![]() |
![]() |
![]() |
Нов објект на Комерцијална Банка (Сан Марко) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 45678 29> |
Author | |
CenterCityKid ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-Aug-2011 Online Status: Offline Posts: 131 |
![]() ![]() |
Комерцијална банка ја продаде зградата, се сели во нов објект
Комерцијална банка ја продаде зградата во којашто сега се наоѓа седиштето на банката. Банката објави дека објектот го продала за 21.736.625 евра. „Со оглед на тоа дека во рамките на продадените објекти се опфатени и објекти во кои Комерцијална банка ја обавува својата дејност, во иднина се планира банката да ја извршува својата дејност во други објекти во нејзина сопственост“, соопштија од Комерцијална банка. Иако од банката не кажуваат во кој објект се селат, според неофицијалните информации, станува збор за зградата Сан Марко на плоштадот Македонија во Скопје, пишува Капитал. Комерцијална банка стана сопственик на овој објект откако реализираше хипотека за одобрен кредит за негова изградба на фирмата Уни-М. Првично, Комерцијална банка се обиде да ја продаде зградата Сан Марко со почетна цена од 13,5 милиони евра. Станува збор за шесткатен метално-стаклен објект со куполен врв. За изградбата на овој објект фирмата Уни-М пред неколку години зеде кредит од Комерцијална банка во износ од 12,3 милиони евра. Поради неплаќање на кредитот, Комерцијална банка на 5 октомври 2010 година ја активираше хипотеката врз репрезентативниот деловен објект, а потоа ја откупи. |
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Се знае тоа одамна. Веќе се при крај проектите за инсталациите во новата зграда.
|
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
mislam deka se selat vo magos
Комерцијална банка ја продаде дирекцијата за 21,7 милиони евраДирекцијата на Комерцијална банка е продадена по цена од 965 евра за квадратен метар. Комерцијална банка ја продаде зградата во која се наоѓа дирекцијата за 21,7 милиони евра, објави денеска менаџментот на најголемата домашна банка. Менаџментот извести дека денеска склучиле договор за продажба на 22.525 квадратни метри административен простор за вкупна цена 21.736.625 евра, односно по 965 евра за квадратен метар. Засега официјално не се открива кој е новиот сопственик на деловниот објект на банката што се наоѓа во центарот на Скопје веднаш до објектот на Македонската опера и балет (МОБ). Се шпекулира дека купувач на досегашната дирекција на Комерцијална банка може да биде некое од министерствата или Владата на Република Македонија. Според неофицијални информации, менаџментот и администрацијата на Комерцијална банка сега ќе се селат во објект на плоштадот „Македонија“, кој досега се наоѓаше под хипотека на таа банка за невратени побарувања на компанијата што го изградила. Комерцијална банка досега во неколку наврати неуспешно се обидуваше да го продаде овој деловен објект. http://www.mkd.mk/86091/ekonomija/komercijalna-banka-ja-prodade-direkcijata-za-217-milioni-evra/ |
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
da, ima 3 skrsheni, zatoa rekov se nadevam deka ke ja tretiraat zgradava kako sto dolikuva i nema da si praat sami izmeni na fasadata |
|
![]() |
|
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
![]() ![]() Edited by Cloverstack - 24-Nov-2012 at 02:47 |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
треба да му сменат еден брисолеј... т.е. да му достават... зашто му фали...
|
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
добра вест,иначе е многу лошо ваков добар објект да го нагризува времето.да е некој полураспаднат објект од времето на ЈУ,ајде, ама ваков да зјаи празен и неосветлен е лошо
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
od sigurni izvori komercijalna kaj i da e ke se vseli vo objektov, veke se izgrabotuva i enterier, e sega vo koj pravec ke ja odrzuva i dokompletira zgradata ke vidime...
Edited by xnx - 23-Nov-2012 at 20:02 |
|
![]() |
|
vladegf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Dec-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 638 |
![]() ![]() |
Има нешто ново околу овој објект?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
slucajno naletav na eden katalog, ama bidejki e pdf nemam kako da go objavam, pa gi kropnav samo slikite koi najveke mi se svigaa. ako uspeam da gi smenam vo jpg ke go stavam cel katalog
![]() ![]() ![]() Edited by xnx - 25-May-2011 at 17:27 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
mislam deka e rano za ocenuvanje, bidejki ima uste nekolku detali da se zavrshat pred da se pusti vo upotreba. mozebi tie detali ke vlijaat na ocenata. brisoleite ke se izmijat i ke se smenat normalno, nema da se ostavat taka
![]() |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
За 7,5 илјади Мерцедес... ех да ги имав...
Туку... Тоа би испаднало и доста добро решение со оглед дека сп Уставен Суд зградата им стана малку клаустрофобична, добро не баш, ама цела им ја задскри... Јас би им рекол цела да ја земат... но тие си ја знаат својата бизнис политика... Најважно ќе биде да се среди и опреми објектов кој е прекрасен и да се всели, кои ќе бидат станарите и не е толку важно... барем не за мене... И секако да се одржува, криво ми е што една брисолеја е падната, се надевам дека кога ќе дојде време за вселување нема да ја остават така... Интересно е што така прилично мала зграда има толку висока цена, но најверојатно тоа се должи на високиот квалитет и примамливост.. |
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Сам си прашвам, сам си одговарам
![]()
http://www.kapital.mk/mk/dneven_vesnik/28108/komercijalna_ja_prodava_zgradata_san_marko_vo_skopje.aspx?iId=60 Го љуфнавме мерцедесот! Edited by гитардемон - 21-May-2011 at 16:33 |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Веројатно кога ќе биде вселен и ќе се уреди околината околу него. А за вселување... ако присака Комерцијална ново седиште (и ново лого!).
|
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
leonid23 ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 30-Nov-2009 Location: Strumitza Online Status: Offline Posts: 579 |
![]() ![]() |
Кога администраторите ќе го стават објектот на гласање ?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
А што направи комерцијална со оттуѓувањето, има некој информации? Нели на последниот повик немаше заинтересирани.
|
|
|
|
![]() |
|
Bearstone ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Represent!! Ovoj objekt e stvarno jak. Vrv!! .. i odlicna lokacija, Skopje Central Business District. Desetka od mene |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
i mene mi e maka da gledam kako stoi prazna i nedovrsena zgradata i od den na den e se povalkana... ke bide ubavo osvezuvanje koga ke se dovrsi i svetne ubavo kako sto i dolikuva. se nadevam ke bide brzo i ke ja zeme nekoja odgovorna banka koja ke se grizi za nea i sekako nema da menuva raboti na svoja raka
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Ааа.. ОК недоразбирање ![]() Многу луѓе зборуваат дека Соравија зјаела празна па затоа искоментирав ![]() |
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
Мало недоразбирање. Мислев на тоа колку долго се градеше тој објект, не во поглед на долгото градење како акција, туку во застојот. Лошо се изразив, мислев светски трговски центар, како што прво беше именуван. Затоа и мислев во стил да не биде и оваа ко таа зграда која делумно ја направија а после тоа 7-8 години стоеше празна. Не мислев дека Соравија е празна, затоа што имам прошетано низ поголем дел од зградата. Се надевам дека сум појасен сеа. ![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 45678 29> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |