![]() |
![]() |
![]() |
Урбана мафија - случај Платина |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345> |
Author | ||||||||
Chiko ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 12-Nov-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|||||||
< = name=fn>< = name=ln>< value=gradonacalnik@opstinacentar.gov.mk = name=e>< value=http://us.f455.mail.yahoo.com/ym/ShowLetter?MsgId=6336_4533004_15038_1916_1321_0_277_2640_2071422183&order=down&inc=&sort=date&view=a&=b&=In&YY=55114 = name=.done> Pocituvana g-go Ve izvestuvame povtorno deka NEOSNOVANO i po koj znae koj pat ja obvinuvate i krajno nekorektno ja napagate Opstina Centar za neprevzemanje na dejstvija vo odnos na Vasiot slucaj. Deka ova sto vi go tvrdime e taka, ke vi go ilustrirame so slednite najnovi podatoci: - Na den 15.05.2008g. so dopis br.08-1336/1 Opstina Centar se obrati do IZIIS Skopje da izraboti elaborat za bezbedno i efikasno rusenje na stanbena zgrada na ul.V.Stefanovski br.26 i 28 - Skopje. Izrabotkata na vakov vid na elaborati e zadolzitelna obvrska na Opstina Centar koga stanuva zbor za pogolemi objekti. -Na den 22.05.2008g. IZIIS Skopje pobara od Opstina Centar tehnicka dokumentacija za da moze da izraboti elaborat. Dopisot e vednas prepraten do Sektorot za urbanizam za da postapi po istiot. -Na den 21.05. 2008g. Sekretarot na Opstinata pobara od Sektorot za finansii i budzet na opstina Centar podatoci za toa kolku sredstva se preostanati vo Budzetot na Opstinata za urivanje i administrativno izvrsuvanje. Na 22.05.2008 dobien e odgovor so baranite podatoci. Ova samo ja potvrduva nasata konstatacija deka vo Opstina Centar se raboti soglasno zakonskata regulativa i site gragani imaat podednakov tretman. Od tie pricini smetame deka vasite nekorektni i zakanuvacki obrakanja nemaat nikakva osnova. Dotolku poveke sto pri sekoe vase doaganje vo Opstinata ste bile korektno prifakani od strana na vrabotenite i vi bilo objasnuvano deka vasiot slucaj ne e staven ad akta. Zatoa za posleden pat ve molime da prestanete so zakanuvackite pisma do nas. Vo sprotivno ke bideme primorani i nie da gi informirame nadleznite organi za istoto i da prevzememe merki soodvetno na vasite zakani. So pocit, Opstina Centar ----- Original Message ----- To: "gradonacalnik" <gradonacalnik@opstinacentar.gov.mk> Sent: Friday, May 23, 2008 10:24 AM Subject: Seuste cekanje > Seuste cekam da postapite zakonski. > Seuste cekam da mi gi dostavite dokumentite sto vi gi > baram, osobeno toj od Milan Pizula. > Seuste cekam da postapite spored resenieto od > vtorostepenata vladina komisija uste od 2005 god. > Seuste cekam da postapite spored resenieto od > ministerstvo za pravda. > Seuste cekam da postapite spored resenieto od > gradezniot inspektor Milan Pizula. > Seuste cekam da postapite spored vasata programa za > urivanje od 2006 god.jas go imam Baranjeto na > gradonacalnickata Alarova do D.O.C. ministerstvo za > vnatresni raboti za asistencija pri urivanje. > Jas samo ke cekam i ke docekam, Ova e komunikacija po i-mail pomegju opstina centar i sopstvenicite na zemjisteto na ul. Vasil Stefanovski br. 28 Skopje |
||||||||
![]() |
||||||||
Chiko ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 12-Nov-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|||||||
http://star.vest.com.mk/default.asp?id=133040&idg=7&idb=2028&rubrika=Skopje Edited by Cloverstack - 04-Jul-2009 at 19:07 |
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
http://www.concejomdp.gov.ar/legislacion/orden_sesion/marco.php?pag=26.+14ta+Sesion+Publica+Ordinaria+-+23+de+Octubre+de+2008.htm&peri=Periodo+93 ова е линк и на другата керка на Рокан и Маријана Атанасоски ,...Кристина Атанасоска бр.65 Нота 522.
НЕЛИ, ВОЗМОЖНА Е ВАКВА КОИНЦИДЕНЦИЈА НА ЛИЦА ВО АРГЕНТИНА, ПА НАС МАКЕДОНЦИТЕ НЕ ИМА ВО ЦЕЛ СВЕТ, што би рекло МВР-то ни наше насушено !
|
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
http://www.yasni.com/index.php?action=search&search=1&sh=&name=Stefani+Atanasoska&filter=Stichwort
ova link od kerkata na Rokan i Marijana Atanasoski, povtorno vo Argentina, Mar Del Plata.
|
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
http://www.youtube.com/watch?v=D7Iw3OtbnFk
Cloverstack vo klipcevo pokraj drugite 4 ke vidis slika kaj se naogja objektot, potocno kaj poranesna Avstriska ambasada i Iranska ambasada...
|
||||||||
![]() |
||||||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|||||||
Chiko што е работата со линкот, ме води на некој латино-американски сајт чија намена не ми е јасна. А инаку каде точно е улица Васил Стефановски и објектот во прашање? На карта на Скопје не можам да ја најдам улицата, ја нема ни во индексот. Не би било лошо и да го сликнеш спорниот објект ако можеш. Edited by Cloverstack - 04-Jul-2009 at 16:58 |
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
gospodine gradonacalnik, da ve potsetam
|
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
http://www.virovitica.net/forum/forum_posts.asp?TID=1438&PN=1 sopstvenicite za zemjisteto na ul. Vasil Stefanovski br. 28 ja vodat svojata bitka protiv urbanistickata mafija na sekakov nacin.
|
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
http://www.telexplorer.com.ar/telexplorer/sp/default.asp?zone=namwp Ova e adresata na nedostapnata za MVR Renata Posavac upravitel na firmata Platina inzinering. Borbata na sopstvenicite seuste trae i MVR ke se vmesa togas koga ke pocne ulicnata presmetka pomegju sopstevnicite na zemjisteto i urbanata mafija vmesana vo zgradata na ul. Vasil Stefanovski br.28 Skopje.
|
||||||||
![]() |
||||||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|||||||
![]() Chiko. Досега постираните документи ти ги сумирав во word фајлови и поставив линкови до нив. Те молам од сега да го користиш тој метод на постирање, значи сумирај ги документите кои мислиш да ги презентираш во еден фајл, качи го фајлот на интернет и тука дај ни линк со кратко објаснување за содржината на документите. Како што веќе спомнав и претходно форумот ти е на располагање да ја презентираш својата вистина и тоа не е променето но со методот на постирање 1 документ = 1 пост се губи поентата само се генерираат милион страници и се уништува нишката за што имаме и добиено поплаки од некои членови. На крајот на краиштата се коси и со правилникот на форумов во однос на начинот на постирање. Се надевам дека ќе покажеш разбирање за оваа работа и ќе продолжиш да не информираш за текот на случајот на начин прифатлив за сите. Благодарам. Edited by pbanks - 09-Feb-2009 at 02:07 |
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
Ова е само минијатурен дел од поднесоци до надлежните?????? органи, нели? Протестот требаше да се одржи во петок, а нас ни закажаа “информативен разговор“ во четврток, ден пред да излеземе во јавност. И пак ништо батка. Два реда муабет во МВР и толку. Секој ден ке постирам наши поднесоци до надлежните институции за решавање на нашиот проблем |
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
Документи и дописи до државни органи поврзани со случајот Платина
platina1.doc ____ Во прилогот има кривична пријава е поднесена уште во мај 2008 год. Експресно е прифатена од Јавното обвинителство и предадена во МВР за понатамошна истрага. Од тогаш ниту глас во врска со поднесокот. САМО ДА ГИ ПОТСЕТАМ УЧЕСНИЦИТЕ ДЕКА СЛЕДАТ ИЗБОРИ И МОЈАТА АКТИВНОСТ ОКОЛУ РАСВЕТЛУВАЊЕ НА ОВАА АФЕРА “ПЛАТИНА ИНЖИНЕРИНГ“ КЕ БИДЕ ЗАСИЛЕНА ВО СИТЕ СВЕРИ. Поздрав до форумџиите....од сега па натака поголема активност од моја страна. Edited by pbanks - 09-Feb-2009 at 02:00 |
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
Ај да го скршам мразот. На сите праведни и чесни луѓе нека 2009 година им донесе здравје и среќа, а на сите криминалци вмешани во аферата Платина инжинеринг нека новата 2009 година им биде последна во животот, истотака да им биде последна на власт, од све срце им посакувам.
![]() |
||||||||
![]() |
||||||||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
|||||||
Фала Чико и да се надеваме дека правдата ќе победи ![]() |
||||||||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
Да се пофалам, добро поминав на граѓански Суд. Иако предходно било сугестирано како да се произнесе судијата, со факти и пишани докази што ги доставив, судијата неколку пати го погледна противникот и не се реши да даде конечна одлука. Одложи за 15 Јануари, датум кога ке се чита одлуката. Коментари за ова ке дадам после “ВАСИЛИЦА“. Од све срце ви посакувам најубаво да си ги поминете празниците и се онадиме до година. ПОЗДРАВ ДО СИТЕ...
|
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
Јас се извинувам длабоко ако е моја грешка во нетрпеливоста во чекањето за постирање. ЈАВНО СЕ ИЗВИНУВАМ ДО ОПЕРАТОРИ, МОДЕЛАРИ, АДМИНИСТРАТОРИ И СИТЕ КОИ УЧЕСТВУВААТ ВО ОВОЈ ФОРУМ ама некеше бре да ми се постира.
ВО РЕД Е, И НЕ ОБРАЌАЈТЕ МНОГУ ВНИМАНИЕ НА ТОЈ ДЕЛ.
ВОЕДНО ДА СЕ ЗАБЛАГОДАРАМ НА ОВОЈ ФОРУМ ШТО МИ ОВОЗМОЖУВА ЈАВНО ДА СЕ ПРОИЗНЕСАМ ОКОЛУ МОЈОТ ПРОБЛЕМ. БЛАГОДАРАМ.
|
||||||||
![]() |
||||||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|||||||
Chiko може би ќе беше пополезно ако овие документи ни ги ставеше на располагање едноставно со линк до пдф фајл или доц фалј а не вака трчи трчи пост све измеѓу документи! Сепак кој го интересира детално да може да симене и да погледне. Вака натурање во очи може да биде само контрапродуктивно по дискусијата. Евентуално можеш да постирап делови од документи каде што ја поткрепуваат дискусијата!
![]() п.с. Човече 7 процеса одеднаш! Па тоа врвни адвокати не го прават! ![]() |
||||||||
![]() |
||||||||
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
|||||||
мислам дека Chiko мислеше на админи по други форуми! но сега е на правиот форум, па не верувам дека ќе заврши во ендек неговата борба против градежните преваранти и нивните фолиранти! инаку Chiko колку што можам да разберам, претставки до сите си испратил, кажи никаков одговор немаш добиено?! претпоставувам препорачани писма си испраќал или пак ако си ги носел лично истите ти се заведени во архива! е сега колку што можам да приметам прашањата на грешно место си ги упатувал, т.е. за секое криминално обвинение местото е полиција, а преписка со институциите за предмети за кои се однесуваат на некое друго лице иако за истото се востановило дека сторило криминал може само по судски пат да ги добиеш! евентуално сега катастарот го отворија, па со мал надоместок можеш да имаш целосен увид во податоците... _______________________________________________________________ еве добра новина која ќе биде во корист на борбата со целокупниот криминал, најверојатно сите кои имаат слично патешествие како ова на Чико и Соња ќе имаат и повеќе инструменти на располагање, но воедно и јасна претстава каде и како да се бара чарето! патем нема да имаме недоречени случаи и пријави за кои се сомнителни мотивите, како во случајот со градоначалникот на општина аеродром Кирил Тодоровски кој мене како што ми се чини повеќе е од сигурно дека наивно го наместија, само заради волјата да им се спротивстави на мешетарењата во најбогатата општина во Македонија! Edited by beTon - 30-Dec-2008 at 01:10 |
||||||||
![]() |
||||||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|||||||
Стварно не знам за што зборуваш ни еден твој пост до сега не е чепнат, цензуриран или одбиен? Форумот ти е апсолутно на располагање се додека дискусијата и аргументите се издржани и би ми било драго доколку може да ти послужи како орудие ако не друго да ја приближиш својата приказна до пошироката јавност. Единствено што веројатно ти претставило пречка (бидејќи гледам дека постираш во секвенца) е Flood Control-ата на форумот која дозволува 1 пост на 20 секунди и максимум 5 поста во рок од 7 минути. Значи мораш да бидеш за нијанса потрпелив при постирањето ништо повеќе. Edited by pbanks - 24-Dec-2008 at 00:38 |
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
Ова е 1/4 тина од поднесоци до Државата. Ајде кажете ми што фајде од комуникација, Пријави, Барања,.....кога не те фермаат бре,....а од нас живеаат??????
|
||||||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |