![]() |
![]() |
![]() |
Скопски сообраќај (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1819202122 159> |
Author | |
ehrlich ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 31-May-2012 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 1365 |
![]() ![]() |
За време на дожд се случува едноставното, сите бараат некој да ги земе со кола или се качуваат во такси
![]() |
|
![]() |
|
MKDSTRUGA ![]() Senior Member ![]() Joined: 20-Jun-2018 Online Status: Offline Posts: 465 |
![]() ![]() |
Mene mi deluva ko da ne raboti semaforot. Dali toa e povrzano so dozdot ili ednostavno ne raboti id druga pricina ne znam.
|
|
![]() |
|
user8642 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-May-2020 Online Status: Offline Posts: 2041 |
![]() ![]() |
Мене ми е крајно мистериозно како дожд влијае на овакви ситуации и зашто? Вероватно прегледност и брзање во комбинација со селска себичност, "јас да пројдам па ако сака сите нека застанат позади мене". Друго објаснување немам.
Инаку има официјален термин за овакви ситуации Gridlock https://en.wikipedia.org/wiki/Gridlock |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
![]() IT'S NOT ROCKET SCIENCE!!! |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
stef4o ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2015 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 21563 |
![]() ![]() |
Фото: Сообраќаен хаос на „Илинденска“
Познато е дека станува општ сообраќаен хаос во Скопје при првото паѓање на дожд. Овој пат, дождот предизвика огромен хаос на улица „Илинденска“ на самата раскрсница кај салонот за автомобили „Мида ![]() https://skopjeinfo.mk/foto-soobrakjaen-haos-na-ilindenska- |
|
![]() |
|
ehrlich ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 31-May-2012 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 1365 |
![]() ![]() |
Не ми е јасно зашто има потреба да има улица и булевар со исто име. Исто така, навистина може да има нормална патека на улицава.
Исто така, јас цел мој живот Адвокатска улица ја знам таа паралелната со калдрмата. |
|
![]() |
|
user8642 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-May-2020 Online Status: Offline Posts: 2041 |
![]() ![]() |
А да расчистеа времени објекти и стари куќи и да се отвори нормална траса?!
|
|
![]() |
|
stef4o ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2015 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 21563 |
![]() ![]() |
ВОВЕДУВАМЕ ЕДНОНАСОЧЕН СООБРАЌАЈ КАЈ „АДВОКАТСКА УЛИЦА”
Во текот на денешниот ден екипи на Општина Центар во координација со Град Скопје ќе започнат со теренски активности за поставување вертикална сообраќајна сигнализација за воведување еднонасочен сообраќаен режим на ул. Св. Климент Охридски – позната како „Адвокатска улица”. Во интерес на подобрување на сообраќајот во овој дел на Центар и зголемување на безбедноста за учениците од ООУ „Св. Кирил и Методиј”, еднонасочниот сообраќаен режим ќе биде воспоставен во правец на движење од страна на бул. Крсте Петков Мисирков кон ул. Филип Втори Македонски. ![]() ![]() https://www.facebook.com/sasha.bogdanovikj |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Тешко во блиска иднина да се изведе тој крак од ТМБ и да се спои со бул.Кочо Рацин,познавајќи ја способноста и одредувањето приоритети уште долго Корчагин ќе си има двор и игралиште од оваа страна на трасата. Инаку игралиштето за фудбал незнам дали ќе го прават со некаква подлога или ќе го остават бетон ама кога минував пред некое време од дождовите целото беше поплавено нема никаков нагиб ниту па сливник плус на неколку места имаше оставено да штрчи арматура што е доста опасно(можеби средиле во меѓувреме).
|
|
![]() |
|
Staro Skopje ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2692 |
![]() ![]() |
Дворот на Корчагин по ДУП треба да се сели на југ, кај што е паркингот. Не знам кому му текнало сега кога нема ученици, а во догледна иднина треба да се гради улица, да прави терени. Со години РЈК терените беа две шипки брцнати у бетон, сеа нашле асални да ги праат. Поарно да ја подоправеа салата.
|
|
Градот убав никна, но го откорнаа
|
|
![]() |
|
skopskodete ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 17-Feb-2017 Online Status: Offline Posts: 926 |
![]() ![]() |
А што е најголемата иронија моментално... Што баш на местото каде што треба да се пробие улицата низ дворот во Корчагин, баш на тоа место сега се прават два нови терени (за кошарка и фудбал), од кои едниот за кошарка, ако не се лажам, е готов, за тој за фудбал не сум поминал да видам до каде е. А терените мислам дека не се реновирани со децении, ама еве баш сега кога се има план да помине улица таму, БАШ СЕГА се реновираат...
Edited by skopskodete - 23-Jan-2021 at 18:15 |
|
![]() |
|
Blagh ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 10-Feb-2013 Online Status: Offline Posts: 41 |
![]() ![]() |
Да, но проблем е и Корчагин затоа што ќе остане гимназијата без двор. Имаше обиди да се најде алтернативно место за игралишта, ама просторот тука е многу ограничен. Инаку левиот крак што одамна е избришан е одлука сосема на место бидејќи по ниедно правило не треба да споиш така две прометни улици на 50 метри пред раскрсницата со Кочо Рацин. Само ќе предизвикаше поголем хаос такво решение.
|
|
![]() |
|
<Fresno> ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Jun-2010 Online Status: Offline Posts: 1161 |
![]() ![]() |
Сарказам беше ![]() |
|
![]() |
|
Staro Skopje ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2692 |
![]() ![]() |
Колку што гледам од ДУП-от оваа зграда треба да се сруши за да се пробие Мирче Ацев? ![]() Edited by Staro Skopje - 16-Jan-2021 at 19:04 |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Да, баш за тие коридори мислев. Благодарам на брзата асистенција.
Која непроценлива штета се прави со бришење на вакви коридори низ градот. Заради лични интереси на поединци по принципот "Коле вола за кило меса", бришат клучни булевари од развојот на градот за да зацртаат кривуљави зградулиња кои после тоа само ја креваат цената на потенцијалната реализација. Edited by user8642 - 16-Jan-2021 at 18:30 |
|
![]() |
|
Théoden ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 31-May-2018 Location: Р. Македонија Online Status: Offline Posts: 580 |
![]() ![]() |
Постоеја два зацртани крака од сегашнот крај на 3-та македонска бригада, едниот кон Олимписки, другиот кон Црвен крст. Кракот кон Црвен крст првично бил замислен како врска со 11 Октомври, со што и самиот булевар 3-та македонска бригада би била негово продолжение, но таа идеја се сменила со времето, па во претходниот ДУП добива малку изменета варијанта (слика 1), а во најновиот е целосно избришен (слика 2). Но вториот крак останува неизменет и треба да се размислува за негова што поскора реализација. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Честитки до Општина Центар за прегледноста на ДУП-овите. Кај другите општини треба да се изнамачиш да најдеш некој ДУП, ако воопшто го најдеш. ТМБ треба да се пробие на Кочо Рацин преку дворот на Корчагин: ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Оваа гужва е резултат на несреќно избришаниот крак од булевар 3та Македонска Биргада, делницата од МВР Пролет до Црвен Крст или до Олимписки. Или сега за сега само запоставен, а некогаш во догледна иднина и официјално избришан. Гледам тука има членови кои се повеќе запознати со урбанистичките планови, па ако може да искоментираат. 80% од овие коли на сликата подоле на семафорот вртат према НБРМ. Да го имаше тој крак од МВР Пролет да се пробива некаде на булевар Кочо Рацин, немаше да ја има оваа гужва тука.
Edited by user8642 - 16-Jan-2021 at 17:59 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Со изградбата на Есенинова улицава ќе мора да се врати на 4 ленти. Има доволно простор и за 4 ленти, и за велосипедски ленти и за тротоар.
|
|
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Многу јак Канаѓанецов, го пратам од поодамна. Интересен канал. |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1819202122 159> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |