![]() |
![]() |
![]() |
Црква на Плоштад Македонија |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3435363738 41> |
Author | ||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Мене ми се свиѓа планираниот мост (мостот на цвеќето) Повеќе резерви имам за другион мост (позади офицерски). Ама друже, ова е веќе детално дискутирано (мислам во темата за ДУП Мал Ринг). Прочитај таму, нема потреба пак да зборуваме на оваа тема во сосема погрешна нишка. |
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
|
А иначе тоа мостот преку Вардар од ГТЦ до МНТ е промашена работа барем според мене! Мислам таков мост може да се изгради во поширокиот реон на центарот. Не знам дали се согласувате али мислам дека се ни е сконцентрирано во малиот ринг а центарот треба да опфаќа поширока површина што и не е случај со Скопје дефинитивно...
|
||
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
||
![]() |
||
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
|
Да фантастичен е изгледот меѓутоа најмногу внимание привлекуваат плостадите, и со тоа се дава на изглед и камениот мост кој со изградбата на плостадот Карпош ке добие вистинска содржина. Денес само едната страна е ОК, на другата нема скоро ништо. Ова треба што побрзо да се заврши, одлично изгледа
![]() |
||
|
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
ќе биде така е планирано |
||
![]() |
||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
|
i bi sakal da stane pesacka zona, da ne vidam niedna kola nataka ,me nervirat tie kombinjata, taksistine
|
||
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
||
![]() |
||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
@ mitatos
Кога цитираш, само на вториод таг се става коса црта, првиот е вака [quote] ![]() Иначе не знам каква намена е предвидена за таа маркица. На времето се најавуваше хотел, ама можеби е сменето. Edited by Cloverstack - 28-Jan-2008 at 23:27 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
decki znae nekoj : objektot izmegu oficerski i mt net sto se predviduvalo da bide ?
|
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Да. и мене ми прави мерак, ама не знам од кај го ископа тоа дека ако се прашувам ја фалеле 3 објекти. Дефинитивно се 4, немам никакви дилеми околу тоа. ![]() Edited by Cloverstack - 28-Jan-2008 at 23:24 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Е кога ке дојдат тие времиња кога и плоштадот Карпош ке биде среден. Стварно не можам да сватам, сеуште не ни е среден централниот дел уште од 62 па навака. Смешно е...
|
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Тоа е зграда на Македонска банка. Ја почнаа во прошлиот мандат на ДПМНЕ кога се форсираше Македонска банка. Штета што не стигнаа да ја доградат до изборите ![]() _____________________________________________________________ jasno mi e sega, pa se nadevam ke go dadat na licitacija barem neka go kupi nekoj i da go dogradi, mnogu go narusuva izgledot na plostadot :( Edited by mitatos - 28-Jan-2008 at 23:24 |
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
kazi mi toj objektot izmegu oficerski i mt net sto se predviduvalo da bide ?
|
||
|
||
![]() |
||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
|
@Junkie: не знам дали си ја видел оваа слика, ама многу ми прави мерак. Фалат уште 4(Ако го прашуваш Clover, 3) објекти за да се дооформи плоштадот. Ова е само некаква замисла, план, како би изгледал Мал Ринг кога ќе биде конечно завршен. Очигледно црквата ќе мора да си најде попаметно место
![]()
Edited by La Linea - 28-Jan-2008 at 23:16 |
||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Тоа е зграда на Македонска банка. Ја почнаа во прошлиот мандат на ДПМНЕ кога се форсираше Македонска банка. Штета што не стигнаа да ја доградат до изборите ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
hahaha imas pravo Junkie, i jas bas na toa mislev, ama najvise sto me nervira u strogiot centar e taa nedoizgradenata zgrada sproti trend ,ima nekoj informacii za toj objekt , zosto ne e zavrsena i koj go poseduva ?
Edited by mitatos - 28-Jan-2008 at 23:12 |
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Видете вака место ваква црква да се изгради во поширокиот дел на центарот во нас се ни е сконцентрирано на плоштад. Алооо центаров не е само плоштадот и 200 метри околу него. Мислам да прошета човек поред кеј само од телеком до Holiday Inn ке има што да види. Поента мора малку да се урбанизира и поширокиот дел после малиот ринг. Таму има место за цркви, да се популаризираат и другите делови не само плоштадот. Амин веке остајте го плоштадот таков. Едино со офицерски и со хотелот ако има нешто во иднина. |
||
|
||
![]() |
||
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
|
Овој петок во 17, Ла Линеа немој да касниш, и ја ќе дојдам на време
![]() |
||
![]() |
||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
|
Јас викам следниот митинг да ни биде малце по радикален.. да речеме... жив ѕид? Ќе го викнеме и Миленко, би бил од помош
![]() ![]() |
||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Вакви онлајн петиции немаат преголема тежина, но не се на одмет.
Треба да се покрене и вистинска петиција со потписи и со матични броеви или број на лична карта (не сум сигурен како тоа оди) Ако владава пак не може да свати некои работи, требаат и протести и порадикални мерки на граѓанска непослушност и сл. |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3435363738 41> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |