![]() |
![]() |
![]() |
Стадион под Тумбе Кафе - Битола |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 10> |
Author | |
crnaarapina ![]() Newbiе ![]() Joined: 26-Mar-2015 Location: macedonia Online Status: Offline Posts: 14 |
![]() ![]() |
Kako nisto ne se gradi?! Vo Bitola se gradat najmnogu privatni zgradi.
Edited by crnaarapina - 08-Apr-2016 at 15:57 |
|
![]() |
|
hcitrS ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2015 Online Status: Offline Posts: 893 |
![]() ![]() |
Na wikipedia vika 3.6 milioni eur:
https://de.wikipedia.org/wiki/Hardtwaldstadion#cite_note-arena-2 No ne razbrav bash na shto tochno se odnesuva sumata so ogled na toa deka bil pripravan, dopravan, renoviran... mislam deka sumata e za poslednata dogradba samo. |
|
![]() |
|
hcitrS ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2015 Online Status: Offline Posts: 893 |
![]() ![]() |
Се' се среди во градот, клубот ни е меѓу топ 5 на Балканот, има стабилна фан база од 7 000 редовни поддржувачи, општината располага со милиони вишок, па нормално дека дојде време и стадионот да се проширува...со мои пари, да.
За среќа се работи за леб и игри пред избори, така што не се секирам многу. Иначе култузин повеќе од одлична варијанта си нашол. |
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Nezmam kolku cini no sigurno e mnogu popovolno, pobrzo i pofleksibilno za razlika od tvrda gradba. |
|
![]() |
|
Antonov ![]() Groupie ![]() Joined: 10-Jan-2016 Online Status: Offline Posts: 72 |
![]() ![]() |
Одлично е ова за кај нас, е сега доколку знаеш пиши и цена отприлика колку чинат овој вид на стадиони т.е. монтажни трибини.
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Vo Germanija, Italija, Svajcarija i tn. pomalite klubovi imaat MONTAZNI stadioni neznam zosto mora tolku da se filozofira. Spored mene najdobro e da se srusi pogolemiot del od tribinite i da se postavi metalna konstrukcija koja ke bide osnova za tribinata.Vo dolniot del moze da se postavat montazni (kontejneri) kade sto ke se prodava pivo, skara, fan artikli i slicni raboti. So ogled na toa na kakvo nivo ni e fudbalot mislam deka vakvo resenie e najdobro. Eve edna takva tribina na stadionot na Sandhausen. Ekipa koja igra vo vtora germanska Liga. Inaku stadionot ima kapacitet od okolu 15 iljadi gledaci.
![]() Edited by kultuzin - 06-Apr-2016 at 17:36 |
|
![]() |
|
ehrlich ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 31-May-2012 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 1365 |
![]() ![]() |
![]() Срамота е воопшто што во Битола ништо не се прави. |
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Срамота што вториот град по големина во земјава има ваков стадион
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
fkp45 ![]() Newbiе ![]() Joined: 06-Apr-2016 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Општина Битола сама ќе го доградува битолскиот стадион
http://www.build.mk/?p=49620 ![]() ![]() Сликите преземени од Tomasino Тревата конечно ја наместија. Според мене не треба многу занесвање и везден да се ветуват глупости. Сите знаеме без пари од власта нема шанси да се изгради нов стадион. Поарно да се руши северната трибина и нека почнат да градат нова трибина со соблекувални и ложа за медиумите. Ама стварно не разбирам зошто им треба 24 месеци за една мала трибина, на други места цел стадион се гради во толку време. Барем да има една асална трибина и да исполнуваме услови за играчите ако не друго. После то треба да се среди јужната трибина најмалку со поставување столчиња и да се руши тој стариот ѕид. Поарно да имаме жична ограда однего да личи стадионот како од Турско време. За асфалтирање пат покрај стадионот или рефлектори можи само да сонваме. Edited by fkp45 - 06-Apr-2016 at 17:13 |
|
![]() |
|
SkopjeZaVardar ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 13-Dec-2015 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 66 |
![]() ![]() |
Моментална ситуација. Ја никаква разлика не гледам и незнам зошто не лупнаа вештачка трева, многу по евтино и по одржливо. Трибините не им се ни во план да ги средат.
![]() ![]() Edited by SkopjeZaVardar - 20-Feb-2016 at 19:25 |
|
![]() |
|
Staro Skopje ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2692 |
![]() ![]() |
Со оглед на тоа што ваквите девијантни групации прават големи проблеми, легитимирањето пред секој натпревар е одлична идеја! Секоја чест на исклучоците, кои најчесто не се категоризираат себеси како припадници на некоја од овие групации, туку само си навиваат за својот тим.
|
|
Градот убав никна, но го откорнаа
|
|
![]() |
|
bitola16 ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 06-Feb-2016 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
фала на убавите зборови, баш ме интересира која е таја генијална идеја со која сакаш да ги решиш сите проблеми со нас навивачите |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Стварно голем проблем, срцето ми се распара.
Да се прашувам јас, имам спремна идеја за тоа како да се решат проблемите со сите чкембари, комити, војводи и слични изроди. |
|
![]() |
|
bitola16 ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 06-Feb-2016 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Приказната не е завршена додека не се добие ветениот стадион !!! ----ќе се подигне нивото на соработка меѓу СВР-Битола и навивачката група Чкембари. (да имаше состанок поради тоа што бараат лични карти пред секое гостување што за нас е неприфатливо) |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
„Посакувачите на спорт во Битола“ се задоволија со работни места во РЕК - Битола. Толку од таа приказна.
А клминација на забавата беше една вест пред 1-2 години на една од локалните телевизии: „... ќе се подигне нивото на соработка меѓу СВР-Битола и навивачката група Чкембари...“. Толку. Не знам кому уште не му е јасна ситуацијата во феудалнава паланка. |
|
![]() |
|
Antonov ![]() Groupie ![]() Joined: 10-Jan-2016 Online Status: Offline Posts: 72 |
![]() ![]() |
Две години откак "Битола заслужува стадион" ...
http://tip.com.mk/foto-dve-godini-pokasno-ista-slika-pod-tumbe-kafe/ |
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
![]() фотографијата е преземена од твитер профилот на Macedonian Football, а е објавена на 21 јуни |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
Далеку се изборите, полека има време за трибините.
|
|
![]() |
|
Svarog ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 21-Mar-2015 Online Status: Offline Posts: 92 |
![]() ![]() |
Штета што локалната власт не ја користи оваа шанса за изградба на трибините. Јас сум скептик по тоа прашање. Мислам дека воопшто и нема да се направи.
|
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
ПЕЛИСТЕР СЕ СЕЛИ ОД СВОЈОТ ДОМ ДО КРАЈОТ НА СЕЗОНАТАБагерите го раскопаа „Тумбе кафе“: Почна реновирањето на битолскиот стадион (ФОТО)![]() Битолски Пелистер ќе ја доигра актуелната прволигашка сезона надвор од својот стадион „Тумбе кафе“, откако багерите денеска го нападнаа стадионот и ја започнаа предвидената реконструкција, за која Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ) и општина Битола неодамна потпишаа договор. „Тумбе кафе“ ќе се реконструира со средства на УЕФА од програмата „хет-трик“, а според договорот на ФФМ и на општина Битола, ќе се реконструира теренот, ќе се постават рефлектори за одигрување на ноќни мечеви, како и 1.500 столчина, додека градските власти ќе треба да изградат една голема трибина. http://sportmedia.mk/bagerite-go-raskopaa-tumbe-kafe-pochna-renoviraneto-na-bitolskiot-stadion-foto/ |
|
23ka.wordpress.com
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 10> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |