![]() |
![]() |
![]() |
Бизнис центар „Аура“ (Дебар Маало 2, Блок 14.11) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345> |
Author | |
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Ќе се заокружи добра целина.
|
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Инвеститори се фирмите „Универзал“ и „Велковски“, а изведувач е „Голден Арт“ која ми се чини го гради и објектот кај медицинското училиште. 1 ![]() 2 ![]() |
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
1.
2. |
|
23ka.wordpress.com
|
|
![]() |
|
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
mene me cudi kako mozi visinata na tremot kaj Gringo da ne e ista so novite objekti ..loso deluva , ponizok e kaj ovie sega so se gradat namesto da se izednaceni
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Зградава се гради со невообичаено брзо темпо за наши услови. Дигнаа 3 спрата за 2 недели. На градилиштето можев да видам еден подзаскриен плакат со еден од рендерите кои можевме да ги видиме поназад во нишкава. Значи, дефинитивно е тој проект.
![]() |
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
Zato nesto mi e prazno na slikata pogore ...Zaborajv deka drvata gi isekle ..Se nadevam pak ke gi zasadat koga ke se izgradiat objektite
![]() |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Edited by Cloverstack - 28-Feb-2012 at 00:42 |
|
![]() |
|
theMac3donian ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 30-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
Ми се допаѓа фасадата.
Навистина добро изведена. ![]() За пресекот на зградата не сум баш сигурен, очигледно дека на зградата и треба некој сличен елемент, но дали ова е најдоброто решение не би можел да кажам. Како и да е, многу ми се допаѓа, а кога бев во СК се чудев што се гради таму. Поз. ![]() |
|
(НУ)МНМБЗДИСМНВИМНЖНКР
|
|
![]() |
|
OCB ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: 54 Online Status: Offline Posts: 921 |
![]() ![]() |
Еве една слика на која фокусот и е очигледно нешто друго, но се гледа дел од градилиштето:
![]() |
|
![]() |
|
OKA ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Dec-2009 Location: Yenni Maalе Online Status: Offline Posts: 332 |
![]() ![]() |
|
|
Врзи два поста без СК2014 и освој трет гратис!!!
|
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
Интересно изгледа, ем модерно ем класично. Само не сум сигурен со тоа настрешницата... мож добро ќе биде, ама мож е и вишок... што знам.
Ова карши Соборна на ледината е или грешка сум? |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
еве еден редок пример да ми се допадне фасада на објект, одлично ги искомбинирале елементите на некои класицистички стилови, во современ објект, ова е тоа што се бара ако сакаме да следиме такви постари стилови, ова е начинот
![]() |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Многу сум пријатно изненаден од проектов. Некогаш и многу игра улога рендерот, па така ги формираме впечатоците, но ова е тој модерен класицизам.
|
|
![]() |
|
OKA ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Dec-2009 Location: Yenni Maalе Online Status: Offline Posts: 332 |
![]() ![]() |
http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1043&PID=74389#74389
Edited by OKA - 15-Dec-2011 at 00:52 |
|
Врзи два поста без СК2014 и освој трет гратис!!!
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Интересен ми е тој пресекот што оди низ фасадата како тобоган. Може да испадне многу добро (но може и да го усерат ужасно).
|
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() Треба да биде станбено-деловен, а еве за инвеститорот: (ова е од август 2010)
|
|
![]() |
|
nylon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Oct-2010 Online Status: Offline Posts: 168 |
![]() ![]() |
Одлично изгледа. Е ова е модерен барок/класицизам, во добра смисла на зборот!
Ако околните објекти се во старински стил тогаш овој објект е полн погодок. Која ќе му биде намената и кој е инвеститор? |
|
![]() |
|
antiuser ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
Мене ми се свиѓа.. а почнато ли е да се гради ?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Не е воопшто лошо.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |