![]() |
![]() |
![]() |
Вандализам и примитивизам |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2223242526 42> |
Author | |
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Тоа е сосема друга тема, воопшто не зборував за тоа, нити на тој муабет му е место тука.
Зборувам за вандализам, дивјаштво воопшто. |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
по мое мислење овде треба претпазливо да се настапи.можеби главната поента на овие протести е да се предизвика појака реакција на полицијата,па спремни едно 2000 луѓе да чекаат негде зад Бит Пазар и да се `појават стихијно` на местото на инцидентот па да се направат немири од поголем размер.можеби ова е спремано сценарио и платено од страна,а овие се извршители кои треба тоа да го направат за пари.
Вакви инциденти никогаш не се наивни.Ај да пробаме да се собериме 1000-2000 луѓе и да правиме синхронизирано проблеми?Колку ни треба време и како ќе се договориме. По мое мислење зад овие инциденти стојат посериозни играчи кои само диригираат со битангиве,а овие треба само да го изведат на дело. Во секој случај државата треба да делува цврсто,да покажи дека владее со теренот,иначе типовиве самоуште повеќе сила ќе земат |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() Јасно ми е Ѓоко, не велам да станеме каубојска држава, зборувам малку и во афект. Но мора да се има повеќе разбирање за самоодбрана и убаво да се разгледа контекстот а многу помалку разбирање за иницијаторот на целата ситуација (крадците). @daci, хулигани се хулигани, ги има секаде, гледаме што се случува во Грција секој втор ден, а пред некоја година го запалија пола Париз. Воопшто не ме интересира зошто го прават тоа што го прават, ниту имам во план да губам време со тоа, битно ми е да се соодветно казнети. |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
само да објаснам за случајот:МВР мора да му поднесе кривична пријава за убиство и обид за убиство,и во пријавата ќе биди објаснето како се случил настанот. судот е тој кој треба да пресуди дали било во самоодбрана или не.ако било така судот ќе го ослободи бидејќи законот е на негова страна. не е на МВР да пресудува или тумачи.секој си има свој дел во вакви настани. така е бидејќи може вистината да е сосема поинаква(во овој случај се гледа дека е чисто),но да претпоставиме вака:старецот викнал луѓе да му помогнат,се спречкале и ја кренал пушката на нив.едниот го убил,а другиот го ранил.повредите на себе ги направил сам или со помош на друг. значи вистината ја одредува судот,а не МВР,кој со пресуда треба да ја кажи вистината МВР мора својот дел од процесот да го направи |
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Потпис за вашите мислења.
Него мене сеуште не ми е јасно што постигаат со тоа што го уништуваат туѓиот имот и имотот на сите граѓани (јавни знаци, институции итн) нешто што е направено со парите од сите нас и сега повторно ќе се поправа и прави со нашите пари. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Мислам дека е крајно време да се размисли за промена на регулатива во оваа земја. Да се дозволи поголема авторизација за полицијата во разбивање вакви настани и многу построги закони за оние кои ги извршуваат делата (било какви криминални дела, не зборувам само за хулигани на вакви протести). Единствена причина зошто се однесуваат како диви животни е бидејќи им е оставем премногу простор без да се плашат од последици. Офтопик, но поврзан случај е и стариот човек во источна македонија што пред некој ден застрела крадци откако го малтретирале него и неговата неподвижна жена и сега ќе биде правно гонет за тоа. Се надевам дека арамијата што преживеа ќе добие дебела затворска казна а старецот ќе биде ослободен. Се друго би било погрешно, неправедно и само би испратило погрешна порака до другите криминалци дека ништо посебно не ги чини да направат било каков вандализам или нешто полошо. |
|
![]() |
|
zdravozivo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-May-2012 Location: Kavadarci Online Status: Offline Posts: 211 |
![]() ![]() |
Се надевам дека нема да ги остави следниот пат полицијата како до сега, за информација, кога се употребува солзавец се прави бариера помеѓу групата и полицијата така да тие неможат да интервенираат понатаму со употреба на физичка сила (зборувам за полицијата)
Следниот пат, нека ги туркаат до крај и нека почнат уште кога ќе летне првиот камен, било македонци, било албанци протестирале |
|
![]() |
|
Spiridon ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 03-Oct-2011 Online Status: Offline Posts: 70 |
![]() ![]() |
Pa toa lesno moze da go resi Policijata,ako saka.Neka zastane Policija kaj Mvrovka i gotovo.I nema da gledame vakvi sliki po Skopje.Ova gi pomina SITE GRANICI.Da sum na celo na JSP,bi gi ukinal site linii koi vozat kon "toj" mal del na gradot.
|
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Е добро де ,за 10 дена има протест на плоштад најавен од истите организатори за Бурмали Џамијата.
|
|
![]() |
|
Teglarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 569 |
![]() ![]() |
Овој пат може ќе удрат по кинеските . . .
![]() ![]() Ќе се воздржам некако, да не почнам со политичко пцуење и етничко дискриминирање . . . ![]() Edited by Teglarot - 05-Mar-2013 at 01:21 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
истите типови најавуваат за во петок нов протест,полицијата апсела `невини` после гужвите и палењето на автобусот
|
|
![]() |
|
zdravozivo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-May-2012 Location: Kavadarci Online Status: Offline Posts: 211 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Изгледа во петок ќе имате реприза во Скопје,случајно некој да не го гледал првиот филм
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
vratete gi nazad vo zooloshka, samo toa mozam da kazam
|
|
![]() |
|
macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Feb-2008 Location: Lerinsko Online Status: Offline Posts: 754 |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Teglarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 569 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Feb-2008 Location: Lerinsko Online Status: Offline Posts: 754 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
kiriOK ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Apr-2012 Location: Tamworth,UK Online Status: Offline Posts: 1023 |
![]() ![]() |
Вандали убиле патки и искршиле парк во Струмица Вандали во струмичкиот рекреативен парк со дрва усмртиле пет патки, ја оштетиле фонтаната, ги откорнале декоративни елементи, а фрлале дрвја и камења во езерцето. Овој вандалски чин во утринските часови го забележал Тодор Петров одржувач на езерцето, објави порталот „Југоинфо“. |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=0FAF34E6B2526D47A12BF4AF7E2095F4 Tекстов е премногу наивен и детски... Очигледна е провокацијата, не се ова обични чкртаници, ова е многу добро познатата зелена трансферзала (зетра). А тоа нешто само на лоши работи ме потсеќа. |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
Se prasuvam koj mu dal na ovoj lekarsko?
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2223242526 42> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |