build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Урбани прашања > Јавен превоз
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Возен парк (ЈСП - двокатни автобуси)

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 1516171819 90>
Author
Message Reverse Sort Order
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
aleksovski View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Online Status: Offline
  Quote aleksovski Quote  Post ReplyReply #321 Posted: 29-Oct-2011 at 22:57
Не си морал мене да ме цитираш. Изгледа не си доволно информиран, па не знаеш дека директорот на ЈСП, веќе има донесено одлука за пуштање на одреден тип на музика во двокатните автобуси. Јас дадов само предлог од каков жанр би можела да биде.

Edited by aleksovski - 29-Oct-2011 at 22:59
Back to Top
Denko View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Denko Quote  Post ReplyReply #322 Posted: 29-Oct-2011 at 16:34
Originally posted by aleksovski

Во врска со музиката во двокатните автобуси. Мое мислење е дека би требало да се пушта македонска/странска музика од осумдесетите и деведесетите. Не за џабе имаме двокатни во ретро стил
Kakva muzika, ova e avtobus a ne kafana!
Back to Top
Ma View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote Ma Quote  Post ReplyReply #323 Posted: 29-Oct-2011 at 15:56
Ne kaj YUTONG - Vozilata , tuku kaj JSP pnistuvacite!!
Back to Top
phenomenon View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote phenomenon Quote  Post ReplyReply #324 Posted: 29-Oct-2011 at 11:10
   Вчера, во 7-ка на Yutong, поништувачот за билети го регистрираше следниот датум: 23ОТ09. ПЛУС, саатот не беше точен. Дали ова е исклучок, или така е кај сите Yutong-и?
開始されていないだけの戦いが失われ、
Back to Top
Ma View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote Ma Quote  Post ReplyReply #325 Posted: 26-Oct-2011 at 23:56
Da, i jas mislam  deka ne-dostasuva muzika od periodot pomegu peesetite i sesetite godini od minatiot vek. Ima dobra muzika od domasni makedonski / Nina Spirova, Bato i dr. / peaci  a posebno dobra muzika ima so pocetoci na rok muzikata od krajot na peesetite i pocetokot na seesetite so  twistot.
Ps.Odlicna ziva muzika i igranki vo menzata na TRESKA, MICURIN, NOVO-MALO, OFICIRSKI ...  itn . Dvokatnite ne se "gola - voda" a  ne posebno  vo petok!.
Back to Top
aleksovski View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote aleksovski Quote  Post ReplyReply #326 Posted: 25-Oct-2011 at 21:13
Во врска со музиката во двокатните автобуси. Мое мислење е дека би требало да се пушта македонска/странска музика од осумдесетите и деведесетите. Не за џабе имаме двокатни во ретро стил
Back to Top
Portal View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Portal Quote  Post ReplyReply #327 Posted: 18-Oct-2011 at 20:47
Probani dvokatnite avtobusi od mene i nakratko mozam da kazam deka se totalena utka  od sekoja gledna tocka. Ne se funkcionalni, na gorniot sprat ne smeelo da se stoi, na skalite za nakaj gore koga e udarnoto vreme ispentareni stojat lugeto, tie sto vleguvaat, izleguvaat, sto sakaat da zemat bilet, i da go otkucaat vo turkanica i gmecenje se trudat da go storat toa... 
za edno 4 godini avtobusite se raskantani i ke se sluci istoto sto se sluci so policiskite krajsleri... kako se rasipuvaat ke se rasklapaat za delovi... Enterierot veke pocnuva da go pokazuva nekvalitetot... Za zal mi lici na golema igracka kupena od kineska prodavnica, koja se dvizi po skopskite patista...
Back to Top
BOJAN View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote BOJAN Quote  Post ReplyReply #328 Posted: 09-Oct-2011 at 20:44
Originally posted by sanos_a

Originally posted by phenomenon

Me чуди како на никој од ЈСП се уште не му текнало да стави и LCD монитори во автобусите и да пушта спотови преку DVD плеер!
добра идеја само на тие монитори да вртат реклами од некои фирми

Се согласувам за телевизори со реклами во автобусите, тоа би бил уште еден начин како ЈСП во соработка со приватна компанија може да ја подобри финансиската состојба. Единствен проблем се вандалите кои ќе си најдат нова, а овојпат скапа играчка и терен за вежбање мускули. Можеби алтернатива е да се постават стакла какви што има во секој автобус позади возачкото место и на нив да се редат реклами.
Back to Top
sanos_a View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote sanos_a Quote  Post ReplyReply #329 Posted: 09-Oct-2011 at 19:45
Originally posted by phenomenon

Me чуди како на никој од ЈСП се уште не му текнало да стави и LCD монитори во автобусите и да пушта спотови преку DVD плеер!

добра идеја само на тие монитори да вртат реклами од некои фирми
најдобриот форум за автобуси
www.autobusi.net/forum
Back to Top
mirakuliks View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote mirakuliks Quote  Post ReplyReply #330 Posted: 09-Oct-2011 at 12:49
Originally posted by FoSsiL

Дувалки....

Како и да е подобро него првата информација каде пишуваше дека патници ги оштетувале климите на автобусите.
Back to Top
FoSsiL View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote FoSsiL Quote  Post ReplyReply #331 Posted: 09-Oct-2011 at 12:16

ЈСП „Скопје“ ги замени оштетените дувалки од клима уредите на двокатните автобуси

09.10.2011 - 12:27 | Македонија

Јавното сообраќајно претпријатие „Скопје“ ги замени сите оштетени дувалки од клима уредите на двокатните автобуси, оштетени од несовесните патници, информираат од претпријатието.

Оттаму посочуваат дека во согласност со законските можности ќе премат се за спречување на вандлизмот во нивните автобуси во иднина.

Сител

Дувалки....

Edited by FoSsiL - 09-Oct-2011 at 12:17
Back to Top
phenomenon View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote phenomenon Quote  Post ReplyReply #332 Posted: 09-Oct-2011 at 11:15
開始されていないだけの戦いが失われ、
Back to Top
BOJAN View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote BOJAN Quote  Post ReplyReply #333 Posted: 09-Oct-2011 at 11:08
Originally posted by theMac3donian

Па нека си отворат радио и нека си пуштаат песни како што сакаат и плус некоја информативна најава од страна на ЈСП како и позајмени вести од некоја друга радио станица.

(кога веќе се напрегнале толку)

Не им давајте луди идеи на ЈСП бидејќи тоа и ќе го направат
Back to Top
theMac3donian View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote theMac3donian Quote  Post ReplyReply #334 Posted: 09-Oct-2011 at 03:30
Па нека си отворат радио и нека си пуштаат песни како што сакаат и плус некоја информативна најава од страна на ЈСП како и позајмени вести од некоја друга радио станица.

(кога веќе се напрегнале толку)
(НУ)МНМБЗДИСМНВИМНЖНКР
Back to Top
Dexter26 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Dexter26 Quote  Post ReplyReply #335 Posted: 09-Oct-2011 at 02:25
Или радио одвреме навреме прекинато со најави од возачот, или само најави од возачот.

Ни турбофолк ни било какви компилации, комбинации, миксети или не знам што друго.

На радио се пушта се и сешто, а исто така има и информативна програма, што е доста поинтересно од турбофолкот или било какви компилации, комбинации, миксети или не знам што друго.

Се разбира, Македонско Радио и сите останати радија кои пуштаат исклучиво народна музика и турбофолк веднаш отпаѓаат, освен за државни празници.
Back to Top
mirakuliks View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote mirakuliks Quote  Post ReplyReply #336 Posted: 08-Oct-2011 at 21:14
ЈСП е препријатие за транспорт не за забава и радио дејност, на звучниците не треба да има ништо друго освен најавување на следни станици и информации од страна на возачот во вонредни случаи, како дефекти или азстој на сообраќај. Не ми е јасно како воопшто ви паѓа на ум да почнете дискусија за која музика е квалитетна или не, секој има различен вкус затоа кој сака музика нека си стави слушалки на уши и нека си слуша тоа што душа му сака.

Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #337 Posted: 08-Oct-2011 at 17:47
Originally posted by alexsend

дај цивилизирајте се...оставете ја кафанската музика за во кафеана. Стануваш сабајле одиш на работа и слушаш музика за пијанчење
барем најголем дел од форумџиите тука сметам дека се цивилизирани, ама не е тоа темата
еве јас на пример турбофолк мразам до коска, но не можам да опишам колку смешно ми е што се вовела посебна организација и пишаа во пола од медиумите само за менување на музиката
уште поиронично, ЈСП има низа проблеми кои се далеку побитни од тоа каква музика ми пуштаат насабајле
Architects create dreams...politicians create nightmares
Back to Top
alexsend View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote alexsend Quote  Post ReplyReply #338 Posted: 08-Oct-2011 at 15:16
дај цивилизирајте се...оставете ја кафанската музика за во кафеана. Стануваш сабајле одиш на работа и слушаш музика за пијанчење
Back to Top
antiuser View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote antiuser Quote  Post ReplyReply #339 Posted: 08-Oct-2011 at 13:32
Абе каква турбофолк музика,што ви е на вас.. кој сака такво ѓубре да слуша,нека слуша дома или по кафани,а не во јавен градски превоз 
Back to Top
nylon View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote nylon Quote  Post ReplyReply #340 Posted: 08-Oct-2011 at 10:56
Originally posted by dule

МНОГУ ЈА УПСЛЕСКАА РАБОТАТА СО ПРОМЕНАТА НА МУЗИКАТА ВО ДВОКАТНИТЕ АВТОБУСИ.ТУРБО ФОЛКОТ 99 % СИТЕ ГО СЛУШАМЕ  ОД СТАРО ДО МЛАДО И НЕ РАСПОЛОЖУВА ,И АКО НЕ МНОГУ Е ПОДОБАР ЗА РАЗЛИКА ОД ОВАА МУЗИКА КОЈА ЈА СТАВИЈА-КЛАСИЧНА,ЕЛЕКТРОНСКА И ШТО УШТЕ НЕ.НАМЕСТО КАКО ШТО БЕШЕ ДО СЕГА КОГА ИДЕВ НАКАЈ ШКОЛО ДЕНОТ МИ ПОЧНУВАШЕ СО ЛЕПА БРЕНА И СЕВЕРИНА ,А МИ ЗАВРШУВАШЕ СО ЗЕМЈО МАКЕДОНСКА.СЕГА КЕ МИ ПОЧНУВА СО НЕКОЈА ДЕГЕНСКА ЗА ЗАСПИВАЊЕ , И УШТЕ ПОГЛУПА КОА КЕ СЕ ВРАЌАМЕ.Штетааааа !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Сигурно не си сериозен. А за процентот на слушатели на турбофолк, барем во урбано Скопје е помал од 20%.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 1516171819 90>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.467 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.