![]() |
![]() |
![]() |
Плажи и бродови на Вардар |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1718192021 64> |
Author | ||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|
Иако јадењата и салатите се од македонското секојдневие и се подготвуваат со истите состојки, сепак тие носат поинакви имиња.
Предјадење „Александар Македонски – македонско плато“, салати „Олимпија“, „Ксантика“, „Херонеа“ и „Касиопеа“, македонската тава го носи името „Кутлеш“, а телешкиот мускул може да го нарачате под името „Букефал“, а свинската коленица е наречена „Филип Втори“. – Јадењата на менито се ставени со имиња кои се дел од нашата богата историја, која не е за занемарување, а воедно го привлекуваат и странските туристи – вели шефицата на „Ројал Македонија“ Радмила Васевска. |
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Ма ако сака нека се распадне цела држава.. ич не ми е гајле... и нема што јас да победувам шабанерија и да се борам против било што... не затоа што е залудно... туку поради тоа што не чувствувам таква потреба повеќе... едноставно не ја чуствувам повеќе како своја држава и свој народ и тоа е тоа...
|
||
Македонија - Земја на чудата!
|
||
![]() |
||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|
Фосил, со таков став никогаш нема да се победи шабанеријата. Ова што сега ни се случува е последица на двеиполдеценискиот распад на сите вредности. Ние сме на почетокот на т.н. „див капитализам“, кога луѓето на одговорни позиции во општеството гледаат само да зграпчат што е можно повеќе за себе, без да им е грижа за опстанокот на државата, културата и народот. По некое време овој процес ќе запре, зашто ќе нема веќе што да се граби, па ќе дојде време на отрезнување и освестување, а потоа и период на повторна изградба - под услов државата, културата и народот да опстанат дотогаш.
Само се плашам дека периодот на повторна изградба ќе се случи кога ние ќе бидеме стари и нашите животи ќе бидат веќе истрошени, а можеби нема ни да го доживееме. Но, ќе повторам, со таков став (како твојот, да се бега од земјава) проблемите нема да се решат тука, ќе се решат (можеби) само проблемите во твојот живот. Ако сите способни луѓе ја напуштат земјава, ќе нема кој да ја гради после. Edited by Џоле - 24-Jul-2014 at 09:15 |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Знам многу луѓе што си отидоа од државава, млади... Еден отиде у Америка за таму, другиот е отиден, незнам дали ќе остане... другарка сака да бега у Австралија, и уште неколку другарки кои се спремни за Германија...
Нека остане државава на сељачањата... нека се веселат... |
||
|
||
![]() |
||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Галијава меѓу сѐ друго останато беше одлучувачка за мене да не му ја мислам повеќе и што поскоро да ја напуштам државава, најсериозно.
Се срамам што сум Македонец. |
||
|
||
![]() |
||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|
Не е фер. На палубата многу малку е применет античкомакедонскиотправославен барок. Пушачите повторно се дискриминирани.
---------- @Gjoko: Најверојатно Канон/Никон фулфрејм ДСЛР со објектив 24-70/2.8 Стандардна фоторепортерска опрема, 3К+ евра, мада истиве фотки може да се изведат и со поефтина опрема. ![]() Edited by fichot - 24-Jul-2014 at 08:55 |
||
![]() |
||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|
Не се мои, преземени се од весникот Вечер. |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
Danndy ![]() Senior Member ![]() Joined: 03-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 410 |
![]() ![]() |
|
Па и очекував да е фул постојано и да е вистински хит. Не можам во процент да се изјаснам, ама голем број, сигурен сум, веќе се воодушевени само од сликите. ![]() ![]() ![]() |
||
Traveling.
|
||
![]() |
||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
Имењак,со што апарат е сликано?сликите се перфектни
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
phenomenon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Oct-2010 Location: Kumanovo Online Status: Offline Posts: 2691 |
![]() ![]() |
|
Уште подобро. Сега непогрешливо ќе знаеме кои се припадници на шабанеријата. |
||
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
||
![]() |
||
I.M. ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 15-Jan-2014 Online Status: Offline Posts: 60 |
![]() ![]() |
|
Нека ве боли вас стомак,ама објектов ќе биде пун нон стоп,сега ќе почнат и слики по фејсбук,шема ќе биде.
|
||
![]() |
||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|
enterierov e mesavina na teatarot i onoj restoranon JANA sto se naoga na patot kon kumanovo. inaku na linkov moze da vidite za sporedba kako izgleda "brod" koj lani go otvorija vo vienna na kanalot na dunav koj ima golemina kolku nasiot mil vardar(samo nema ista boja
![]() |
||
![]() |
||
phenomenon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Oct-2010 Location: Kumanovo Online Status: Offline Posts: 2691 |
![]() ![]() |
|
Teбе те боли стомак, а што ќе речат овие внатре кои набргу ќе закачат Ешерихија коли? |
||
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
||
![]() |
||
Danndy ![]() Senior Member ![]() Joined: 03-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 410 |
![]() ![]() |
|
Сум видел многу грди нешта, но ова е дефинитивно најгрдото „нешто“ кое сум го видел. Ме боли стомак. Сериозен сум.
|
||
Traveling.
|
||
![]() |
||
Dzeksi ![]() Senior Member ![]() Joined: 01-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 413 |
![]() ![]() |
|
UZAS
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Фотографии: Вечер.мк |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|
Баш би сакал да знам како изгледа барокен чикенбургер со барокни компирчиња и патлиџан од античка Македонија како салата [}
![]() |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1718192021 64> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |