![]() |
![]() |
![]() |
Деловен објект на местото на старата Народна банка |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 41> |
Author | ||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Мене искрено ми се допаѓа. Можеби само делот горе подобро ќе испаднеше материјалот да беше ист со останиот дел од зградата, но тоа е што... и така тоа е монтажна конструкција... во иднина не би било проблем да се корегира... иако јас мислам дека за тоа и нема некоја голема потреба... Како и да е... од позади тргнати се овие табливе... се гледа и влезот за во подземната гаража... има две рампи... Интересно е што видов обезбедување... во предвид да се земе и веќе поставеното лого на Македонски Телеком... претпоставувам дека веќе ако ништо друго е почната преселбата... или пак не? |
||
Македонија - Земја на чудата!
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
1
![]() 2 ![]() |
||
![]() |
||
Block ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 18-Dec-2011 Location: Карпошово Online Status: Offline Posts: 377 |
![]() ![]() |
|
Јасно
![]() Edited by Block - 03-Jul-2012 at 20:21 |
||
![]() |
||
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
|
Не реков дека ми се допаѓа туку дека е специфичен. специфичен=невообичаен/чуден/неочекуван |
||
![]() |
||
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
|
За мене објекотв без додатокот заслужува максимум 5/10. Со додатокот не би дал повеќе од 4, но како што некој претходно спомна би до почекал уредувањето на околината, можеби би дал +1.
|
||
אל תסתכל בקנקן, אלא במה שבתוכו
|
||
![]() |
||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
|
У контекст на муабетот за "сличноста" со зградата во Виена.
1. 2. 3. |
||
23ka.wordpress.com
|
||
![]() |
||
Block ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 18-Dec-2011 Location: Карпошово Online Status: Offline Posts: 377 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
|
Многу специфичен објект во секој случај
|
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Edited by FoSsiL - 29-Jun-2012 at 04:28 |
||
|
||
![]() |
||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|
![]() Многу грубо, преагресивно ми делува објектов за просторот каде што се наоѓа.
![]() Edited by HugoGoulding - 20-Jun-2012 at 23:27 |
||
![]() |
||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
превземено преку Никола од SC,од krafster
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Мислам на нешто вакво.... Ако може некој да го изработи... |
||
|
||
![]() |
||
ebivetre ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 183 |
![]() ![]() |
|
Definitivno inspirirani od Star Wars mi licat zgradive. Ovaa sea mi e kao kacigata na Dart Veder, a rotondata na finansiska kao R2D2. Cekaj da vidite macevite kakvi ke bidat
![]() |
||
![]() |
||
tiberix ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Aug-2011 Location: Sofia Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
|
FoSsiL, eve ushte eden kat nagore... bez chirot na pokriv...
Na ova misleshe? --- "Јас вака би ја издигнал до висина на додатокот. Како кран... Ме разбирате?" ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Јас вака би ја издигнал до висина на додатокот. Како кран... Ме разбирате? Може некој тоа да го направи на фотошоп? |
||
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
добра е и вака, најдобрите опции биле или да се елиминира додатокот и да се задржи истиот изглед на фасадата, или да се елиминирале тие издатоците за кои што зборев погоре, се работи за лоша комбинација како и да е... може само да дискутираме за вкусови за тоа кој избор бил подобар
|
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
tiberix ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Aug-2011 Location: Sofia Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
|
Eve vi ja zgradava bez benzinskata od gore:
![]() ![]() Milion pati podobra!!! |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
сега вака кога е коплетирано, додатокот горе и не е толку голем чир, луѓето само обратно го гледаат и перцепираат објектов
може да се примети дека додатокот се совпаѓа со линијата на објектот и видот на стаклото, под спратот обложен со мермер и со тоа, мермерниот дел на врвот повеќе наликува на издаток отколку самиот врв на објектот... тука многу поголем проблем се издатоците кои се со различно стакло и рамки, повеќе бодат очи отколку остатокот, можѓеби да беа ист вид стакла и да не беа под агол, впечатокот ќе беше поинаков се на се, она што ми е најиритантно кај објектов е што стилот во кој е направен е задоцнет најмалку 10 години и тоа во македонски рамки, што го прави подпросечен, а такво нешто не требаше да биде дозволено на оваа локација од друга страна, малку рано е да се суди бидејќи објектот го немам видено од други агли инаку, можам да приметам дека народов многу повеќе е разочаран од тоа што се избра модернистичка интерпретација на оригиналниот објект, наместо реконструкција и нормално е да се појави револт, ама мене тоа најмалку ми смета, иако банката ми е еден од омилените објекти од предземјотресно Скопје Edited by zabegan - 12-Jun-2012 at 16:59 |
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
Колку и да не ми се допаѓа објектот (за вселенската чинија горе само динамит, зборуваме за нормалниот дел) и стилот што го прати (испаѓа квази-модернистички), сепак добро се вклопува со Метропол и Типо. Настрана подземната улица, сите заврзлами како е добиено земјиштето, и сите работи, објектот како објект (без чирот горе), би ми бил горе-долу во ред доколку не планираа да ја сменат фасадата на Метропол и Типо, но сега дефитинивно ќе стрчи.
|
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
|
Целиот објект во глобала е прилично фин, според мое мислење еден од подобрите во последно време. За чирот веќе заклучивме, но севкупно, не само гледан од предниот дел, добар е за оцена 6.75/10. Ако добро ја средат и околината (за што ќе почекаме додека се изгради и катната гаража позади него) може и оцената малце да му се зголеми.
|
||
23ka.wordpress.com
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 41> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |