![]() |
![]() |
![]() |
Вандализам и примитивизам |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3132333435 42> |
Author | ||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
Za mene ova e golema glupost!sto deka kje si skrsis nesto?i?mangup si ili sto? jas bi rekol budalla A od drugata strana i graganite sto se vo lice mesto, si gledaat a ne sprecat ili vikat policija!
Dobro kje bese da si imaat lugeto malku hrabrost da specat ili da najavuvaat. Nisto nema loso da se sluci, kje si prajte nesto dobro!
Ne imame edna bogata zemja sto vednas kje ko obnovi!!!Taka kje si stoji!! Kje zborime pak....
|
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
Сигурен сум дека стаклените згради се виновни ![]() |
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
@AntiNGO
веројатно единствено ти ги гледаш така црно бело работите. прозивката не е достојна за објаснување, а од кога спласна работата со Скопје 2014, концентриран си "да не ловиш нас еретиците" со вакви моменти за кои наводно ние треба да се чувствуваме одговорни бидејќи замисли, сме имале свое мислење и став и јавно сме го кажале. Браво на демократскиот капацитет. Edited by pbanks - 10-Jun-2010 at 20:29 |
||
![]() |
||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
|
@Anti-NGO,
Не верувам дека ама баш никој не е задоволен од ова што на секој чекор ни се случува во нашиот ни град. За мене тоа се некој квази-мангупи кој мислат дека направиле нешто големо пробувајќи да привлечат внимание на девојчиња. Изгубено е домашното воспитување и норми на однесување а рефлексија на тоа е овие скоро секојдневни рботи кој се случуваат околу нас. |
||
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
||
![]() |
||
Anti-NGO ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 16-Jul-2009 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Непознати сторители и ги искршиле рацете на една од скулптурите „Две шмизли со кутре“, во Градскиот Парк во Скопје. Оштетена е и скулптурата „Девојче“. http://www.makdenes.org/video/8242.html Се прашувам дали конечно се задоволни плукачите и мрчаторите на овој форум. И дали не чувствувате одговорност за индиректно поттикнување на овој вандализам? Зарем за ова се залагате? Кого ќе убедите вака? БРАВО. Edited by Anti-NGO - 10-Jun-2010 at 19:53 |
||
![]() |
||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|
Единствено нешто што ми доаѓа на памет, е дека, за жал, говедо народ сме.
|
||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Се прашувам дали се работи за класичен вандализам или за фамозниот бизнис на препродавачите на железо?
|
||
![]() |
||
ArchiTechTone ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 280 |
![]() ![]() |
|
Е ова е веќе вандализам http://www.makdenes.org/video/8242.html
|
||
![]() |
||
ArchiTechTone ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 280 |
![]() ![]() |
|
И Икс-от на плоштад личеше на крст. Тоа беше уметнички перформанс, ова со девојчево е вандализам... Сеедно, властите многу уредно и во експресен рок го санираа со сива боја. Како што можат да набавуваат уреди за да не ги серат Даме и Гоце, можат да најмат чичко со крпче и разредувач да ги одржува склуптурите... (малце задоцнето со коментаров
![]() ![]() |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
|
Следно нешто ќе ја турнат и искршат, а гитар ќе ни образложи дека креаторите се изразиле креативно ...
![]() |
||
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
Мене стварно ми личи на смајли, не го велам за инает. Е сега што мислел авторот не знам, ама мислам дека наместо сите да се трудиме да гледаме вагини, да гледаме смајли е попаметно во цела работа. А двосмисленоста нека си остане. Сепак најпаметно, како што реков претходно, крпчето и разредувачот.
|
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Ееее еее нема никаков смајлифејс тука. Класичен пример на вандализам. Дошол изшкртал уништил и си отишол. Тоа во Сао Паоло вреди. Што на пример не и нацртал некоја книга како штрчи од ранецот на девојчето па да биде како тоа во Сао Паоло.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Воопшто не се сложувам. Демек ако од утре има 100 чичковци што чистат графити низ градот, наеднаш сите ќе почнеме да цртаме графити? Вандализмот е дел од урбаната (не)култура, меѓутоа кога веќе не може да се превентира, мора да се лечи. Подобро е скршена клупа и исцртана скулптура да се санира, отколку вечно да се труби како младите се дрогирале по паркови па закон против алкохол ќе ги суредел, а во меѓувреме знакот $ седи на камени мост 3 години и никој не презема ништо.
Сепак, за разлика од кршењето клупи и потписите по ѕидови, цртањето вакви работи го сметам за нешто позитивно, бидејќи мене ми личи на смајлифејс (затоа и ја има цртата на средина), за разлика од некои вулгарни умови на кои им личи на полови органи на 7-годишно девојче. Еве ги постирав моите омилени во меана, и иако ова на девојчето не ни може да се спореди со овие од Сао Паоло, и тоа си е еден вид на statement. Edited by гитардемон - 26-May-2010 at 16:53 |
||
|
||
![]() |
||
SkyBoy ![]() Senior Member ![]() ![]() Suspended Joined: 24-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 738 |
![]() ![]() |
|
Да гитар, ама јас мислам дека запрепастеноста во случајов (бар според мене) не алудира толку на црнилото (како флека, ставање/вадење), колку што алудира на примитивноста на некои вандали (свесниот нагон за превземање на вакви активности).
Разбирам дека лесно се вади како што велиш, но ако тоа така се пласира.. што би станало од градов.. ќе треба комуналци само со крпчиња и разредувачи низ град да се шетаат..
Подобро воопшто да го нема отколку да се тешиме со било малку и небитно, т.е. лесно-вадливо..
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Не знам каква бош држава сме, дали толку не знаеме дека овие работи со крпче и разредувач се вадат. Барем нека плаќаат некој 200 евра месечно нека ги чисти, и онака полни раце работа ќе има сиротиот. Значи крпче, нитро разредувач, и чисти. Нема потреба од запрепастување, секаде во светот има вакви глупости, само таму имаат начин да се справат со нив.
|
||
|
||
![]() |
||
SkyBoy ![]() Senior Member ![]() ![]() Suspended Joined: 24-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 738 |
![]() ![]() |
|
НЕСРЕЌНА СУДБИНА НА СКУЛПТУРАТА ВО ГРАДСКИ ПАРК
Девојчето поцрне
Иако скулптурава не ми се свиѓа, сепак ваков третман не поддржувам. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Кражба на кабел за струја
http://tera.mk/index.php?option=com_content&task=view&id=21105&Itemid=106 Кабел од хидроцентрала? ![]() |
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Сексуално образование: Денот кога првпат се качивме на жени
![]() Edited by SkyBoy - 26-May-2010 at 22:00 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Баш тоа што го сликале не е радар, тоа беа некои пробни направи за кога доаѓа возило на улицата имаше поставено некои трепкачи вкопани во асфалтот и предупредуваат дека има пешачки.
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3132333435 42> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |