 16:07
Ај кловер стварно назад до темата, знам дека обично почнува од мене, ама тоа дека почнува од добацување кон албанци воопшто не е така. Се десило 2-3 пати максимум, а сега у поново време не.

Последното од кое што сум револтиран у политика е дпмне и тоа од избори навака, зашто почнав и ја да го наѕирам кај нас српскиот филм од пред 15 години, со малку поблаг интензитет.
Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #3042 Posted: 23-Jun-2008 at 15:49
ЛСЛ, ја вака мислам

Дискусијава не може да ја држиме стерилна, па не е крај на светот ако некогаш се навлезе и во политичка дискусија. Ама проблемот е што таа партиско-политичка дискусија или повремено добацување до Албанци и други по правило почнува од тебе. Не можеш стално да викаш дека ако некоја твоја изјава не била на место, да се избришела или префрлела. Самиот треба да промениш нешто.

Што е до мене, ова нека си стои тука, нит планирам да го бришам, нит да го пребацувам (каде што исто не му е местото). Али мислам дека ти дефинитивно треба више да си го смениш пристапот.

Ајде назад на темата

Edited by Cloverstack - 23-Jun-2008 at 15:51
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #3043 Posted: 23-Jun-2008 at 15:38
@Кловер: Аларова пред локални, а ѓорѓе го чуваат за пред претседателски!

Ја што заебав работа, заебав, а те молам префрли ги постовиве во административно раководење!

Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #3044 Posted: 23-Jun-2008 at 15:33
Ајде веќе кога пак ја тераш работава накај партиски сметки, би се кладел со тебе дека единствен свој градоначалник што ќе го апси ДПМНЕ е Аларова, тачно таму негде пред локалните избори.
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #3045 Posted: 23-Jun-2008 at 15:18
Ова е нешто што го збореше ѓорѓе пред две три години. И во истото интервју најави дека за пола година ќе биде готов продолжетокот на бул. Србија.

Ако треба ова надоле пребацете или избришете у администартивно рабоводење

Инаку јас како граѓанин од неговата општина вопшто не сум задоволен од работата негова. Премногу пари се одлеаа за безвезни проекти во драчево и околината. Паркови, инфраструктура, дури и црквата на три круши мислам дека е со општински пари ама не сум сигурен. Конкретно кај мене у маало (11 октомври, нема никаква инвестиција последните неколку години). Имам слушнато шпекулација дека го чекаат малце да крахне и да го уапсат, како Кирил. Од вмро многу му се лути зашто не го бива, а нивни кандидат е.

Edited by lslcrew - 23-Jun-2008 at 15:34
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #3046 Posted: 23-Jun-2008 at 14:51

Уште една колосална дебилна замисла...

Ко за почеток, на јужен (како урбан автопат) не смее да има кружни текови. Единствено што може е клучките да бидат кружни текови (то ест само неговите влезни и излезни краци да се спојуваат во кружни текови заедно со напречните улици), ама и тоа е крајно лоша варијанта.
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #3047 Posted: 23-Jun-2008 at 14:43

Нешто слично вакво. Сега незнам за колкав радиус станува збаор и за позицијата, пошто тука смета малце тутунски. Незнам детаљи, ама нешто вакво беше у опција. Тогаш ѓорѓе збореше дека оној комплексот со дуќани карши тутунски требало скроз да се бутне.

Edited by lslcrew - 23-Jun-2008 at 14:45
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #3048 Posted: 23-Jun-2008 at 14:28
За овој кружниот тек го имам слушано Ѓорѓе како збори кај Јанко у емисија пред повеќе од две години, ама он другше го објасни. Сега ја колку сум го сватил тогаш и колку се сеќавам ке пробам да изцртам!
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #3049 Posted: 23-Jun-2008 at 14:25
Кружен тек кај тутунски (на 3-та Македонска бригада, кај Злате), ми се има увртено у глава и мислам дека негде имам прочитано, али може да сум и грешка...  А може и пак да било новинарска дубара...
У секој случај тоа нема никаква врска со Јужен Булевар

А мапате е официјална, од Transpower конференцијата што ја спомнав. Ни мене не ми се веруваат сите овие новозацртани кружни текови, али сепак мапата ја цртале надлежните, тука нема бегање... Unhappy

За кружниве текови имам кажано што мислам, да не се повторувам по сто пати Wallbash
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #3050 Posted: 23-Jun-2008 at 13:46
Кловер од кај оваа картава со кружните токови. ти ја црташе според некоја статија, или ја најде. Не ми се верува у бутел толкав широк булевар да се унакази до два кружни на сто метра еден од друг. Сите раскрсници што си ги бележал ги знам, и не гледам никаква потреба од кружен ток. Значи у градов озбилно некој си игра мајтап со ГУП-от.

п.с.Стварно ми е преку глава да гледам како некој навидум-градоначалник си игра со касата и со плановите. Видел како дете некаде трамвај и кружен тек, и почнал да плаче зашто нема у Скопје, па сега ќе си исполнува желби тука.

Edited by lslcrew - 23-Jun-2008 at 13:49
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #3051 Posted: 23-Jun-2008 at 13:41
Originally posted by lslcrew

Та кај тутунски што е планирано за кружен тек треба да биде доста поголемо од било кој кружен тек во градов. Барем ја колку што сум разбрал. Ама тоа мислам дека е на долг рок кога евентуално би бил и јужен. А оваа година како што знам, само треба улицата од пролече до тутунски да се прошири и раскрсници да се средат.

И јас така знам. Прв пат слушам за кружен кај Тутунски мислам дека само ќе ја шират раскрсницата (што не е на одмет)
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #3052 Posted: 23-Jun-2008 at 13:40
Та кај тутунски што е планирано за кружен тек треба да биде доста поголемо од било кој кружен тек во градов. Барем ја колку што сум разбрал. Ама тоа мислам дека е на долг рок кога евентуално би бил и јужен. А оваа година како што знам, само треба улицата од пролече до тутунски да се прошири и раскрсници да се средат.
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #3053 Posted: 23-Jun-2008 at 13:35
Градот планира повеќе кружни текови отколку што мислевме Ohno

Не ни знам дали се сите одбележани на мапава - ми текнува дека имам прочитано за новопланиран кружен тек кај тутунски комбинат, кој на мапава не е одбележан.

Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #3054 Posted: 19-Jun-2008 at 02:49
Мислам дека ова е под Кисела Вода. На ова место имаше едни трафики кои ги бутнаа уште лани со намера да биде проширувањево. Веројатно е да се заврши у брзо време.
Back to Top
UrbanFreak View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote UrbanFreak Quote  Post ReplyReply #3055 Posted: 18-Jun-2008 at 20:49
CheersОдлично, ЛЦЛ ажурирај не од време на време како напредува проширувањето. Кога треба да се заврши и дали е инвеститор градот или општина Кисела Вода?
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #3056 Posted: 18-Jun-2008 at 18:32
Точно е дека е премногу од потребно зголемување на проточноста на оваа раскрсница, само ме интересира дали е ова согласно со ДУП-от или се работи за импровизаторско решение. А што се однесува на проширување и на другите два дела исто се слагам дека е потребно, ама тука се работи за приватен имот и затоа мислам дека властите не се одлучиле на тој потег. А едносмерните требаше уште лани да се вратат во двосмерни само нешто се доцни. Инаку се работи за некои 40-50 метри лента, од двете страни.

Инаку тука морам да протестирам за состојбата во која се наоѓа Сава Ковачевиќ. Тој е најискршена улица у Скопје. Нешто како на времето што беше Коце Металец!

Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #3057 Posted: 18-Jun-2008 at 18:20

Добро е, ова беше навистина потребно по мое видување. Колоните на семафорот знаат да бидат прилично долги, а не само што тие што вртат дсно непотребно чекаат толку многу, туку и дополнително ја зголемуваат гужвата.

Само се гледа ли колкава должина ќе има проширувањето? Доколку не почнува доволно пред семафорот, нема многу да помогне...
Исто така, проширување за вртење десно треба да се направи и од кај бензинската.
Едино кај еднонасочната нема што да се чепка, баш ради тоа што е еднонасочна.

Edited by Cloverstack - 18-Jun-2008 at 18:22
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #3058 Posted: 18-Jun-2008 at 17:32
Деновиве почна да се проширува раскрсницата кај бензинската Макпетрол во Кисела Вода, раскрсницата помеѓу Сава Ковачевиќ и Народни Херои. Имено се додава по една лента за десно на улицата Народни Херои.

Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #3059 Posted: 17-Jun-2008 at 21:44

„Илинденска“ ќе почне да се проширува до крај на месецов

Четирите капитални проекти ќе се реализираат во текот на летото

Проширувањето на улицата „Илинденска“ треба да започне до крај на овој месец. Поради тоа, градоначалникот на Скопје, Трифун Костовски, утре ќе се сретне со сопствениците на имоти преку кои поминува трасата на идниот булевар „Илинден“. На средбата треба да бидат разгледани начините за забрзување на расчистувањето на просторот, со оглед на краткиот период до стартот на градежните активности. Најкритично е кај стариот влез на Зоолошката градина, спроти американската амбасада и на влезот во „Паркови и зеленило“, каде што има дивоградби и делови од приватни имоти.

Во Градот информираат дека другите три капитални проекти што беа најавени дека ќе се реализираат во текот на летото: клучките кај Бит-пазар и кај Тутунски комбинат и проширувањето на булеварот „Гоце Делчев“ од Судска палата до „Скопски саем“, немаат имотноправни проблеми и ќе започнат навреме, во текот на овој месец.

Деновиве во тек е потпишувањето на договорите со избраните градежни фирми, од кои три се домашни и една странска. Се очекува изградбата да започне веднаш и ќе се одвива паралелно на сите четири локации. За таа цел, во Градот е подготвен нов сообраќаен режим за да се обезбеди нормален проток на сообраќајот во центарот на градот. За реализација на капиталните зафати Градот има одвоено 6,2 милиони евра.

„Изградбата на клучката кај Тутунски комбинат и проширувањето на булеварот ’Гоце Делчев’ се во функција на нормално функционирање на клучката ’Континентал’ и се очекува сите да завршат кон крајот на летово. Двата проекта ќе го чинат градот 33 милиони денари“, вели Алјоша Шопар, раководител на Секторот за урбанизам.

Што се однесува до клучката кај Бит-пазар, со која ќе се избегне секое вртење влево и нема да има потреба од семафори, изградбата, која ќе чини 40 милиони денари, треба да финишира во септември. Проширувањето на „Илинденска“ од фонтаната „Лотос“ до раскрсницата кај Воената болница, според плановите на градската власт, ќе трае до крајот на годинава. (С.Н.)

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=DE710029AD395245B9B1399E3FA70599
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #3060 Posted: 10-Jun-2008 at 08:23
Roll%20eyes

Кружниот тек кај Католичка црква ќе се гради наесен
Иако пред само две недели градските власти рекоа дека кружниот тек ќе се гради в година, по налог на градоначалникот Костовски, изградбата ќе почне есенва

На раскрсницата кај Католичката црква градските власти наесен ќе градат кружен тек. Иако пред само две недели градските власти најавија дека кружниот тек ќе се гради в година, заедно со проширувањето на улицата Иво Лола - Рибар, градоначалникот Трифун Костовски побарал тој да се изгради годинава.
Јован Христовски, раководител на одделението за сообраќај на Градот, вели дека наскоро ќе распишат тендер за избор на проектант кој ќе го работи главниот градежен проект и оти ако се оди според планираното, со градежни активности ќе почнат наесен. Тој објаснува дека сообраќајниот проект за кружниот тек е веќе готов и со него е предвидено во кругот да има по две сообраќајни ленти.
"Кругот ќе има радиус од 30 метри, и поради тоа е предвидено улицата Иво Лола - Рибар да ја прошириме со уште една лента. Налогот од градоначалникот е со кружниот тек да почнеме наесен, но сега не би можел прецизно да кажам дали тоа ќе биде во септември или, пак, во октомври и ноември. Тоа ќе зависи од тендерската постапка. Во секој случај, со изградба на кружниот тек кај Католичка црква ќе се зголеми безбедноста на учесниците во сообраќајот и ќе се зголеми проточноста", вели Христовски. (Е.А.)

http://www.vest.com.mk/default.asp?id=152306&idg=8&idb=2389&rubrika=Skopje
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 151152153154155 159>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.690 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.