![]() |
![]() |
![]() |
Соравиа центар |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678910 13> |
Author | |
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
30 не повеќе... се си пишува уредно во профилот ![]() |
|
![]() |
|
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
а што е со она што прочитав погоре во нишката дека соравија ќе ја купела и грдосијата на југобанка? ![]() |
|
![]() |
|
Cibi ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 167 |
![]() ![]() |
pbanks znaci imas nakaj 30 i poveke godini
![]() ![]() |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() Па веројатно 1993-1994 е почетокот на градбата но не сум сигурен точно. Знам дека ја гледав како расте коа бев средно. Зградата ја дигнаа стварно бргу. На почетокот мислам дека имаше некои проблеми но после почнаа да редат по еден кат месечно. ... и еве не 15 години подоцна конечно дочекавме да се отвори ![]() Edited by pbanks - 17-Sep-2008 at 21:30 |
|
![]() |
|
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
Еве ме пак тука
![]() инаку, денес ја видов зградата одблиску, баш е она што се вика фасцинантно, вистинска убавица! на момент се двоумев дали сум во њујорк или во скопје ![]() иначе, само тој долниот страничен дел не ми прави многу ќеиф. Ај што тоа големите прозорци делуваат како пазарна тезга, туку и тие деталите над прозорите се одвратни (за мене). Нагоре веќе нема збор, се е перфектно. П.С. Ако може некој да ми одговори на прашањата од мојот претходен пост (веднаш над овој) |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Извинете ако пак сум спам или офтопик, ама, може ли да ми каже некој кога:
-година во која оригинално бил проектиран проектот (јас мислам дека е 1992 или 1994 ама не сум сигурен) -и година во која започнал да се гради бившиот светски бизнис центар. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
јес, јес и пак јес
![]() зградава се направи баш како што замислував и претпоставував! Браво! Се надевам ќе се продолжи со вакви згради низ Скопје, ама да не кочат со изградба и до 15 години ![]() btw, тој додатокот малце не ми се вклопува ама не е ни многу лош ![]() уште еднаш, супер изведба!! Edited by maestro13 - 14-Sep-2008 at 18:32 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Во секунда штом ја отворат и направиме финална фотосесија да оценуваме на база на тоа ![]() П.С. Одавна се спремам да ставам анкета и за Бизнис Центар Скопје (седиштето на ЕУ) ама никако да направам една тура слики за тој објект. Воопшто немаме добра сесија од кога е отворен :( |
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
![]() ![]() Пбанкс кога планираш да пуштиш анкета за проектов? |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Тмурен ден денеска но еве неколку убави слики
![]() Соравиа дефинитивно ги исполнува очекувањата презадоволен сум од објектов 1 Еве ја зградата со деталот на нејзе ![]() 2 Еве го деталот. Некои рековте дека не ви се допаѓа, јас немам некои проблеми со него ![]() ![]() 3 За прв пат добиваме претстава како ќе изгледа влезот во зградата. Убаво изведено ![]() 4 Еве и поблиску. Како што гледате грдите пирамидални прозорчиња за кои имам зборувано претходно во нишкава ги снема што посебно ме радува. Црниот мермер изгледа убаво ваков светнат. ![]() 5 А наместо пирамидални прозорчиња имаме вакви детали кои мене повторно ми се допаѓаат ![]() 6 ![]() 7 Овој агол веќе го имаме ама еве го пак ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() Ако некој има, логично дека би постирал. Апелирам до сите, не само до маестро, да избегнувате вакви сувишни коментари кои во последно време почнаа да зачестуваат. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Дали некој има најнова информација околу отворањето на објектот и нови слики да видиме како изгледа направена??
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Па јас мислам дека тоа што фирми како Хипо и Соравиа инвестираат во квалитетен деловен простор е дефинитивно индикација дека дошло времето за ова што си го напишал погоре. Сигурен сум дека не фатиле да градат без добра претходна анализа на пазарот. Се сложувам канцеларијата на Лукоил изгледа мизерно за една таква фирма од светски ранг. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Палома бјанка не е сепак на ова ниво како што ќе биде Соравиа и веројатно другиве бизнис центри кои се градат по Скопје како оној на ЕРА, Хипо итн... Сепак ако се земе во кое време е граден објектот си е супер, мене лично и ми се допаѓа како изгледа од надвор. Алуминка ми паѓа на памет како уште еден бизнис центар од стар ков. Што се однесува до Соравиа центарот навистина е освежувачка глетката со осветлени канцеларии, баш завчера фатив како ја тестираа цела зграда. Конечно тој дел ќе заличи. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
п.с. се надевам дека чистење на стаклата ќе прерасне во навика
![]() ама не пак со вадење стакла како сега ![]() |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
блек, има вакви објекти, на пример палома бјанка, но само тој го знам како таква зграда, и вакви објекти се повеќе од потребни во Скопје како главен град
патем го завршија тој деталот на врвот, кој не ми прави многу кеиф, но сепак не е лош исто така од самото осветлување од канцелариите навечер ми изгледа многу интересно зградата, ваљда дека не сум навикнат ![]() штета што не беше малку повисоко, ќе имаше многу јаки панорами на градот |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
BlacK ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 11-Sep-2008 Online Status: Offline Posts: 95 |
![]() ![]() |
Super sto se zavrsue zgradava.Da se nadevamo sega deka ce pocne trend na preselba na kancelariete i pretstavnistvata na firmeve sto sa smesteni na prizemje i prvi sprat od stambenive zgrade u centarot na gradov u vakvi zgrade kao soravija sto sa samo za taja namena.
Mnogu e loso na primer:treba da dojde nekoj deloven partner na sostanok i ti go nosis pred vlez na stambena zgrada i mu vikas:e ovde sum na prvi, a u toj momenat izlaga komsivkata i ti kazue deka vcera ne si bil na sostanok na kucen sovet. Dobro ja sea ova malce vulgarno go objasniv ama taka e.Najgolem primer e Lukoil.Znaci ponereprezentativno prestavnistvo neam videno.Vtor primer sedisteto na Svetska banka.Da ne gnjavim ima uste vakvi primeri. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() еј ова е супер информација. и јас разбрав дека е веќе завршена. (реков во претходните постови дека ќе биде завршена до септември, а и приложив дел од интервјуто со пако радовановиќ) btw, ако најде некој информација на интернет за ова нека ја постави тука. |
|
![]() |
|
Cibi ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 167 |
![]() ![]() |
Добив информација дека објектот ќе се отвора за 10-тина дена.Искрено не се надевав дека ќе биде готов овој период.Поминав покрај него и видов дека навистина е готов.Сега само се уредува само партерот доле со бехатон плочки.Објектот е одлично направен со паркинг простор од 100 возила.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
btw, има ли некој фотка од долниот дел на зградата да видиме до кај е?
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678910 13> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |