![]() |
![]() |
![]() |
Црква на Плоштад Македонија |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 45678 41> |
Author | |||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||||
Листа на сите трудови што биле поднесени за црквата на плоштад! Графичкиот дел го нема. Ако може некој нека ископа да видиме што све било предложено за овде.
|
|||||
![]() |
|||||
Starina ![]() Newbiе ![]() Joined: 04-Jul-2009 Location: California Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||||
Ok, the train finally has made a first move.
|
|||||
S Bogom
|
|||||
![]() |
|||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||||
Дури вчера почнало???
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=16B0AD126FF31742A218A07BF5EFC9C3 |
|||||
![]() |
|||||
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
||||
ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ КАКО ПОЛЕ НА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
|
|||||
![]() |
|||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||||
Може не изгледаше на уметничко дело, но потегот беше врвен мудар уметнички!
|
|||||
![]() |
|||||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
||||
=) па ни ја не алудирав на тебе , но земав пример од кај мене за да биде јасно дека ни другите не се исплашиле со тоа што го направи, и далеку е давинчи за разлика од овој сега што збориме, мене лично не ми изгледаше на уметничко дело =)
|
|||||
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() |
||||
Да винчи има една слика на која што во центарот има само една црнба точка на бела позадина! И тоа е продадена како врвно уметничко дело! Така да уметнилкото дело не се мери количински по потрошена боја за да се оцени неговата тежина.
А во врска со плашењето најмалку сакав да алудирам на тебе! Таман работа! Алудирав на медиумите и на службите кои ретко како кога успеаа толку ажурно да си ја завршат работата и побрзаа да избришат една линија која не ни знаеме дали беше дел од завршено дело или незавршено, незнаевме дали беше плус икс или крст! ете тука е стравот што општеството оркестрално го пласирање према една, ни крива ни должна, линија. Затоа викам, дека и поединци и општеството си ги покажаа роговите зашто незнаат проблемите и случаевите да ги решаваат и процесираат туку знаат инвазивно да ги пребришуваат како што со катран се бришеше крстот (Х или +). Тоа е инфалтилно понашање како што дете кога неможе да ја реши слагалицата ја турка од маса и го растура и она што го склопил! |
|||||
![]() |
|||||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
||||
Мене едноставно еден симбол не ми преставува уметничко дело, можеше да нацрта нешто по негов стил за да утврди дека тоа е уметничко дело, но симбол? не знам таа локација е од почетокот нејасна и неизвесна, секој си кажува тоа што сака, и го прави тоа како што сака ,а иначе со тоа што викаш дека ги покажал роговите ама ептен никого не исплашил со такво нешто веруј ја не сум исплашен хехе
|
|||||
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() |
||||
Порака на уметников беше на место! И браво што му текнало вакво нешто! Целта му беше на некој начин "да си ги покажат роговите" сите што имаат потесна инволвираност со таа локација и целта му успеа!
Далеку од тоа дека некој го пратил тука да "бележи територија"! |
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() |
||||
Жолтиот крст што ги возбуди црвените
Останати вести Печати | Прати ја страницата | Врати се назад Мистериозниот жолт крст на плоштадот „Македонија“, всушност, е уметнички проект на сликарот Игор Тошевски, продолжение на неговите интервенции во просторот, насловени „Слободни територии“ од 2004 година. Просторот е исцртан во средата навечер, четврточното возбудување ги помести сите градски фактори во неговото отстранување, а вчера - се миеше срамот - поради затворениот колективен ум........ За Повеке... http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=10179929412&id=16&setIzdanie=21814 _________________________________________________________ И сега да разјасниме каква врска има крстот со уметничко дело ???? Ова е или некоја глупост од новинарите или пак..... некој се прави будала со сила =) |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
ATC@LWSK ![]() Newbiе ![]() Joined: 12-Dec-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||||
Мене ми личи на плус. |
|||||
![]() |
|||||
ArchiTechTone ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 280 |
![]() ![]() |
||||
Мене искрено ми личи на икс...
|
|||||
![]() |
|||||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
||||
Веќе станува нападно мешањето на амбасадите во секојдневниот живот во МК, ме интересира дали тоа се случува и во нивните земји ???
|
|||||
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() |
||||
Тачно зајак е! Само медиумски зајак што требаше да претрча пред екран и да видиме реакции!
|
|||||
![]() |
|||||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
||||
епа ако добил дозвола човекот тогаш зошто се прават на удрено дека не знаат кој цртал, без разлика каков е цртежот
![]() |
|||||
![]() |
|||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||||
![]() Како четврто...
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=115059 |
|||||
![]() |
|||||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
||||
како прво како може никој да не примети ништо на толку прометно место?
како второ како успеал било кој да набави таква боја? како трето, ај што протестирал некој, но зошто мораше да стави таква боја која не се вади? ако не грешам, таа боја се користи за обележување на улиците |
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() |
||||
Edited by lslcrew - 16-Oct-2009 at 07:31 |
|||||
![]() |
|||||
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
||||
Без навреда до никого, но мене црквата на рендеров ме потсеќа на зајчето од Playboy. Не само што не и е место тука на црвката, туку со овој дизајн и дополнително би се вулгаризирала потребата, намената и светоста на било чив и каков храм. |
|||||
![]() |
|||||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
||||
kako i da bide, grdo ge izgleda, ako se gradi
da ne bese evn i lumiks togas ajde dobro ne bas super no sepak
|
|||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 45678 41> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |