![]() |
![]() |
![]() |
НЛБ Тутунска банка |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678910 19> |
Author | |
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
??? |
|
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
и јас ги видов... големи топчести канделабри како што имаше на улица Македонија на пример порано. Комплетна утка, уште еден голем минус за мене.... BTW колку што видов нив ги има само на делот кај катната гаража? Или лошо сум видел? |
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
Прееска поминав од тамо, и на „чачкалиците“ ставиле сијалици и некои топчести лампи. По мој вкус тотално промашено делуваше, но сепак да го видиме финалето
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
Незнам дали приметивте на оваој објект со масивни и широки платна, одеднаш на горната плоча се појавува некоја оградица како склепана од чачкалици.
Едното со другото никако не ми одговара. |
|
|
![]() |
|
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
Парче си напраил денеска
![]() ![]() ![]() Во оваа тура не изгледа толку лошо, али сепак е некако едноставна
|
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Најголемиот дел од скелињата се отстранети и уште сега може да се дојде до заклучок како ќе изгледа зградава заедно со околината. Останува уште пратерното уредување, што се однесува до надворешниот изглед. Внатрешноста сеуште е до пола....
1. ![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() 5. ![]() 6. ![]() |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
Дел од интервју со претседателот на УО
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Едноставноста може да биде многу убава... За жал ова не е таков случај... |
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
Па, не јас кажав дека очекував многу повеќе од НЛБ, НО откако ги тргнаа фолиите и скелињата некако поубаво ми се виде. Инаку веќе кажав дека според мене на ваков тип објекти местото им е во бизнис паркови не во строг центар на град. Мене не ми се свиѓа едноставноста, базичноста на оваа зграда. Ама сега за 1 недела ќе имам прилика лично да ја видам зградава (јас живеам кај Беко) па ќе можам пообјективно да проценам.
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
хмм... од каде ваква промена на ставот? Јас лично сум се поразочаран од овој објект. |
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
Да, убаво испадна зградата. Внатре очекувам да е супер луксузно и модерно. Тој дел на Скопје прераснува во многу згустен административен и деловен центар. Само што дефинитивно како што се гледа на сликава (ова сликано е за време на викендов?) ИНФРАСТРУКТУРАТА ПОПУШТА! Нема паркинзи, не се проширија улиците, не се воведоа нови линии на градски транспорт а потокот на луѓе и возила неколкукратно се зголеми (и дополнително ќе се згоелмува со Резидор и другите).
|
|
![]() |
|
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
![]() Супер изгледа! ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Веќе почнато внатрешно уредување.
Целата зграда во светло и работници. ![]() |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Конечно ги имаме контурите и на катната гаража... Уште еден голем минус за зградава, само приземје и кат + подземните нивоа. Симболичен капацитет за сообраќајот кој ќе го повлече овој објект.
1 ![]() 2 Еве ги лифтовите за возила ![]() |
|
![]() |
|
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
Секој ден ја гледам зградава и веќе ми здосади а уште не ја ни довршиле. Кога ќе биде готова би и дал макс. 7 и тоа кога ќе видам коли да се паркираат внатре (на спрат) значи оцената би била дадена повеќе за функционалноста на објектот а кога би се потпирал на естетиката би добила чиста 5ка
![]() ![]() |
|
![]() |
|
kire85 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2007 Location: Düsseldorf Online Status: Offline Posts: 400 |
![]() ![]() |
aman vise so sivava boja ko nekoja nordiska zemja da sme....moe licno mislenje e deka posvezi boi povekje bi mu odgovarale na skopje....zgradata sama po sebe ne e losa ama na prviot render 1000 pati povekje mi se dopagjase...
|
|
![]() |
|
Raisinloaf ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-May-2008 Location: Gevgelija Online Status: Offline Posts: 227 |
![]() ![]() |
За мене оваа е една од подобрите згради во скопје и кога ке биде готова од мене ке им 9-ка
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
јас сум донекаде разочаран, но сепак зградава и не е толку грда, на пример подобро изгледа од страната на нова македонија
но како што кажавме и претходно, премногу е сиромашна за да биде на ваква локација |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
super e objektot
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678910 19> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |