![]() |
![]() |
![]() |
НЛБ Тутунска банка |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 19> |
Author | ||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Mene kolku shto mi e pozatokolite ke gi parkiraat vraboteni lica zadolzheni za toa taka da pogreshna ti e prepostavkata!
![]() |
||
![]() |
||
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
|
Sega mi tekna deka koga ke se pusti garazata najgore ne krovot ke mozeme da pravime ekstra panorami za nekojsi 50 denari na okolinata i ke go sledime gradilisteto na hotelot i trgovskiot. |
||
![]() |
||
ivopfc ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 19-Oct-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
ok...bidejki denes pominuvav pokraj objektot, i ne mozev da vostanovam kade e vsusnost katnata garaza, bidejki kolku sto znam ovoj objekt trebase da bide katna karaza so deloven prostor, no ocigledno e deka fakticki se dobi nesto sosema obratno.
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Се приметува дека зградава всушност е поделена на две помали. Катната гаража ќе биде во (дел од) тој помалиот објект, а и под земја има паркинг простор но немам поим колку. |
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
ja mislam deka imat mesto^i za toa ....
vakvo nesto so staklata moze i vero supermarket da igledat odvaj cekam nekoja fotka da vidam do kade se..fotka od gore
|
||
![]() |
||
ivopfc ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 19-Oct-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
a kade ke bidat ustvari parking mestata vo zgradava?
|
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
1 Сега на делот на City Plaza на приземјето и први кат ставија различни транспарентни стакла (на остатокот од приземјето си се како што се на целата зграда). Значи продолжуваат со чудни комбинации. БTW да користеа вакви стакла на целата зграда барем за нијанса ситуацијата ќе беше подобра
![]() 2 ![]() |
||
![]() |
||
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
|
па бар да имаше некаква симетрија со контурите на фасадата, вака докрај ја отепаа зградата. изгледа ќе бидне вистина она фиксот § што го имав дека само ќе држат позиција додека не добијат пренамена или нова маркица за висококатница како на бојо туку ај можеби пробуваат комбинации, па да се надеваме дека на крај ќе заврши горе приказната поплеменито во однос на цела зграда! Edited by beTon - 22-Dec-2008 at 01:53 |
||
![]() |
||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
|
Skybar
![]() |
||
![]() |
||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
|
Можева барем квадратни да постават, па некако да се вколпат, или нека стават и новогодишни палми и нека биде „џиџе“ до крај.
|
||
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Веројатно и на кровот е паркинг, па треба да биде осветлен... Во секој случај се неускладени и грдо изгледаат, без разлика која им е функцијата.
|
||
![]() |
||
dacito ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Sep-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 131 |
![]() ![]() |
|
Дали некој има сигурна информација што се тие светилки горе, која е нивната функција, смртно ме занима???
|
||
![]() |
||
Б.Ѓ.Т ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 311 |
![]() ![]() |
|
barem vishe koga reshile lambi da ima,shto ne nashle nekoj poubavi.
|
||
![]() |
||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
|
Овие тотално забегаа
|
||
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Сликиве ми излегоа многу лошо но може да сфатите за што зборевме во претходните неколку поста
1 ![]() 2 ![]() |
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
![]() Хелипад ![]() |
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
||
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
|
аха аут, па ја сконтав горе ограда а доле канделабри. ако е така тогаш ок, не страшно тоа се корегира лесно и ефтино! може горе ќе имаат тераса ресторан... е може ако слетуваат штркови на него Edited by beTon - 21-Dec-2008 at 01:23 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Не, не бетон погрешно ме разбра (иако потполно се сложувам со оваа твоја теза). Значи канделабрите им се на кров! На делот на катната гаража цел кров е исшаран со такви канделабри, веројатно ги има ~15. Навистина паѓаат во очи со оглед на тоа што се гломазни. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Владимир изгледа мислеше на минусот за тебе, логично е минусот да е од тебе, но бидејќи СК е наш град минусот е за сите. незнам дали и како и по кој правилник е дозволено пред секој објект во иста улица да се редат различни канделабри и различен тротоар! една приказна кај МГС, друга кај Рамстор, трета кај НЛБ а од спротива уште поголем карамбол. белки целта е да се добие симболика на транзициска перспектива или пак некаков уникатен начин на себепромовирање(привлекување внимание). добро ќе беше кога веќе рамстор затера овие да продолжат со некоја слична комбинација, а и истите тие кај рамстор ќе одговараа и кај нлб. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Па зградава ми е големо разочарување. Безвезните канделабри ги сметам како дополнителен минус |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 19> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |