![]() |
![]() |
![]() |
Спoменик нa плoштaд Maкедoнијa |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4243444546 88> |
Author | |
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
на интернет на камерата на webmaxTV се гледа како на големиот кран го врзуваат споменикот со сајли,изгледа вечерва ќе се поставува
|
|
![]() |
|
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
bi trebalo da go smenat imeto koga ke splasnat strastite , nema da me
cudi ako preku nokj nekoj den go promenat sudejki po nacinot na koj
deluvaa izminatiov period za mn . drugi raboti .. a toa sho e sramno
degradiranjeto sramno e .....
|
|
![]() |
|
phenomenon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Oct-2010 Location: Kumanovo Online Status: Offline Posts: 2691 |
![]() ![]() |
Ќе се најде ли на форумов некој доволно компетентен да ми објасни зошто нашиот крал Александар Македонски го деградиравме во "обичен" воин на коњ?
|
|
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
|
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
Значи ќе има и други лавови што ќе испуштаат вода, сега ги видов, а од тие има ли абер?
|
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Многу ми се допаѓа музиката што оди со најавниот клип од проектот на фонтаната со споменикот. Незнам дали идејата дека фонтаната ќе има музика сеуште е во план но мислам ако има ваков план токму ваков стил на музика би требал да оди како подршка на фонтаната.
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
фала кондер за сликите,последно време повеќе има коментари него слики
|
|
![]() |
|
KinDeR ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 04-Jun-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 78 |
![]() ![]() |
Лавовите... |
|
![]() |
|
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
на една слика од друг портал се гледа горниот дел од постаментот, и јасно се гледа дека опашката ќе биде од кај ристиќева палата ,а задните нозе правец према Типо
|
|
![]() |
|
FT ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Jun-2010 Location: Kocani Online Status: Offline Posts: 574 |
![]() ![]() |
Јас пак слушнав утре.Касно е сега да почнат да го поставуваат. |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Јас слушнав дека денес ќе го качуваат?
|
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Споменикот веројтно најдобро ќе се гледа од врвот на Портата Македонија и од Камени Мост. Е сега сеуште незнам во кој правец ќе биде поставен иако не би било лошо токму од портата да има добар поглед кон споменикот.
Што се однесува до прецизноста на изработка мислам дека сепак е добродојдена и доаѓа до израз без разлика на грандиозноста на споменикот. Имаме доволно промери во светот на огромни зданиа кои се иработени со фасцинирачка прецизност. Околу постаментот кој на некој овде не им се допаѓа ќе кажам само дека и на мене на прв поглед не ми се бендиса но од друга страна мислам дека е добро да причекаме да биде довршен тогаш ќе може да се даде пообјективна оценка. Според мене добро е што авторот се обидел да дизајнира постамент кој не е гломазен и кој иако е повисок од самата скулптура не ја гуши со сопствените димензии и мислам дека тоа е огромна предност на оваков тип на постамент. |
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
mozda ke bese poubavo da e vo vodata na fontanata i da izleguva durekno od voda.. mislam deka postamentov e nepotreben... |
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
bas na toa pomisliv.. kolku ima detali prefineti na celiot spomenik, koi duri sega tesko se zumiraat so golo oko, a tek koga ke se kaci tamu gore... nelogicno mi e malce |
|
![]() |
|
saffron ![]() Newbiе ![]() Joined: 13-May-2011 Location: sofia Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
pametnika e super..... niamam tarpenie da go vidia gotov... az lichno shte doida v Makedonia na turizam zaradi nego.... .. nadiavam se oshte mnogo drugi Makedonci po sveta da otidat v Makedonia da go vidiat! pozdravi!
|
|
Saffron from Pella!
|
|
![]() |
|
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ КАКО ПОЛЕ НА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
|
|
![]() |
|
KamaZ ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 07-Apr-2008 Location: Sk/Rotterdam Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
На страна моето мнение за Воинот на коњ
![]() |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Dobra analiza ![]() Bas super, i toa treba ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
lupo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
A i primetiv druga simbolika. Brojte kolku kraci ke ima so cvetovive gore.
|
|
...kaj si kapelo pak ke si kape...
|
|
![]() |
|
lupo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
Fontanata mi se dopagja nooo ona od sto se plasam e kombinacijata na materijali na stolbot. Bronzata ke pozeleni a ako prokape na beliot mermer toj ke go upie zelenoto i taka se ke se ofarba so tekot na vremeto. A toa i brzo ke se sluci posto ke ima vlaga od vodata sto ke tece.
|
|
...kaj si kapelo pak ke si kape...
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4243444546 88> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |