![]() |
![]() |
![]() |
Црква на Плоштад Македонија |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 41> |
Author | |
Starina ![]() Newbiе ![]() Joined: 04-Jul-2009 Location: California Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
lslcrew, thank you for the update. It looks like that "The cloaca maxima (drainage) is being relocated..." means preparations for the building the church; and no press release is to be expected before the relocation is completed; by the way, if you know, when the relocation is scheduled to be completed? |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
The cloaca maxima (drainage) is being relocated while the instllation for the fountain is made. Still nothing nor any press release for building the church.
|
|
![]() |
|
Starina ![]() Newbiе ![]() Joined: 04-Jul-2009 Location: California Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Mea culpa. It's already cleaned up. Sorry, but still have a question:
Where you at now guys with this project? ![]() Thanks! |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() Could you please edit your post, it's a mess wit all that MS Word code |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
------------------------------------------------- Ok, guys. So, where you at now? Edited by Starina - 17-Feb-2010 at 08:16 |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Vahr ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
абе можда и грешам ама се си мислам дека имаше такво нешто. Сигурно не се разликуваат многу од ова чудово што ти го постираше али сепак е официјално и од !министерството за култура!.
|
|
![]() |
|
Vahr ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
да да да. во спонтаноста е силата.
|
|
![]() |
|
ArchiTechTone ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 280 |
![]() ![]() |
Овие флаери се појавиа кога беше протестот... Ја мислев за овие зборите.
За материјали од Министерство за култура не знам. А би сакал да ги видам, ако ги најде некој ![]() |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Овој леток беше дистрибуиран на мартовската тепачка (тепање да сум попрецизен) на плоштад. Како и се друго на тој протест и летокот е "спонтан". Не може да покажеме со прст овој или оној стои зад продукцијата.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
ау. ова не го знаев.. ме стресе. Ова е ваљда од мпц пропагандата... ја мислев на онаа од минстерство за култура или од вмро незнам...
зошто камбанарија- осовина на улицата ! граѓаните заслужуваат да знаат што е плоштад !!!! да да и ова има јака вредност. фала А Т Тоне ! него од кај ти е ова? летка некоја или од весник ? Не пишува никаде кој стои позади ова ? Христос меѓу нас? |
|
![]() |
|
ArchiTechTone ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 280 |
![]() ![]() |
На овие ли мислиш?
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
пбанкс пребарав се... не најдов. архив е заебана работа
![]() |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
@Vahr, би требало да го имаме тоа што го бараш поназад во нишкава, обично уредно архивираме се
![]() Што се однесува до изложба, колку што јас знам никогаш немало, некои од решенијата кои ги имаме поставено овдека се после макотрпно копање по интернет. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
islcrew тој текст од климе го имав и јас ... има и уште еден текст од теута арифи на истата тема
http://www.dnevnik.com.mk/?itemID=B1C1E67DDFCCF44F94766DE07EA318F9&arc=1 али мислев дека би било убаво да си има „оригинална„ копија од рекламите кој беа пуштени по весниците. али еба го. нема. мене конкретно ме интересираше текстот кој беше пропратен со сликите.... имаше една цела страна текст. Каква лудост.... конкурсот кој беше организиран беше тотално фијаско... ако ви текнува беше доделена само трета награда која беше прва (sic)плус во конкурсот немаше ниту еден збор за св константин и елена, ниту еден збор за некаква реконструкција. Значи архитектонското решение, да го наречам, немаше ама баш никаква морфолошка врска со идејата за реконструкција. Интересно ми е што се искористи масата за да се протурка идејата. значи ниту првата идеја т.е. конкурсот ниту реконструкцијата туку на крај народот со своите фантазии, замисли и мемории беше стваен пред свршен чин да одлучи дали е за или против.се разбира не преку референдум или нормални дискусии туку преку медиумска пропаганда. тотално лудило. чудна работа е како глупоста си останува глупост до крај ... и што е поглупа станува посилна. не ми текнува дали во рекламата на пример ја имаа и св елена ставено? интересно е како две глупави приказни се спојуваат и стануваа наркотични. Би било стварно убаво да го имаме тоа парче пропаганда на форумов. А добро се одржа ли некогаш изложба на делата од конкурсот? по весници пишуваше дека имало 17 проекти.... видов во дискусијава дека вие сте пронашле некој... ама официјална изложба никогаш немаше или ? Edited by Vahr - 03-Feb-2010 at 10:38 |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
кутрите тие се сеќавам дека имаа слика од плоштадот во Прага каде одреден куп зградички беа споредени со ТИПО, улица покрај плоштадот со Вардар, споменикот во средината со новогодишна елка и не знам уште што, абе така е кога има брилијантни умови насекаде
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Вахр добредошол!
![]() Тоа беше лани лето ако мислиш на тој флаерот со слики од европски плоштади кајшто има цркви. Еве нешто од лани ако ти врши работа... http://blog.com.mk/node/219322 http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=6AAB6932D94CA540B98A1FA6DD440CEC |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Gospoda абе имаше -сигурно ви текнува- по весници камања пред некое време под наслов !оправданоста за градењето на црквата!. Демек нели со фиктивни цркви по европскиве градови! ја имате ли тука на формув ? Баш пред некој ден размишљав нешто околу тоа ама никако да најдам на нет скенови или нешто слично. Имаа и фотографии и цел текст некој напишан... многу луда работа. ако е работава веќе постирана ве молам за линк или ако некој случајно го има бројот сеуште ептен ке биде златен ако го постира на форумов. поздрав Вар
|
|
![]() |
|
metodius ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2010 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
![]() Не знам со зборови да искажам колку се надевам дека е така како што велиш! Само гледаш што изјавуваат и каков муабет се прави. А и навистина не знам зошто волку чекаат-дали црквава пари собира или што не знам. Само знам дека што и да се случува, бајаги е во тајност. |
|
Ни земја, ни небо,
Ни пекол, ни рај. Само ние и сега. |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Ако работава со црквава беше свршена работа, веќе одамна ќе имаа удрено камен темелник... Тоа што не ја бришат од урбанистичкиот план воопшто не значи дека е свршена работата.
Edited by Cloverstack - 18-Jan-2010 at 13:04 |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 41> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |