![]() |
![]() |
![]() |
Зоолошки градини во Македонија |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2021222324 27> |
Author | |
Jumbo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Mar-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 140 |
![]() ![]() |
Золошкава градина нема слон скоро 20 години се сеќавам дека последен слон беше слоницата Анка така барем ја викаа беше питома и беше миленик на многу посетители.
|
|
![]() |
|
Plugger ![]() Senior Member ![]() Joined: 15-Sep-2008 Online Status: Offline Posts: 378 |
![]() ![]() |
Kolku sto razbrav donele dva kengura, ova e za pozdravuvanje ![]() ![]() ![]() Edited by Plugger - 19-Apr-2010 at 04:41 |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Абе во последните 2 месеци 3 пати бев, и можам да кажам дека на секое одење имаше по нешто ново, арно ама за менаџирањето од сликите и јас така мислев, ама кога отидов сега за ова што ви кажував со лемурите, е тоа беше фијаско. Каков е тој персонал што влегува со цигара кај животни (пред менаџерот, кој нема што да се буни кога и тој влезе со цигара), и што оди да фаќа лемури со голи раце. А за тоа што рече дека ќе ја скрши камерата веќе, тоа е signature македонски move.
|
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
SkyBoy ![]() Senior Member ![]() ![]() Suspended Joined: 24-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 738 |
![]() ![]() |
Е добро де нова е страната..
у секој случај менаџирањево со зоолошкава - секоја чест. Ја и заборавив дека воопшто постои, кога после фамозните фотки на La linea (револуција) и се што следи наваму е од добро подобро.
Конечно нешто имаме за фалење, не само утки, фрустрации и шопинг гаражи...
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Мапава е топ... ама и за неа најдов забелешки - зошто најлево пишува диви мачки кога сите освен тигарот се префрлени во новите поприродни живеалишта скроз десно? Бај д веј, јас кога бев од тигарот ни т немаше.
Ме радува тоа што има слон, жирафа и зебра на мапава. Тоа значи дека (барем) планираат наскоро да донесат. Мислам дека тие (заедно со лав, тигар и слично) се симболи кои најмногу асоцираат на зоолошка. Егзотични наречете ги, сеедно. Ме интересира што ќе стане со паркингот на зоолошкава? Голем дел од постојниот паркинг ќе биде завземен од нови ленти на бул.Илинден. Незнам колку е возможно, но јас би ги дислоцирал комплет сите куќи од влезот западно, и целиот тој појас би го направил паркинг, бидејќи очигледно е дека е потребен. Значи, кој знае нека одговори: ќе ги чистат ли куќите комплетно или само тие до кај што е потребно да се шири бул.Илинден? |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
![]() |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Одличен сајт... само ме нервира што неколку од линковите се празни (веројатно премногу честа појава во македонскиот интернет простор).
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
La Linea тргнувај веднаш за Охрид,па и нив да му тргни малки
![]() |
|
build.mk, гради форумска историја
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Ла Линеа покрена револуција
![]() |
|
![]() |
|
SkyBoy ![]() Senior Member ![]() ![]() Suspended Joined: 24-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 738 |
![]() ![]() |
СКОПЈАНИ ЖЕДНИ ЗА НОВО ЗАБАВНО КАТЧЕ
Повозрасните не паметат кога имало толку гужва на ова место. Од медиумите се информирале дека Градината има нови животни за кои се изградени автентични живеалишта и дошле да го видат тоа со сопствени очи. Во градината, навистина се чувствува мал напредок. Уште на влезот може да се забележи нова атмосфера, нови живеалиштата, патеки, но и вработени облечени во уредни униформи кои го чуваат редот. Од неодамна во скопската ЗОО живеат два кенгура, а од пред неколку дена во новите, специјални живеалишта први станари се седум мајмуни со црно-бели опашки и ококорени очи кои децата ги препознаваат како лемурите од цртаниот филм Мадагаскар. Тоа се, всушност, првите мајмуни од ваков вид во скопската ЗОО и се подарок од зоолошката градина во Амстердам. (Е.А.) |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Требало да сликаш или уште подобро.. да снимаш.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Најтажен е црниот лебед кој живее само во Австралија и само во групи од повеќе лебеди, и има еден доживотен партнер, кој во Скопје е оставен сам, и изгледа претажен.
Edited by гитардемон - 19-May-2010 at 21:35 |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
ЗГОЛЕМЕН БРОЈОТ НА ЖИВОТНИТЕ ВО ЗООЛОШКА
(Д.С) |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Птици има, меѓутоа ми падна чудно што една група мршојадци беше во посебен мал кафез, одделно од големиот кафез за грабливци во средина на зоолошката. Можеби не се компатибилни со орлите/јастребите.
Ми наликуваа на оние 4-5 од Книгата за Џунглата, кога се договараат што ќе прават вечер ![]() А аквариум нема (претпоставувам мислиш на нешто налик Sea World). Во основа тоа треба да е посебна институција (водна зоолошка), или ако веќе не е посебна, треба да има доста голем простор малку одделен од главната зоолошка. Како и да е, во склопот на Градскиот Парк има уште многу неискористен/лошо искористен простор. Како само би ги дислоцирал тоа нивите кај Паркови и Зеленило, QSI школото и сите баракички се` до бул.8-ми септември... |
|
![]() |
|
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
Ова е пример за тоа како треба да се менаџира со објект/претпријатие и слично кои се од јавен интерес. После Јсп и новините, еве и Зоолошката се средува, што значи има надеж и за нашиов град
![]() Само ме интересира дали некој знае дали имаме аквариум во зоолошката и дали има птици(орли, соколи и слични грабливци) И најважно според мене, мора да се направи асална веб страна, промоција и можност за групни посети на странци со англиски водич. Но се во свое време |
|
![]() |
|
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
В четврток Зоолошката градина ќе стане живеалиште на седум нови мајмуни
лемури. Овој вид мајмуни имаат прстенести црно-бели опашки и особено ќе
бидат интересни за најмалите деца, кои се љубители на цртаниот филм
„Мадагаскар“, бидејќи токму овие животни се неговите главни јунаци.
А за месец и пол, директорот на Зоолошката, Дане Кузмановски, најави и два нови тигри, кои ќе бидат сместени во новиот ѕверовник. http://www.spic.com.mk/kat/skopje/sedum-novi-majmuni-vo-skopje.html |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
La linea не зарази со сликиве, сеа на сите ни се оди во зоолошка
![]() еве една вест во прилог
ЗООЛОШКАТА ГРАДИНА
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2021222324 27> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |