![]() |
![]() |
![]() |
Skopje East Gate (поранешно ERA City) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3536373839 40> |
Author | |
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
1 На деловната зграда се работеше, делува дека се апла при крај со подготвки но заебележав дека е почнато со темелите
![]() 2 И на остатокот од плацот делуваше дека се работело но уште нема на повидок некакви контури на она што треба да се добие ![]() 3 ![]() 4 ![]() |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Не колку што знам ја градат само инфраструктурата за комплексот и деловната зграда но и тоа е добар почеток нека ја ишараат парцелата со улици ![]() |
|
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
Era city imaat stvarno mnogu jaka lokacija, samo kolku ke iskoristat ke vidime
![]() |
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
blejdsk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 320 |
![]() ![]() |
a ova treba da znaci deka pocnuvaat poveke objekti da se gradat od ednas? ako e taka toa e odlicno (ne moze da se vidi vo Skopje cest0)
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Овдека стварно не се заебаваат и тоа ме радува.
А информацијата која ја постираше BSA* може и објаснува зошто не се работи на деловниот објект туку само се копа дупката. |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
BSA* ![]() Newbiе ![]() Joined: 13-Oct-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Известување ГД Гранит АД Скопје превзема нова работа каде инвеститор е Саем инвест доо Скопје за Изградба на инфраструктура и прва фаза на комерцијално деловен објект – ископ и заштита на градежна јама за потребите на Комплексот ЕРАСИТИ . Вредноста на договорот е 3,978,116 €, рокот за изведба е 10 месециодносно до 28,02,2009 год.ГД |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
мене ми делува дека тие цефки си се башка работа бидејќи раскопани се и тротоарите надвор од комплексот по цела должина па мислев дека можеби менуваат топловодна мрежа или нешто слично. Но можеби си и ти во право како и да е и на плацот на ЕРА се работи така да тоа е доволно добар индикатор. |
|
![]() |
|
dacito ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Sep-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 131 |
![]() ![]() |
Деловната зграда дефинитивно не е почната, бидејќи поминувам секој ден од таму, но наголемо се копа кај Скопски саем. Се гледаат огромент број цевки на земјиштето, па претпостваувам дека чекаат да извршат приклучок кон постоечките мрежи па потоа да почнат со изградба. Значи ова е подготовка за проектов, бидејќи е огромен, ваљда одзема волку време. Како и да е, ќе биде сигурно. Словенците се сериозни луѓе
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Еве го статусот од денеска. Не делува дека многу мрднало од прошли пат но на терен малку понатаму (некаде во линија со влезот во првата сала на саемот) имаше голема фрка и нешто се работеше на големо. И кај зградава се копаше се пустеше но не успеав да видам дали имаат нешто почнато. А би требало да имаат почнато бидејќи на неколку пати сум убеден дека имам видено како виси една бетоњерка и истура. Целиот плац на ЕРА го заградиле и скроз на другата страна од каде до сега можеше да се влезе и да се ѕирне што се случува со инфраструктурата која најавија дека ќе ја градат паралелно.
![]() |
|
![]() |
|
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
Значи целта на проектот е конечно да се „закрпи“ таа парцела на Скопски саем и повторно да се измеша старо со ново ![]() Се надевам дека и Саемот и Континентал дека ќе издржат мало реновирање |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() 1. Па првиот пост веќе прилично кажува што ќе биде и што уште ќе се гради. Исто така има и други постови од кои можат да се извлечат дополнителни информации. 2. Ера, не Ера сити е сопственик 3. Сигурен сум дека некаде се спомнти рокови, ама од досегашната пракса не знам дали треба да се потпираме на нив, па одговорот би бил - господ знае... |
|
![]() |
|
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
Неколку прашања
1. Навистина не разбрав што се ќе се прави освен Бизнис зградата. Некако многу нејасно. Имам разбрано дека ова ќе биде како некој вид Град во Град. 2. ЕРА Сити е сопственик на Скопски саем? 3. Кога е предвидено отприлика да се направи сето ова?? |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Бавен напредок кај деловната зграда
1 ![]() 2 ![]() |
|
![]() |
|
twin ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
na nisto ne lici taa zgrada
|
|
![]() |
|
twin ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
da sega znam koja e no dali ke se renovira
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Тоа е управната зграда која и денеска си постои. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
nov sum
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
ej sto e yoa menagment house a
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3536373839 40> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |