![]() |
![]() |
![]() |
Возен парк (ЈСП - двокатни автобуси) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1516171819 90> |
Author | ||
aleksovski ![]() Newbiе ![]() Joined: 29-May-2010 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Не си морал мене да ме цитираш. Изгледа не си доволно информиран, па не знаеш дека директорот на ЈСП, веќе има донесено одлука за пуштање на одреден тип на музика во двокатните автобуси. Јас дадов само предлог од каков жанр би можела да биде.
![]() Edited by aleksovski - 29-Oct-2011 at 22:59 |
||
![]() |
||
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
Ma ![]() Groupie ![]() Joined: 04-Mar-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Ne kaj YUTONG - Vozilata , tuku kaj JSP pnistuvacite!!
|
||
![]() |
||
phenomenon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Oct-2010 Location: Kumanovo Online Status: Offline Posts: 2691 |
![]() ![]() |
|
Вчера, во 7-ка на Yutong, поништувачот за билети го регистрираше следниот датум: 23ОТ09. ПЛУС, саатот не беше точен. Дали ова е исклучок, или така е кај сите Yutong-и?
|
||
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
||
![]() |
||
Ma ![]() Groupie ![]() Joined: 04-Mar-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Da, i jas mislam deka ne-dostasuva muzika od periodot pomegu peesetite i sesetite godini od minatiot vek. Ima dobra muzika od domasni makedonski / Nina Spirova, Bato i dr. / peaci a posebno dobra muzika ima so pocetoci na rok muzikata od krajot na peesetite i pocetokot na seesetite so twistot.
Ps.Odlicna ziva muzika i igranki vo menzata na TRESKA, MICURIN, NOVO-MALO, OFICIRSKI ... itn . Dvokatnite ne se "gola - voda" a ne posebno vo petok!.
|
||
![]() |
||
aleksovski ![]() Newbiе ![]() Joined: 29-May-2010 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Во врска со музиката во двокатните автобуси. Мое мислење е дека би требало да се пушта македонска/странска музика од осумдесетите и деведесетите. Не за џабе имаме двокатни во ретро стил
![]() |
||
![]() |
||
Portal ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 452 |
![]() ![]() |
|
Probani dvokatnite avtobusi od mene i nakratko mozam da kazam deka se totalena utka od sekoja gledna tocka. Ne se funkcionalni, na gorniot sprat ne smeelo da se stoi, na skalite za nakaj gore koga e udarnoto vreme ispentareni stojat lugeto, tie sto vleguvaat, izleguvaat, sto sakaat da zemat bilet, i da go otkucaat vo turkanica i gmecenje se trudat da go storat toa... za edno 4 godini avtobusite se raskantani i ke se sluci istoto sto se sluci so policiskite krajsleri... kako se rasipuvaat ke se rasklapaat za delovi... Enterierot veke pocnuva da go pokazuva nekvalitetot... Za zal mi lici na golema igracka kupena od kineska prodavnica, koja se dvizi po skopskite patista...
|
||
![]() |
||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|
Се согласувам за телевизори со реклами во автобусите, тоа би бил уште еден начин како ЈСП во соработка со приватна компанија може да ја подобри финансиската состојба. Единствен проблем се вандалите кои ќе си најдат нова, а овојпат скапа играчка и терен за вежбање мускули. Можеби алтернатива е да се постават стакла какви што има во секој автобус позади возачкото место и на нив да се редат реклами. |
||
![]() |
||
sanos_a ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 149 |
![]() ![]() |
|
добра идеја само на тие монитори да вртат реклами од некои фирми |
||
најдобриот форум за автобуси
www.autobusi.net/forum |
||
![]() |
||
mirakuliks ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Feb-2010 Location: New York Online Status: Offline Posts: 831 |
![]() ![]() |
|
Како и да е подобро него првата информација каде пишуваше дека патници ги оштетувале климите на автобусите. |
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Дувалки.... Edited by FoSsiL - 09-Oct-2011 at 12:17 |
||
![]() |
||
phenomenon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Oct-2010 Location: Kumanovo Online Status: Offline Posts: 2691 |
![]() ![]() |
|
Me чуди како на никој од ЈСП се уште не му текнало да стави и LCD монитори во автобусите и да пушта спотови преку DVD плеер!
|
||
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
||
![]() |
||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|
Не им давајте луди идеи на ЈСП бидејќи тоа и ќе го направат ![]() |
||
![]() |
||
theMac3donian ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 30-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
|
Па нека си отворат радио и нека си пуштаат песни како што сакаат и плус некоја информативна најава од страна на ЈСП како и позајмени вести од некоја друга радио станица.
(кога веќе се напрегнале толку) |
||
(НУ)МНМБЗДИСМНВИМНЖНКР
|
||
![]() |
||
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
|
Или радио одвреме навреме прекинато со најави од возачот, или само најави од возачот.
Ни турбофолк ни било какви компилации, комбинации, миксети или не знам што друго. На радио се пушта се и сешто, а исто така има и информативна програма, што е доста поинтересно од турбофолкот или било какви компилации, комбинации, миксети или не знам што друго. Се разбира, Македонско Радио и сите останати радија кои пуштаат исклучиво народна музика и турбофолк веднаш отпаѓаат, освен за државни празници. |
||
![]() |
||
mirakuliks ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Feb-2010 Location: New York Online Status: Offline Posts: 831 |
![]() ![]() |
|
ЈСП е препријатие за транспорт не за забава и радио дејност, на звучниците не треба да има ништо друго освен најавување на следни станици и информации од страна на возачот во вонредни случаи, како дефекти или азстој на сообраќај. Не ми е јасно како воопшто ви паѓа на ум да почнете дискусија за која музика е квалитетна или не, секој има различен вкус затоа кој сака музика нека си стави слушалки на уши и нека си слуша тоа што душа му сака.
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
еве јас на пример турбофолк мразам до коска, но не можам да опишам колку смешно ми е што се вовела посебна организација и пишаа во пола од медиумите само за менување на музиката уште поиронично, ЈСП има низа проблеми кои се далеку побитни од тоа каква музика ми пуштаат насабајле |
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
|
дај цивилизирајте се...оставете ја кафанската музика за во кафеана. Стануваш сабајле одиш на работа и слушаш музика за пијанчење
|
||
![]() |
||
antiuser ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
|
Абе каква турбофолк музика,што ви е на вас.. кој сака такво ѓубре да слуша,нека слуша дома или по кафани,а не во јавен градски превоз
|
||
![]() |
||
nylon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Oct-2010 Online Status: Offline Posts: 168 |
![]() ![]() |
|
Сигурно не си сериозен. А за процентот на слушатели на турбофолк, барем во урбано Скопје е помал од 20%. |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1516171819 90> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |