![]() |
![]() |
![]() |
Maкeдонска опера и балет |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 234 |
Author | ||||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|||
еве јас не сум запознаен целосно со објекто и не си земам право тврдокорно да го бранам, затоа што немам што многу да кажам за него... и искрено кажано, мене не ми се допаѓа многу објектот, ама ако заслужува почит, ќе го почитувам како архитектонско постигнување, и тоа е се |
||||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||||
![]() |
||||
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
|||
|
||||
![]() |
||||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|||
![]() ама батали тоа, кажи што точно знаеш за објектот, колку си запознаен со него? можам единствено да се сложам со тоа дека акустиката на салата не е во ред, ама тоа е нешто што со права експертиза, многу лесно и ефтино може да се среди единствена забелешка што отсекогаш сум ја имал за изгледот на објектот, е решетката на задната страна, која никогаш не сум можел да ја уклопам во целосната слика |
||||
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
и како објект со таков искористен стил, е пред свое време (збориме само за стилот) Edited by zabegan - 26-Sep-2012 at 23:59 |
||||
|
||||
![]() |
||||
lion ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 13-Sep-2012 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|||
МОБ-Врвот на брутаизмот во Македонија. Објектче кое не заслужува никакво внимание.Толку сакам да кажам.
|
||||
![]() |
||||
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
|||
|
||||
![]() |
||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|||
Да, целиот разговор беше кафански и со дофрлања. Ако имате став позитивен или негативен сеедно, образложете го а не се надмудрувајте меѓу себе со финти.
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
|
||||
![]() |
||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|||
Стварно немаат смисла кафанскиве дофрлања, ако немате нешто паметно да напишете, подобро не пишувајте ништо... Избришав еден куп постови
|
||||
![]() |
||||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|||
vo edna kolumna vlado gjorcev go ima nareceno: objekt bez nikakva arhitektonska vrednost. vi se veruva?
|
||||
![]() |
||||
TIM ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 11-Aug-2012 Location: Debar Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|||
Navistina e eden od najubavite, najreprezentativnite, najznacajnite, najposetuvanite (so svojata funkcija), vo eden od najcentralnite mesta na gradot, eden od najgolemite, najmodernite, znaci navistina e eden od naj-objektite vo Skopje. Zalosno e kako vo denesnite vreminja ovoj objekt koj do sega bese ogledalo sa eden moderen grad , sega se potemnuva, se krie kako da e cir ili sramota, pa fala bogu sto so svojata konstrukcija i forma ne mozea da go barokiziraat, a od svojata golemina ne mozea da ja srusaat.
|
||||
![]() |
||||
Strumica_City ![]() Newbiе ![]() Joined: 19-May-2012 Location: Strumica City Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|||
Здраво значи ја отварам темава ако може некој да ми даде повеке информации за овој објект во Скопје кој според мене е и еден од најубавите обејкти ако не и најубав.Значи ме интересират било какви најразлични информации,се што знам за неа е дека била проектирана од некој словенски тим архитекти ако не се лажам и студенти.
Се надевам дека ке има некој по конкретни информации. |
||||
What we think we become.
|
||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 234 |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |