![]() |
![]() |
![]() |
Проблем со диви живеалишта |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678 |
Author | ||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
![]() Не знам надлежните што подразбираат под зборот „наскоро“, но според мене за ваква работа да поминат 7 месеци а најавата да не се исполни е вистинска вечност и одлична индикација за тоа колку посветено и одговорно се работи кај нас. Пред некое време приметив дека непречено си функционира „населбата“ во близина на последна 5-ка и 15-ка (всушност на самиот простор кој беше оспособен за последна станица и за свртница, а кој се остави да се запушти на ваков начин). Денеска регистрирав и дел од дивата населба под транспортен центар, веднаш до новиот мост. За жал сликите не можат да ја доловат неподносливата смрдеа што се чуствува и горе на мостот. Сето ова се случува во поширокиот центар на „метрополата“ ![]() 41°59'39.26"N 21°26'57.29"E Катастрофа! Одвратно! Брука! ![]() ![]() 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() Edited by Cloverstack - 11-May-2009 at 20:26 |
||
![]() |
||
evolutionary ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 198 |
![]() ![]() |
|
Ќе се уриваат дивите населби во Аеродром Инспекцијата од Аеродром наскоро ќе ги урива дивите населби на подрачјето на Општината. Надлежните се' уште вршат увид околу состојбата со супстандардните населби, по што ќе преземат акција за нивно отстранување. Засега е сигурно дека ќе се урнат две помали супстандардни живеалишта, едното лоцирано во близина на последната станица на автобусите број „5“ и „15“ во Ново Лисиче, а другото под железничката станица во близина на кејот, по должината на улицата „Владимир Комаров“. (Дс.Т.)
Edited by evolutionary - 23-Oct-2008 at 13:37 |
||
Knowledge Reigns Supreme Over Nearly Everyone
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678 |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |