![]() |
![]() |
![]() |
Спомен куќа на Мајка Тереза |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1415161718 23> |
Author | |||||||||||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||||||||||||
Извор: Вест |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
Б.Ѓ.Т ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 311 |
![]() ![]() |
||||||||||||
ne e za patlidzani i grafiti ama ni ne e za pofalba,taa izmesanost na stilovi tesko se vari,kako prvo samite soedinuvanja na samata kuka (muzej) ne se fklopuvaat,a so ostanatiot prostor ic,vangel moze go biva za istorija ama za arhitektura ne,spored mene,zosto tolku go branish objektot moze li da gi navedesh dobrite osobini spored tebe,osven ulogata koja treba da ja vrsi.ni trebase nesto da ja razbie taa monotonija na ednostavnost i "kutii od kibrit" ama do volku razigranost i pomesanost ne ni trebase,spored mene proektov e utka,a uste pogolema zasto ne e izbran po regularen nacin,se nametnuva nesto kaj sto ne mu e mestoto,ima gulabi,petokraka,kamen,staklo,krug,pozlateni zeleza itn. itn.
|
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
||||||||||||
не значи дека се што е надвор од македонија, дека е прекрасно или идеално, доста веќе со тоа другите имаат, ај и ние како нив
![]() а еве да не го судиме според изгледот, да ја видиме вклопеноста, таа не се однесува само на објектите во околината, туку и на тоа како е поставена, на кој простор претходно тој простор беше мало плоштадче, релаксирачко (замисли си сега на сред плоштадчето филип втори да стават вакво здание јас така го гледам |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
Борјан Сми ![]() Newbiе ![]() Joined: 12-Dec-2008 Location: Скопје, Македо Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||||||||||||
Да е жив и здрав тој што ја објавил сликата од Москва! Па да видат македонскиве млади нихилисти како се гради во светот. Треба ли да бидат сите објекти исти како кутии од ќибрит за да одговараат на околината. Сите најпознати објекти од кој учиме архитектура, сите што ни се примери, отскокнуваат од својата околина! Не викам дека објектов нема пропусти, ама ни оддалеку не е таков како што сите тука кажуваат. И мене ме нервира фактот дека со измама дошол да се гради, на валидноста на конкурсот мислам, ама тие коцките и другите решенија се многу послаби од ова. Тоа што има различни материјали, форми, судир на времиња и орнаменти, можеби е малку тешко за варење, ама има одлична симболика, само дур сликате не мислете "грдо,грдо,грдо,гр...", туку застанете со мислата средете ја и употребете го знаењето што го имате за објективна анализа. А башка пошто сме во Македонија никој нема да ви забрани да влезете на градилиште, само скријте го апаратот
![]() |
|||||||||||||
Ако се согласуваш со СВОЕТО мислење не се криј зад мониторот! [превод: Потпиши се со име и презиме.]
|
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||||||||||||
|
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
||||||||||||
видете што сум избрал за прв апдејт
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
shyes ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
||||||||||||
мене да ви кажам право поарно ми личи од рендерите, но сепак измешано.
|
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
||||||||||||
Дали некој може да ми каже дали оние чкрабаници на слика 1, во десното ќоше од зградата ќе останат така?
|
|||||||||||||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
BlacK ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 11-Sep-2008 Online Status: Offline Posts: 95 |
![]() ![]() |
||||||||||||
Neli malku e ironicno,site ja mrzime spomen kucava na majka tereza a sepak se trudis da ja slikas sto e mozno podobro
![]() ![]() ![]() Dobro decki ste napraele super serija sliki niz centar ![]() |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
||||||||||||
1.
![]() 2. ![]() |
|||||||||||||
|
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||||
куќава личи како да е изградена нормална денешна куќа, врз основа на средновековна тврдина а згора на тоа градат стаклен облакодер
|
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
Б.Ѓ.Т ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 311 |
![]() ![]() |
||||||||||||
ni ja ne sum ja primetil taa petokraka,inace kako i sve sto ne odgovara so nishto nemora ni petokrakata so trevnikot...
|
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||||||||||||
Од кај испадна па сега оној петоаголникот, немав приметено таков елемент... уште тоа фалеше.
Ваљда ќе си одговара со тревникот во форма на петокрака ѕвезда ако идат по рендерите ![]() |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
||||||||||||
Секој ден е погрда и погрда
|
|||||||||||||
build.mk, гради форумска историја
|
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
||||||||||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edited by lslcrew - 25-Dec-2008 at 04:21 |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||||||||||||
А значи немало услови за градба тамо, а?! Од последниве пасуси јасно се гледа туркање со инат на еден глуп проект. И покрај реакциите на архитектонскиот факултет, сепак се пробута проектов! |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||||
Искрено, најискрено, куќава во Москва е подеднакво грда. Исто како и Вангелштајн, воопшто не се вклопува со околината. Намената на оваа куќа не ја знам, но сигурен сум дека намената со изгледот не е до толку утната колку кај нашиов случај.
|
|||||||||||||
|
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
||||||||||||
![]() Еве ви една од кога бев Москва, куќава ме потсеќа баш на оваа на мајка тереза... хахахаха само оваа во Москва е 100000 пати подобра. |
|||||||||||||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||||
pa toa i mi beshe zborot,kasno e sea da protestirash za neshto sto e pri kraj so gradba "otishol vozot". ama imashe protesti i za na kej sto e zashtitnata ograda ama ostana na kraj samo kombeto na velija.
|
|||||||||||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1415161718 23> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |